Witam, Na początku chciałbym powitać forum, jestem miłośnikiem Audic od moich najmłodszych lat, walczyłem na 100C3 2.2 przez długie wieki, teraz przyszedł czas na wymarzone V8. Kupione po cenie złomu, w podobnym więc stanie, jedyne co jest w niej dobre to nienaganna buda, wręcz powiedziałbym, że w b.dobrym stanie, no i typ skrzyni biegów - manual 5-bieg. Reszta rzeczy z tego co już mniej więcej wiem, jest do zrobienia. Chciałbym się poradzić, co do najbardziej nurtującej mnie rzeczy - mianowicie luzu w napędzie, nie wiem gdzie konkretnie, ale w 100C3 miałem ten sam problem. Obojętnie na którym biegu pod dodaniu gazu lub też przy zamknięciu przepustnicy jest charakterystyczny stuk i bardzo wyraźnie jest go też wyczuć w trakcie jazdy. Tak samo jadąc na 2 biegu z zamknięta przepustnicą czuć, że auto "skacze" jak kangur. Według moich badań przy 100C3 wyeliminowalem tam wszystkie luzy w zawieszeniu, ale luz w napędzie pozostał, moje pytanie: Czy jest to luz gdzieś w skrzyni biegów? Przekładnia planetarna, satelity lub coś podobnego? I czy da się to jakoś naprawić? Bo wiem z doświadczenia, że bez tej naprawy zawieszenie za kilka tyś km będzie znów rozsypane. Za wszystkie wskazówki z góry dziękuję:)
|