magnus250 napisał(a):
Witam,
Jestem nowym użytkownikiem forum, zarejestrowałem się tutaj, aby usłyszeć Państwa opinie na temat tych dwóch samochodów. Od razu mówię, wiem że takich tematów jest setki, ale są one z lat 2005-2012, a mnie interesuje sytuacja obecna.
Dwa słowa o sobie: Jestem młodym zapalonym kierowcą, który chciałby kupić samochód do 10 tys, będzie to moje pierwsze auto i mam właśnie tych dwóch faworytów.
Do rzeczy ! : Chciałbym kupić audi do 7 tysięcy, jednostkę PB, i za 3 tysiące dołożyć dobry gaz. Co sądzicie o tym pomyśle ? Od razu mówię, że nie znam się na cenach instalacji gazu, to jest tylko kosztorys, jeżeli ktoś coś więcej wie, to prosiłbym bardzo o opinie.
PS: Prosiłbym o nieudzielanie się osób, które nigdy nie użytkowały owych pojazdów, a tylko słyszeli od kolegi kuzyna, ciotki od strony ojca ...
W tym budżecie szukaj B4 2.0 z gazem.
Jak się wyszumisz i dozbierasz parę zł, wtedy szukaj A4.
A4`kę na start Ci odradzam z uwagi na sporo wyższe koszty doprowadzenia go do porządku - zwłaszcza zawiasu.
Pamiętaj że nikt nie oddaje auta w stanie dobrym i zawsze trzeba ciut dołożyć.
Jak duży to będzie ciut zależy od kwoty jaką przeznaczysz na zakup i od tego jak bardzo zimną głowę będziesz miał w czasie zakupu.
Akurat te 7 kPLN wystarczy na B4 i doprowadzenie go do ładu. Jak się trafi z quattro - bierz.
O A4 z tym budżetem zapomnij...