*Robi* napisał(a):
Odświeżam kotleta
.
Wygląda na to że i do mojej eski wpadnie cyklon
. Dzisiaj otrzymałem od jednych gazowników taką oto ofertę:
Możemy Panu zaproponować następującą instalację:
1. Reduktor 2 x ACR01 (do 250 KM każdy),
2. Btryskiwacze indywidualne Barracuda,
3. Sterownik: STAG 300 Premium lub STAG 300 ISA,
4. Zbiornik w miejscu koła zapasowego o pojemności ok 74 l.
5. Wlew we wlewie
Cena za podstawowy zestaw (Barracuda/2xACR/STAG 300 ISA) to 4800 zł.
Sterownik Premium wymaga dopłaty 200 zł.. Cena wlewu pod klapką jest
wliczona w cenę. Montaż trwa trzy dni robocze.
I teraz mam ogromną prośbę do znających temat, bo ja nie mam o tym pojęcia. Czy to będzie dobry zestaw do S6 c4 4.2? Cenowo ok?
Zestaw nie jest zły, ale zdradza kierowanie się na ślepo wytycznymi z lpg-forum.pl, co każe postawić pytanie o poziom gazownika... Dziś ludzie to dwie grupy: twórcy i odtwórcy.
Tam obecnie modne są wtryskiwacze Barracuda (skądinąd bardzo dobre) i wszyscy przepisują te same konfiguracje - jeden po drugim. Pomysł na dwa reduktory AC R-01 typ 250 jest kompletnie nieprzemyślany, bo nadmiar wydajności jest znaczny i niepotrzebny (choć oczywiście nie szkodzi), zaś nie są to reduktory o najwyższych notowaniach jeśli chodzi o ich jakość. Producent wprowadzał milion poprawek i wcale nie jestem pewien, czy kolejne nie okażą się nadal niezbędne. Ja w każdym razie mam dość ich notorycznego wymieniania na nowe, choć nadal (przynajmniej potencjalnie) awaryjne.
Dalej: gazownik, który nie wie, jaki sterownik zamontować i pozostawia wybór pomiędzy ISA2 i Premium, zdradza że nie umie umotywować, który z nich wybrać, przerzucając temat na Klienta (prawda jest taka, że Premium nie da NIC poza zwiększonym ryzykiem rozjechania adaptacji ECU benzyny).
A po skompletowaniu sensownego zestawu wszystko i tak zależy kto, jak i z jakim poziomem świadomości co robi - będzie to auto stroił.
Cena wydaje się być w miarę odpowiadająca rynkowi - rzekłbym że dość niska w rejonie sensownych propozycji. U nas takie auto to trochę wyższa suma, przy czym wiemy co montujemy i bierzemy za to poważną odpowiedzialność - gwarancję dajemy do wyboru: 3 lata bez limitu kilometrów, albo 100.000 km bez limitu czasu.
A że do nas z Bierunia nie jest daleko, to proszę pomyśleć i o GZW.pl
Wiem Seba że siedzisz w tym temacie. Co ty byś zaproponował
Proszę podaj z ceną, bo może nie bede szukał gdzie indziej jak się zmieszczę z moim budżetem