gitmar napisał(a):
Przesadzasz Robi, do HR jeździ inny klient niż do Tunezji czy Egiptu na All Incusive. Dla niektórych nie do pomyślenia jest tłuc się przez pół Europy autem. A korki w sezonie są zawsze. Przyjechałem teraz na koniec czerwca, tłumów nie ma, ceny umiarkowane, lepszy standard apartmanu za taką samą cenę co rok temu w sierpniu. Taką cenę LPG jak teraz, miałem ostatnio w 2007 roku
....i w ogóle podróż w tym roku wychodzi dużo taniej (że względu na tańsze paliwo).
Oj byś się zdziwił.
Ja praktycznie śmigam co roku na wakacje w sierpniu. W czerwcu się nie widzę na wczasach a podejrzewam ze lipiec i sierpień są najbardziej wakacyjnymi miesiącami.
Stąd te moje odczucie nawału dużego tłumu.
Po zamieszkach chyba w Grecji w sierpniu 2 lata temu to od granicy SLO / HR do Splitu jechałem praktycznie przez wioski.
Ze znalezieniem wolnego apartamentu było ciężko.( jadąc w ciemno).
Na plaży pełno ludzi. I co ciekawe, właśnie tacy co latali do ciepłych krajów, a teraz przyjechali do Chorwacji bo słyszeli że jest fajnie i im się bardzo podoba i jeszcze tam wrócą.
Także może tak być,a nie musi .Może być spokój jak 3 lata temu.. byliśmy na plaży MY (8 osób) + jakaś babcia z dziadkiem co czytali cały dzień książki
a nocleg kosztował 9euro od osoby na dobę