Witam!
Moze troche przynudze, ale to mila (dla mnie) historia
Kiedys trafilo mi sie przypadkiem przejechac sie C4 2.4 D od kolegi, bylem zaskoczony, ze takie stare auto (91) moze byc nadal tak ciche (jak na diesla), sprawne i mile w prowadzeniu, potem po jakims czasie udalo mi sie przejechac C4/A6 2.5 TDi na pelnym wypasie w 6-biegowym manualu i rowniez bylem bardzo milo zaskoczony
Piekny samochod, jeszcze przyjemniej sie go prowadzilo no i mial klimatronik i inne zabawki wiec w ogole mi sie podobalo...kwintesencja jednak moich doznac bylo przejechanie sie C4/S6 4.2, to juz bylo po prostu nie do opisania, ze do wypasu poprzedniego Audi dodany byl pomruk V8 i ta niesamowita moc (takze 6-biegowy manual)
Apropos ile ma koni ? Bo w roznych zrodlach znalazlem od 290 do 329, co jest prawda?
No a wracajac do tematu, to zamarzylem, ze sprawie sobie C4 2.4 D, wprawdzie zdaje sobie sprawe z tego, ze to moze troszke mulowaty silnik etc. ale nie zalezy mi na osiagach, interesuje mnie wysoki komfort, bezawaryjnosc i tania eksploatacja (wiem, ze niektorzy moga mi zarzucic brak logiki przy laczeniu tych wymagan, ale moge marzyc, prawda?
). Kieruje zatem pytanie do Forumowiczow aby napisali mi wszystko co sadza o tym modelu auta dokladnie w tym silniku, kazdy skrawek informacji bedzie dla mnie cenny, od tego ile mozna za takie auto zaplacic, przez ceny czesci, spalanie, wszystko.
Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam serdecznie
p.s. nie zlinczujcie mnie za to, ze teraz nie mam Audi
ale mam VAGa