Cześć, szukam Audi A6 C6 i natrafiłem na to ogłoszenie: WAUZZZ4F07N157733
http://otomoto.pl/oferta/audi-a6-3-0-di ... yj8ZL.htmlZ racji, że szukam czegoś na firmę zainteresowałem się tym ogłoszeniem, na początek cena była wyższa 41900zł.
Podczas rozmowy telefonicznej wszystko pięknie, najlepiej tylko przyjeżdżać i zabierać, a jeżeli chcesz od nich finansowanie to w ogóle zapraszamy.
Oczywiście nie skorzystałem z zaproszenia, poprosiłem o numer rejestracyjny i datę pierwszej rejestracji.
Wyszło, że w grudniu 2014 roku ten samochód miał przejechane 152000 km, teraz niby 155000 ma.
Dodatkowo w zeszłym roku w październiku lub wrześniu skończył się przegląd.
Dzwonię do nich i się wypytuję o te rzeczy.
Oczywiście nie możliwe, że nie ma przeglądu, facet poszedł sprawdzić, okazało się, że przegląd jest.
Dopytuję się dalej, dlaczego ten fakt nie został odnotowany we wpisie, oraz dlaczego nie został podczas przeglądu podany stan licznika.
Dostaję odpowiedź, że po prostu ktoś ZAPOMNIAŁ
Jedziemy dalej... Jak to możliwe, że przez półtora roku auto zrobiło tylko 3 tys km.
Oczywiście na to też jest odpowiedź, auto mało jeździło, zostało kupione od komornika i dokumentacja i załatwianie formalności tyle trwało.
Ciągnę temat dalej, mówię, na moje skoro auto stało tyle czasu to było walone i po prostu ktoś próbował je naprawiać itp.
Sprzedawca w końcu tak się zamotał, że przyznał iż auto było robione, ale tylko kosmetyka, jakiś próg wgnieciony, błotnik przerysowany, zostało pomalowane, odświeżone, ale NIE WYKLUCZA, że poprzedni właściciel coś przy nim robił, mało tego, wydaje się jemu, że na pewno był robiony, ale on nic nie wie. Na koniec stwierdził, że podłużnice i podłoga jest cała, mogę przyjechać i sobie sprawdzić:)
Poprosiłem o zdjęcia tych niby delikatnych uszkodzeń sprzed naprawy, obiecano mi dosłać ale do dzisiaj nic nie mam na mailu.
Zresztą wystarczy poczytać opinie na temat tego komisu.
P.S. Ja sobie temat odpuściłem, za dużo niewiadomych i za dużo krętactwa z ich strony.
Pozdrawiam!