.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lis.2024 18:41:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Kupiłem parchola
PostNapisane: 10.kwi.2016 10:10:48 
Użytkownik

Coś wspaniałego....
Też dziwiłem się czemu nie kończysz tego wątku.

PostNapisane: 13.kwi.2016 16:24:19 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Wspaniałe nie wspaniałe, jak ktoś lubi ciężkie terenówki, to chyba najlepsza konfiguracja w cenie do 50 tyś.
A do tematu, tak jak powiedziałem tak zrobiłem. jak zwykle grube CB założone Alan 28+mikrofon F-22 z echem i wzmocnieniem, antena Lemm 185cm w otworze na środku dachu, można powiedzieć że "słyszę głosy" :D

Obrazek

Obrazek

Przód założyłem światła dzienne w szpary w zderzaku, ale tylko po to że jak się zapomnę włączyć mijania, żeby coś tam świeciło, bo teraz milicja to za wszystko zatrzymuje.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I to by było na tyle zrobiłem 300 km, wóz chodzi bez zarzutu, coś tak czuję że parę lat mi posłuży. Teraz muszę spieniężyć kilka autek, i zapodam jakieś grube sportowe klasyczne coupe 300KM+ .

I jak to gdzieś tam ktoś mówił że to "zdjęcie rodzinne" :D

Obrazek

PostNapisane: 13.kwi.2016 19:29:10 
Użytkownik

(remont) :)

No no , na chama 4300k , szkło jest czyste, kreskę rysują jak zwykła żarówka, bo jak wymieniałem to wykleiłem taśmą na drzwiach garażu. Jak w nocy będą migać to zdemontuje. Puki co Ok , nikt za bardzo nawet nie widzi ze tam jakieś ksenony siedzą.Sprysk ostry jest, regulacja wysokości jest. Temat odwracalny w 15 min, więc to żaden problem włożyć żarówki nawet na ulicy..
Jutro jadę do ASO zamówić kilka drobnych plastików z wnętrza, coś czuje że z butów wyskoczę z wrażenia.

PostNapisane: 13.kwi.2016 20:14:54 
Użytkownik

Faktycznie chyba się nie ma do czego w tym samochodzie uczepić, bo szukasz dziury w całym. Ale powiem Ci w tajemnicy, przed tym jak to pisałem pobiegłem szybko do garażu, wyjąłem żarniki, położyłem między weki w spiżarni i założyłem h4 , mam nadzieje że już mnie na milicje nie podpier..lisz.

PostNapisane: 13.kwi.2016 21:44:53 
Użytkownik

Auto: Leśnego dziadka
Jarek a czym malowales skory? Gdzie zakupy robiles ? Zaglowki tez czy tylko siedziska?

Audi 80 B4 Sedan Quattro 2.0 8v 115PS - EX
Audi 80 B4 Avant Quattro 2.6 12v 150PS - EX
I znów Skoda :(

PostNapisane: 14.kwi.2016 06:19:39 
Użytkownik

Auto: 100 C4 Avant Quattro 2.8E Automat
Jak to czym? Pędzlem! :)

Domyślam się że Renoskór poszedł w ruch?

PostNapisane: 14.kwi.2016 07:03:54 
Użytkownik

drookash napisał(a):
Jarek a czym malowales skory? Gdzie zakupy robiles ? Zaglowki tez czy tylko siedziska?

A to trochę nowatorska metoda, siedzenia muszą przejść próbę czasu, wtedy ci powiem, ale to przy kieliszku. :D Boki okleiłem bo są ze skaju , i wystarczyło je umyć acetonem, zagłówki były idealne tez zostawiłem, najgorsze siedziska, , kierowcy dziura od wsiadania, tył pies rajcował, ale już jest ładniutko.Następne wyjdą idealnie bo już wiem o co chodzi.
Renoskór to tylko czarny w miarę wychodzi , ale to na małych powierzchniach. Tu trochę różnych komponentów poszło.

PostNapisane: 15.kwi.2016 12:13:34 
Moderator

Auto: Audi S4
Wykasowałem wszystkie "wycieczki osobiste".
I nie chciałbym robic tego po raz drugi.

Erni - teraz ja będę chodził za Tobą, bo nie spodobało mi się jakich sformułowań tu użyłeś, uprzedzam ze od tej chwili jeśli "przejedziesz na późnym zółtym" - przywalę Ci WARNA.

Kolejne "wycieczki osobiste" w tym temacie zaskutkują zamknieciem "tematu parchola" i posłanie go na zieloną trawkę.

Pozdrawiam

S4 B5 Avant quattro ..AGB.. szybka czarnulka

Była : B5 Avant quattro ..APU..
Była : B3 Limo ..SB..
Była : C4 TDi Avant quattro ..AEL..
Była : B5 TDi Avant quattro ..AFN..
Była : B3 Limo ..SF..
Była : B5 TDi Avant ..AFN..
Była : B5 TDi Limo ..AFN..
Była : B4 TDi Avant ..1Z..

PostNapisane: 15.kwi.2016 12:42:08 
Użytkownik

Auto: Audi A6C7 2.0TDI S-Tronic
Przemik, prowokator na forum jest tylko jeden, jak pewnie zauważyłeś z nikim innym przez tyle lat nie dyskutowałem a wręcz poznałem osobiście bardzo wielu fajnych ludzi.

PostNapisane: 15.kwi.2016 13:23:11 
Moderator

Auto: Audi S4
Tak wiem co masz na myśli.
Sprawa dotyczy tego wątku...

S4 B5 Avant quattro ..AGB.. szybka czarnulka

Była : B5 Avant quattro ..APU..
Była : B3 Limo ..SB..
Była : C4 TDi Avant quattro ..AEL..
Była : B5 TDi Avant quattro ..AFN..
Była : B3 Limo ..SF..
Była : B5 TDi Avant ..AFN..
Była : B5 TDi Limo ..AFN..
Była : B4 TDi Avant ..1Z..

PostNapisane: 16.kwi.2016 13:31:56 
Użytkownik

Sam właśnie jestem ciekaw tematu tych skór bo mam takie do zrobienia a cena u tapicera powala a tak zrobiłbym je sam.
A tka trochę poza tematem orientujesz się może jak z automatyczną skrzynią w tych samochodach można kupić z taka czy tylko manual.

PostNapisane: 17.kwi.2016 02:12:30 
Użytkownik

Automat w terenówce to nieporozumienie.Nie wybujasz go jak się zaryje, jak go zamoczysz to amen, manual na emulsji zawsze wróci do domu, i kluczowa sprawa dla mnie to ciężka przyczepa, Amerykańskie wozy typu Ram, Silverado, seria F może to znoszą, tu już nie jest tak kolorowo.Poza tym zauważ że to tylko 160 koni, więc wiadomo że automat zamuli.
A skóry mogę Ci zrobić :D

Do tematu...

Fajerka wróciła z obszycia 120 pln, a czuje się jak w fabrycznie nowym wozie :D

Obrazek

Obrazek

I zamówiłem taką kratkę wyprawową , na łachy gumaki i inne manele, będzie zawieszona nad trzecim rzędem foteli.

Obrazek

Przy okazji serwisowana klimatyzacji, zwróciłem uwagę że pasek klinowy coś tak wibruje. Okazało się że napinacz był tak wytłuczony że się rozpiął stanął w poprzek i zablokował się jakoś tak dziwnym trafem że pasek był w miarę napięty i jakoś chodził, nie mniej jednak jak by się rozpiął narobił by bigosu. Co ciekawe w aucie tuż przed sprzedażą założony był nowy alternator , i pasek klinowy, więc nie wiem jak francuski/ciapaty mechanik mógł pominąć taki szczegół?

Obrazek

Do tego z katalogu markowy napinacz występuje z rolką i kiwaczkiem , koszt ok 700 pln :-/ , ale przetrzepałem zaprzyjaźniony magazyn części, i dobrałem identyczny napinacz, za 115 pln z BMW 2.5 tds ,z łożyska w rolce zdjąłem uszczelnienie, dałem nowy smar, panewkę w kiwaczku wypolerowałem i nasmarowałem, zaoszczędzone pieniądze mogę z czystym sumieniem przeznaczyć na alkohol :-)
Teoretycznie dwie śrubki do zakręcenia , a pół dnia roboty i gimnastyki artystycznej też sporo, mimo w miarę dobrego dostępu. Młody mi fote z okna cyknął bo wyjrzał zobaczyć kto tak hu..ami podsyła :hah:

Obrazek

Kratka zainstalowana , w końcu nie ma rupieci w bagażniku

Obrazek

Obrazek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 52 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1