kokos22 napisał(a):
Więc zamiast poduchy był amor na sprężynie,a poducha z amorem była w bagażniku,więc myślałem że ktoś wymienil jeden amortyzator z poducha...niestety nie ogarnalem podłączenie komputera,ale na FIS wyświetla mi się na stałe ikona podnoszenia auta,samopoziomowanie świateł..
Masakra. Jeśli na zegarach pali się ikona podnośnika, to jest jakiś krytyczny błąd w obsłudze pneumatyki. Czasami może zapalić się przy przegrzanym komputerze i samoistnie zgaśnie po schłodzeniu kompresora. Podłącz auto pod kompa, odczytaj i zapisz gdzieś błędy. Później skasuj.[/quote]
kokos22 napisał(a):
Ten amor z poducha oryginalny który był w bagażniku wkrecilem w niego zawór i napompowalem powietrza 6 bar trzymało bez niczego, wsadzilem do wody nigdzie nie uciekalo,później odkrecilem drugie koło wkrecilem zawór i tam też niby nigdzie nie uciekalo,wszędzie aplikowalem wodę z plynem..było ok..nie wiem dlaczego ktoś wymienił jedną poduchy na zwykły amortyzator na sprężynie.
Próbę wody robisz nie pryskając płynem, a topiąc amortyzator np w wannie. Swoje poduchy też psikałem wodą z mydłem, później specyfikiem do sprawdzania szczelności instalacji LPG i znalazło tylko duży wyciek, Małych nie pokazało. Napompuj jeszcze raz i wsadź do wanny, jak nie będzie przecieku, to jest szansa, że ktoś wymienił miech, a nieszczelność była na przyłączu do miecha, lub na przewodzie powietrznym, lub na rozdzielaczu, itp.
Gdzie kupiłeś wkręcany wentyl? Znalazłem gościa handlującego pneumatyką motoryzacyjną, potrzebuję kawałka przewodu powietrznego. Szczegóły wysyłam na PW.