.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 23.lut.2025 14:10:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 290  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STA
PostNapisane: 14.maja.2016 09:13:36 
Moderator

Auto: Audi A8 D2 4.2 quattro
Cytuj:
merytoryczność postu Buby jak zwykle porażająca he,he

A właśnie taka merytoryczność do mnie przemawia :)
Tak samo to widzę

Honda NC750S DCT '2019 [09.2019-teraz] R2
Email: lukaszgryglicki@o2.pl, tel: 693582014
Морготх
Leśny Dziadek

PostNapisane: 14.maja.2016 09:49:32 
Morgi napisał(a):
Cytuj:

A właśnie taka merytoryczność do mnie przemawia :)
Tak samo to widzę

rozumiem,że tak to widzisz (widzicie),ale jest sporo ludzi,którzy tego tak nie widzą i stąd spór... to chyba dość naturalne

Ostatnio edytowano 14.maja.2016 09:57:39 przez tomeksopot, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 14.maja.2016 09:53:31 
Użytkownik

Auto: A8 V8 Manual Quattro.
Ale ty piszesz pierdoły. NIE MA znaczenia zadnego czy peło czy pis czy kurdeldupel McKwacz czy Kaczor donald czy Sooooolidarność! Czy SLD to jeden i ten sam SYF!

przez 25 lat trwa nadal....

PostNapisane: 14.maja.2016 10:00:15 
MAXA8 napisał(a):
Ale ty piszesz pierdoły. NIE MA znaczenia zadnego czy peło czy pis czy kurdeldupel McKwacz czy Kaczor donald czy Sooooolidarność! Czy SLD to jeden i ten sam SYF!

przez 25 lat trwa nadal....

aleś ty k..wa oświecony. Normalnie chyba muszę zrewidować światopogląd.

PostNapisane: 14.maja.2016 10:20:05 
Użytkownik

No musisz bo masz zacofany :)

PostNapisane: 14.maja.2016 10:22:30 
Użytkownik

tomeksopot napisał(a):

te ciągle powtarzane (nie tylko przez Ciebie zresztą) aluzje do faszyzmu mogą swiadczyć o tym,że 25 postkomuinistycznej propagandy zrobiło swoje (czemu Ty oczywiście zaraz zaprzeczysz bo Ciebie to nie dotyczy...), albo co gorsza Panie magistrze,że nie uważałeś na zajęciach z systemów politycznych....

Kolejna sprawa to słynne spieprzaj dziadu...Te słowa padly z ust Lecha, a nie Jarosława

myszon90 napisał(a):
Jedno trzeba przyznać PO za sukces, tu jestem pełen podziwu, po 8 latach, tak sporej części Polakom, wbili do łbów, że Pisiory to zło wcielone...że nic gorszego tego kraju nie mogło spotkać jak prezes Kaczyński... chylę czoła...

pełna zgoda

nic gorszego niż polska scena polityczna od prawej do lewej nie mogło się przytrafić RP. Pozwolę sobię wiec zacytować marszałka :

Żadne zdrowe społeczeństwo nie będzie bez zdobycia się na opór czynny, znosić gospodarki bandytów podtrzymywanych przez władzę i władz podtrzymywanych przez bandytów. I jeśli takim społeczeństwem jesteśmy - podobnych gospodarzy powinniśmy się pozbyć.

- Józef Piłsudski

propaganda postkomunistyczna i propisiorkowa na mnie kpl nie działa bo potrafię czytać (i to nie skrótowe newsy z internetu), myśleć i analizować. Pierdołami typu 500 plusz do mnie nie dotrą bo ja rozumiem że muszą mi zabrać 700 żeby dać 500. PROSTE JAK KONSTRUKCJA CEPA
jeśli chodzi o moją uwagę na zajęciach to była wystarczająca żeby właśnie w propagandę nie wierzyć
co do spieprzaj dziadu to był opis podejścia kfaszystów do ludzi którzy idą inną drogą niż jedynie słuszny kierunek partii

ale skoro chcecie merytoryki no to lu :
gdzie podniesienie kwoty wolnej od podatku powiedzmy do poziomu posłów czyli koło 30 K PLN ?
gdzie (absurdalna zresztą obietnica) obniżenia wieku emerytalnego ?
dla czego 500 PLUS wbrew obietnica nie jest zabezpieczone przed komornikami ?
dla czego pociotki bez kometencji obejmują stanowiska (żona pana Ziobro mniej niż zero, kumpel Hofmana itp ??) czyli teraz k...a my w pełnej krasie ? oczywiście to nic nowego no ale miała być dobra zmiana
dla czego wbrew obietnicą podnosi mi się podatki a nie obniża ?
dla czego każe mi się płacić za coś czego nie chcę a nawet stanowczo sobie nie życzę (TV Polska pod wodzą kurskiego) ?
dla czego wiodącą role w świeckim było nie było państwie przejmuje kościół i marginalizuje się ludzi nie podzielających jedynie słusznych idei ?

no i w końcu zasadnicze pytanie na które NIKT do tej pory nie udzielił merytorycznej odpowiedzi :
dla czego krajem rządzi ktoś kto nie ponosi za to żadnej odpowiedzialności ??
bo chyba w samodzielność dudki czy szydełka tutaj nie wierzymy prawda ?? Bo to przecież oczywista oczywistość że rządzi kfaszysta bez odpowiedzialności konstytucyjnej czy choćby karnej.
Czy to jednak podlega jakiejkolwiek dyskusji ??
Jeśli udzielicie mi merytorycznej i zgodnej z prawdą odpowiedzi obalającą moją tezę dotyczącą tego w czyich rękach spoczywa realna i CAŁKOWITA władza to zamknę japę albo więcej będę szczekał jak na słynny zlocie Moto Show w Poznaniu.
Ci co byli wiedzą że dotrzymałem słowa i odszczekałem dosłownie wszystkie swoje negatywne opinie na temat organizacji imprezy.

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

PostNapisane: 14.maja.2016 10:41:06 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
Jak Tyś Buba na te studia się dostał, skoro "dlaczego" piszesz oddzielnie (dla czego) i wbrew "obietnicom" (piszesz obietnicą) ?? :peace:

Co do odpowiedzialności kwaszysty, odpowiem podobnie: czy uważasz, że szydełko i dudek są tak niskich lotów matołami, że robią coś wbrew swojej woli?? nie zdając sobie sprawy z konsekwencji swoich decyzji??
Zresztą jakich niby konsekwencji mieliby się spodziewać?? i niby za co??

I naprawdę, daj spokój ze sporem wokół TK, bo już nawet sami sędziowie, poza Rzeplińskim, widzą, że nie mają racji, a Ci co mają śmiałość o tym mówić, są uciszani...

http://www.polskieradio.pl/9/299/Artyku ... sprawie-TK

Ostatnio edytowano 14.maja.2016 11:02:18 przez myszon90, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 14.maja.2016 10:41:34 
MAXA8 napisał(a):

z tobą dyskusja mija się z celem boś ...... zwykły i tyle. (w wykropkowane wstaw sobie co chcesz)

PostNapisane: 14.maja.2016 10:41:42 
Moderator

Co do abonamentu TV .... co z ludźmi (przybywa ich coraz więcej) co świadomie NIE chcą TV w domu?
Naprawdę moim zdaniem, warto podać to do wszelakich sądów poza Polską - bo jak ktoś rzeczywiście TV nie ma (w dzisiejszych czasach tam jest tylko propaganda i reklamy, wszystko WSZYSTKO co tylko chcesz znajdziesz w necie)

Морготх
Leśny Dziadek

PostNapisane: 14.maja.2016 10:44:39 
Użytkownik

Morgi napisał(a):
Co do abonamentu TV .... co z ludźmi (przybywa ich coraz więcej) co świadomie NIE chcą TV w domu?

Nikt nie chce TV w domu, ale każdy ma...
Ustawa ma być poprawiona, przynajmniej tak słyszałem, żeby nie płacić od tzw licznika jeśli ktoś ma kilka...

PostNapisane: 14.maja.2016 10:50:03 
Panowie ja uważam,że spór nasz z zasady jest stricte ideologiczny bo ja też z wieloma rzeczami,które robi teraz pis się nie zgadzam (albo obiecał,a ich nie robi),ale nie o to tu chodzi.... kwota wolna od podatku,pociotki na stanowiskach,abonamnet TV tak jak pisał Buba tu też mi się nie podoba.
Cała sprawa rozbija sie o to,że ja tam żadnego faszyzmu (właściwie powinno być neofaszyzmu) nie widzę :galy: nie widze też żadnego zagrożenia dla demokracji :galy:
uważam,że przerażona postkomuna walczy o swoje i dlatego taki hałas sie zrobił.

PostNapisane: 14.maja.2016 10:56:32 
Użytkownik

tomeksopot napisał(a):
Panowie ja uważam,że spór nasz z zasady jest stricte ideologiczny bo ja też z wieloma rzeczami,które robi teraz pis się nie zgadzam (albo obiecał,a ich nie robi),ale nie o to tu chodzi.... kwota wolna od podatku,pociotki na stanowiskach,abonamnet TV tak jak pisał Buba tu też mi się nie podoba.
Cała sprawa rozbija sie o to,że ja tam żadnego faszyzmu (właściwie powinno być neofaszyzmu) nie widzę :galy: nie widze też żadnego zagrożenia dla demokracji :galy:
uważam,że przerażona postkomuna walczy o swoje i dlatego taki hałas sie zrobił.

Ooooo właśnie...

PostNapisane: 14.maja.2016 11:18:53 
Użytkownik

tomeksopot napisał(a):
MAXA8 napisał(a):

z tobą dyskusja mija się z celem boś ...... zwykły i tyle. (w wykropkowane wstaw sobie co chcesz)

Niektórzy w głowach maja trociny ale niestety więcej ma tylko kosmiczna próżnie. Ty natomiast wykazujesz tym swoim stylem kosmiczną próżnie wysterylizowaną promieniowaniem jakiegoś kwazara-tam juz nie ma szans na żadne zycie :D

PostNapisane: 14.maja.2016 11:48:04 
Użytkownik

Tomeksopot dokladnie tak.
Nowocześni postepowcy i różne grupy interesów walczą z tymi, którzy mają inny bardziej tradycyjny pogląd na kraj.
To samo jest na Węgrzech, tam też protestowali, wyciagali ludzi na ulicę, straszyli konsekwencjami itd i dzięki temu Orban wygrał wybory i ma większość kontytucyjną.
Nie zdziwię się jak u nas bbędzie podobnie.

PostNapisane: 14.maja.2016 13:21:44 
Moderator

To akurat spoko, i dla mnie wszystko to kwik świń odrywanych od koryta... ale
Abonament TV to zuo - bo co np. jakbym chciał wykupić sobie TV (kablówkę, UPC< whatever) BEZ publicznej TV - bo mam ją w piź**ie??
Np chcę kupić tylko Hustler, Brazzers, Private, Red Light oraz np BBC Brit i TVN Turbo - niby za co mam płacić abonament?

Морготх
Leśny Dziadek

PostNapisane: 14.maja.2016 14:25:25 
MAXA8 napisał(a):
tomeksopot napisał(a):
MAXA8 napisał(a):

Niektórzy w głowach maja trociny ale niestety więcej ma tylko kosmiczna próżnie. Ty natomiast wykazujesz tym swoim stylem kosmiczną próżnie wysterylizowaną promieniowaniem jakiegoś kwazara-tam juz nie ma szans na żadne zycie :D

uwaga będą przekleństwa!!

edit by Przemo....

Wykasowałem te epitety... za absolutny brak kultury dyskusji, wulgaryzmy i obrażanie personalne.... WARN... aha... i będę miał Cię teraz na oku.... "przejdziesz nie po pasach, przejedziesz na poznym zołtym"... odpoczniesz od forum na jakiś czas.

Fakt trochę mnie poniosło za co przepraszam tych,którzy poczuli sie moim postem urażeni. Jednakowoż w tym miejscu odnieś się do postów kolegi maxa na mój temat czy mimo braku przekleństw nie są wobec mnie równie obraźliwe?? czy nie wymagałyby może moderacji?? hmmm....

a wracając do spraw istotnych...:
Jakub tak jak "mówisz" to jest spór pomiędzy środowiskiem narodowych konserwatystów z liberalną lewicą... u nas jest dodatkowo tylko czynnik związany z korzeniami polskiej lewicy. To,że one są w głębokiej komunie i pezetpeerze to jest sprawa dość jasna i dlatego też dla niektórych (np. dla mnie) ten spór jest tak gorący. Bo to,że ktoś ma poglądy lewicowe to jedno, ale w przypadku naszego kraju taki ktoś ma wypaczone pojęcie prawdy i sprawiedliwości historycznej....od tego w przypadku Polski nieda się abstrachować.

Ostatnio edytowano 14.maja.2016 16:26:55 przez tomeksopot, łącznie edytowano 2 razy

PostNapisane: 14.maja.2016 14:31:44 
Użytkownik

chłopy spokojnie bo zaraz temat przypadkiem się skasuje jak wcześniej. :):

PostNapisane: 14.maja.2016 14:42:35 
Użytkownik

Auto: S4 B6 Cabrio
Żeby było jasne, nie przepadałem za gościem, bo wiele razy pier...ił głupoty, no ale to...Dla mnie petarda.

http://www.dzienniklodzki.pl/polityka/a ... o,9983843/

PostNapisane: 14.maja.2016 18:43:00 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
Panowie, w polskiej polityce nie ma tak narpawde partii lewicowych, prawicowych, są tylko centro lewicowe i w zasadzie wszystkie takie są biorąc pod uwagę etatystyczny podział PKB. To że PIS mianuje się na prawice to jest bullshit, tak samo jak PO czy Nowoczesna (w zasadzie w przypadku Nowoczesnej to nie wiadomo, BO NADAL NIE MAJĄ PROGRAMU PARTII HAHAHAHAHA). W polskiej polityce istnieje podział partii ze wzgl. na przekonania ogólno społeczne i pochodzenie. I tak mamy partie postkomunistyczne i postagenturalne (SLD, PO (Nowoczesna), PSL) i partie stricte polskie, narodowościowe (PiS). Poza parlamentem jest już ciekawiej, bo mamy partie z wyrazistymi poglądami i programami (liberalna gospodarczo i konserwatywna światopoglądowo Korwin, Narodowościowa i centro prawicowa Ruch Narodowy).
Spór ideologiczny NIE MA SENSU bo w tym zakresie większość obecnego establischmentu proponuje to samo - kwestią jest kto się z obietnic wywiązuje, w jakim kierunku prowadzi politykę (na korzyść kogo) i czy jest autonomiczny w swoich decyzjach - i nie wyskakujcie że szydło i duda nie decydują bo jest to małostkowe, ważne że oligarchwie III RP przestają mieć realny wpływ na politykę w PL i obce służby - dlatego mimo iż moje poglądy na gospodarkę są zupełnie odmienne od PISOWEJ wizji to będę ich wspierał)

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 14.maja.2016 18:58:04 
Użytkownik

:galy: Bedziesz wspierał PIS? No cóż im jak i innym przecie tylko można w gęby napluć a nie cokolwiek wspierać...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 290  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1