Miro5331 napisał(a):
Witam wszystkich, mam zamiar kupić sobie Audi a6 c5 allroad i zastanawiam się czy kupić dizla czy benzynę z gazem I czy ze skrzynią automat czy też manualną I czy ktoś mógłby coś napisać coś o tych autach o spalaniu , dziś miałem okazję przejechać się takim autkiem i to w automacie 2.5 tdi i tak szczerze mówiąc szału nie było może takie auto było.
Kupujac A6 C5 Quattro czy w zwykłej wersji czy w Allroadzie musisz sie liczyć z kosztami, niestety to nie Panda
wiec zdeptanego peta nie warto kupować...szukaj czegoś ze Szwajcarii a i tak pewnie 4tys pękna na pierwszy serwis
Automat-remont skrzyni min.3500zł.
Manual- kpl.sprzegło plus dwumas też cos koło tego także wychodzi podobnie.
2.7 biturbo sprezarki jak padną to musisz liczyc po kaflu za szt. plus wyjecie motoru.
2.5 tdi reanimacja vp44 licz przynajmniej 1,5tys... reanimacja głowic (wałki,hydraulika) w przypadku AKE suma sumarum z 3tys pękną.
W przypadku Aligatora dochodzi jeszcze koszt miechów delikatnie licząc 1tys.szt plus reanimacja kompresora też z 1,2 tys zł
Spalanie: Nie wiem jak w przypadku 2.7 ale mi 2.5 klunkier na manualu w miescie pali 10-11l trasa 7-8l i nie ma zmiłuj jeńców nie bierze