Kamil_stp napisał(a):
Idąc za radą Rodzynka, wziąłem miernik w rękę raz jeszcze i pomierzyłem napięcia. Oto wyniki:
- na pinie nr 4 (wg schematu przewód niebieski, w mojej wtyczce fioletowy, ale to bez znaczenia) napięcie wynosi 2,26V, potem podniosło się do 2,38;
- na pinie 14 (przewód żółto-czarny) napięcie 0,16V niezależnie od wybranej na wyświetlaczu funkcji.
Pin 4 dotyczył panelu klimy - sekcja E11 na schemacie (A/C Programmer), a Ty sprawdzałeś na D10 - A/C Control Head (Auto A/C).
Kamil_stp napisał(a):
Tylko teraz moje pytanie jest następujące. Według schematu, na pin nr 4 idzie niebieski przewód od czujnika temperatury wewnętrznej, co nawet trzymałoby się kupy w kontekście zmiany napięcia ze względu na zmianę temperatury wewnątrz.
Jak wyżej - nie ta czwórka.
Kamil_stp napisał(a):
Druga sprawa, piszesz, że przewód z pinu 16 (brązowo-żółty) idzie do modułu wentylatora, natomiast na schemacie idzie on do czujnika temperatury cieczy chłodzącej.
Mój błąd - pin 15 w sterowniku łączy się z modułem wentylatora - czarno-biały kabel.
Kamil_stp napisał(a):
Jeśli ten moduł znajduje się w podszybiu (dostęp od maski) tam faktycznie dochodzą kable w kolorach jak na schemacie (żółto-czarny, brązowy, niebiesko-czarny i biało-czarny). Tak czy inaczej, gdyby na żółto-czarny wychodziło napięcie z panelu, to dmuchawa by działała (po podaniu 12V z akumulatora działa.
Sprawdź ciągłość kabli między 3 elementami układu: panelem klimy (E11), sterownikiem klimy (D10) i modułem wentylatora E8.
Nadal nie masz napięcia na czarno-żółtym kablu z pinu 14 sterownika klimy (D10), a on otrzymuje info od panela klimy (E11) - sprawdź czy przyciski działają poprawnie, czy wewnątrz nie ma zimnych lutów, czy gniazdo wtyczki nie jest zaśniedziałe (styki 6, 8, 9, 10 łączą się bezpośrednio ze sterownikiem klimy D10).