Zagor napisał(a):
Sterownik hydrauliczny był robiony ??
Czy jak włożysz na tipie 2 i wciśniesz to też się uslizguje, czy tylko przy przejściu z 1??
Jakieś "twarde" redukcje, przy dojeżdżaniu do świateł (2 i 1 biegu), albo czasem na nagrzanej skrzyni (jazda w korku, potem jak się troszkę rozluźni) ruszasz, ale delikatnie, przy zapięciu 4 i 5 przy niskich rpm w trybie D, potrafi nie tyle kopnąć, ale te zmiany są troszkę bardziej wyczuwalne?
Witam.
No wiec troszkę to trwało ale chciałem protestować tak aby mieć 100% pewności objawów.
skrzynia uslizguje już praktycznie za każdym razem przy mocniejszym dodaniu gazu i przejściu z 1 na 2.
O dziwo przy zapięciu 2 biegu na tipie nie ślizga tylko ładnie ciągnie na całym zakresie obrotowym i spokojnie przełącza na 3.
Poza tym praca idealna zadych twardych redukcji czy innych niepokojących zachowań.
przy normalnej spokojnej jedzie (przyspieszanie jak standardowe autka ze świateł) ładnie przerzuca bez szarpnięć i wówczas nie uślizguje, ale wystarczy troszkę obudzić turbiny przy ruszaniu i już ślizga.
Co do nagrzania niema to znaczenia spokojna jazda zawsze działa dobrze przy bucie powyzej 3 biegu również idealnie.
czy sterownik był robiony?? a h... go wie poinformowano mnie o kompletnym zrobieniu skrzyni w szczegóły mnie już nie wprowadzono dostałem fakture i azymut kierunkowy na terminal płatniczy i tyle.
studiując fakture nie znalazłem ani jednej pozycji cześci do skrzyni jedynie pozycja "naprawa ASB usługa kompletna"
notabene powiem wam ciekawostkę:
Operacja wymiany konwertera sumarycznie zajęła "fachowcą" 43rg, jest to suma kilku pozycji (wyjecie montaż silnika, rozdzielenie silnika i skrzyni itp) natomiast pozycja wymiana konwertera to 18rg. ja tam fachowcem nie jestem ale konwerter mocowany jest na 4 śrubkach 18 godzin kręcić 4 śrubki.?????? Sprawdziłem w kilku rożnych katalogach nakładów pracy dla mechaników czynnośc wymiany konwertera kompletna powinna trwać 9,5rg i nawet jeśli katalogi zaniżają to chyba nie o 500%????? A w każdym pisało ze skrzynie wyjmuje się bez wyciągania silnika.
jakieś diagnozy.??????