Witam klubowiczow po dlugiej przerwie. Chcialbym przedstawic Wam moja nowa kontynuacje Projectu S. Moja poprzednia audiczka opisana w tym temacie
viewtopic.php?t=11558 miala glowna wade jaka byl naped na przod z racji czego nie moglem byc w pelni usatysfakcjonowany. Po uzyskaniu informacji na forum audi sport rozpoczelem poszukiwania nowej audicy. Piorytetem byl przede wszystkim naped quattro oraz klimatronik, ktorego przelozenie graniczy z cudem. Po okolo 3 miesiacach znalazlem ogloszenie audi ale w Toruniu 400 km ode mnie. Tutaj na pomoc przyszedl kolega z forum audi c4. Szybkie ogledziny z jego strony i na drugi dzien nowa niunka byla u mnie - Audi 100 c4 quattro 92 rok sedan 2,3 benzyna, stan auta bardzo dobry 80% blach w oryginalnym lakierze, przepieg realny 150 tys km.
Zdjecia po zakupie
Baza byla idealna do swapa na 2,7 BiT AGB z audi S4 B5. Swap wykonal Nosb Performance z pelnym sukcesem.
Zakres prac :
- swap 2,7 BiT AGB ze wszystkim co z tym zwiazane ( do tego uszczelnienie , rozrzad , oleje itp )
- malowanie sanek , drazka
- odswiezenie i "ogolenie" podluznic
- montaz sportowego zawieszenia
- usztwnienie zawieszenia silnika i sanek
- montaz licznika z Audi S6 c4
- dolozenie gniazda OBD do diagniostyki licznika i silnika
- montaz przednich hamulcow 345 mm
- wykonanie budzetowego ukladu wydechowego majacego ladnie brzmiec
- zalozenie nowych kol , zrobienie zbieznosci
Po montazu zawieszenia z firmy K.A.W bylo dla mnie za wysoko wiec podjelem decyzje o zamontowaniu zawieszenia air ride.
Sterowanie oddzielnie przod i tyl, zakres regulacji 10 cm. Pare zdjec.
Przyszedl czas na skladanie srodka. Zalozenie bylo proste. To co nosilo slady zuzycia wymienic lub odswiezyc. I troche ja doposazyc bo byla strasznie uboga.
Zostaly zalozone lub wymienione nastepujace graty:
- ciemna wykladzina w bardzo dobrym stanie
- elektryczne wszystkie szyby
- podgrzewanie przednich siedzen
- licznik z S6
- listwy carbonowe
- kiera od s4 z nowym obszyciem
- siedzenia od s4 skora+ alcantara z wyszytym napisem -project S-
- boczki oraz polka tylna obszyte alcantara czarna
- roleta tylniej szyby elektryczna
- podswietlenie nog ledami
- galka zmiany biegow od s4 oraz nowy mieszek skora czarna
- nakladki na pedaly carbonowe sparco
- radio dlugie gamma w bardzo dobrym stanie
- zmiana kieszeni konsoli srodkowej pod radio
- nowe dywaniki welurowe
- nowa popielniczka i ramka klimatronika
- pomalowane plastiki klamek
- bagaznik wykonczony od A6
- wszystkie zarowki wymienione na ledowe
- naprawione podswietlenie kilku przyciskow konsoli srodkowej
- podłokietnik w skorze
I na koniec jeszcze okleilem lusterka carbonem. Czekalem na nie 5 tygodni ale bylo warto, wykonanie pierwsza klasa, uzyty na zamowienie pod kolor auta zielony carbon.
Cdn. Wiecej zdjec na fb serdecznie zapraszam.
Pozdrawiam