.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 28.lut.2025 12:18:53

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6482 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166 ... 325  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: wątek horroru - czyli co mi się przydarzyło dziś straszn
PostNapisane: 27.cze.2016 17:15:20 
Użytkownik

Dorożkaż- z zasiłką masz wszystko OK? Coś ubija te dyski.

Zarath- ssd boi się strasznie mieszania małymi plikami na systemie.

PostNapisane: 27.cze.2016 19:45:07 
Użytkownik

Auto: Leśnego dziadka
Zasilka ok... gorna polka tak mi sie zdaje Seasonic S12g 750W. Ma okolo 1.5roku. Miernikiem sprawdzalem trzyma napiecia ok. Tez myslalem ze to zasilka ale wyglada jakby juz byl czas na te talerzowce.

Audi 80 B4 Sedan Quattro 2.0 8v 115PS - EX
Audi 80 B4 Avant Quattro 2.6 12v 150PS - EX
I znów Skoda :(

PostNapisane: 29.cze.2016 10:18:00 
Klubowicz

Kalendarz płata mi figle. Szkolenie w pracy piątek sobota. Kronach ucieklo. Termin urlopu musiałem przenieść na koniec sierpnia. Zobaczymy co plany wakacyjne pokażą. Wyjazd do Torunia pod wielkim znakiem zapytania.

Audi A6c4 Ael Avant Quattro ECO Power by' To JA !
Audi 100 C4 red
Audi A3 1.9 8L
Obrazek

PostNapisane: 30.cze.2016 04:35:47 
Użytkownik

5:30... a ja na drodze. Wstalem o 6:00 dnia poprzedniego wiec wybila juz 23 godzinka bez snu.
Bywalo i tak ze po 48 nie spalem za czasow budowy A2 / A1...
Jednym slowem... przeje##ne :(

PostNapisane: 30.cze.2016 05:55:06 
Użytkownik

drookash napisał(a):
5:30... a ja na drodze. Wstalem o 6:00 dnia poprzedniego wiec wybila juz 23 godzinka bez snu.

gdzie kladziesz droge?

100C4/S4 4.2 V8...było
accord V .....było
Łoś V70 w AEL'u było
w211 3.2lpg 2003r czarny sedan było
A6c6 3.0 tdi było
s124 605.911 pojechał dalej nabijać km

PostNapisane: 30.cze.2016 07:15:18 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
tomeksopot napisał(a):
A ebło tak jakby opona strzeliła...

W piatek bylem z kolem w wulkanizacji. Akurat obok naprawiali od tira i pompowali kolo w klatce bezpieczenstwa. Strzelila przy 8.5 bara...

PostNapisane: 30.cze.2016 11:37:56 
Użytkownik

enduroboy napisał(a):
drookash napisał(a):

gdzie kladziesz droge?

Zmieniałem organizację ruchu na rondzie Toruńskim w Bydgoszczy. Można tylko w nocy po ostatnim autobusie / tramwaju. Trwa remont torowiska i jest takie zamieszanie, że pasy ruchu zmieniasz i przed i na rondzie.
Tyle klaksonów i wymuszeń dawno nie widziałem :D
Na 11:00 byłem już we firmie.. i znów ogień :(

PostNapisane: 01.lip.2016 14:43:15 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Szybe w motórze wybiłem,przechylił mi się dyliżans na futrynę w garażu, żaden horror bardziej się wkur-iłem jak zasmuciłem. W sumie była jeszcze przejrzysta ale jakaś akcesoryjna i nie do końca byłem z niej zadowolony, więc będzie okazja poprawić co nieco. :/

PostNapisane: 03.lip.2016 14:11:07 
Użytkownik

Auto: 100 C4 Avant Quattro 2.8E Automat
Właśnie wróciłem z Mazur, dokładnie z Giżycka. Parę dni na Camping-u pomieszkałem, popływałem łódką, pośmigałem rowerem. Dziś już w domu... A jutro do roboty...

PostNapisane: 03.lip.2016 23:31:20 
Użytkownik

Dziś rano wybrałem się do Kolegi Zarathustry celem odebrania foteli do mojego auta . Wszystko ładnie , cacy no i sytuacja...przed Toruniem jadę za dostawczakiem z przyczepą .. przyczepa tak załadowana że nic nie widać .. trzymam się swojej lewej na zakręcie aby pobocza nie złapać ..." chyba" mnie wyrzuciło delikatnie na koleinie na lewo i jeeeeb poleciały okruchy lusterka .....przywaliłem w A6 C7 srebrne kombi ......gość chyba tez się trzymał blisko swojej lewej .. ale zdążył na tyle odskoczyć , że nie było czołówki .... I teraz tak .... uszkodzone zostały tylko lusterka ....na jego drzwiach mała ryska , która może zejdzie po polerce .... Auto miał firmowe , na niemieckich blachach ... Trochę rozgorączkowany , bo to nie jego auto .. wzywa policje i czekamy .... Po dłuższej analizie ... doszedłem do wniosku , że lepiej będzie , jak obędzie się bez policji .. wiadomo mandaty , mogli by nam zabrać karty pojazdu i takie tam pierdoły. Gość dzwoni aby odwołać interwencje , kobieta w dyspozytorni mówi że za późno ... i mamy czekać.Myślę sobie wtopa .... ale chyba się wystraszył, że mogą mu zabrać dowód rejestracyjny , zadzwonił jeszcze raz .. powiedział że nie będziemy tyle czekać bo się spieszy , i woli spisać oświadczenie .W odpowiedzi otrzymał informację , że zostaniemy wezwani na komendę celem wyjaśnienia sprawy .....
I mam tutaj pytanie : nie podawał on żadnych naszych danych , ani swoich , ani moich policji .. to jak oni dojdą kogo maja wezwać ?? Czy zrobią to na wniosek firmy ubezpieczeniowej , która będzie chciała mieć podkładkę przy wypłacaniu ubezpieczenia ..... Cholera , za dwa miesiące nie całe .... będę wykupywał nowe ubezpieczenie ... ciekawe na ile mi składki polecą :zly:
I też pytanie ... , czy mogą oni wystawi mandat wstecz ??
ok oświadczenie spisane , i dalej w drogę ..... nie ujechałem 2 km .. a tutaj cysterna z naczepą zmasakrowała auto ... widać że wina osobówki .. na szczęście ofiar nie było w ludziach , minęło jakieś 5 km ... czołówka dwóch aut na światłach ... czarnego worka nie było , .. ale na sygnale pojechali ......
a teraz jakiś przyjemny moment .....
Pozdrawiam kierownika pięknego audi cabrio w stanie idealnym można by rzecz , w kolorze błękitnego nieba co mnie mijał na dk 10 ... zdrowe ng 2.3 jak się nie mylę ....
Następnie ... nawigacja pokierowała mnie gdzieś , na nieszawe jak pamiętam , na przeprawę promową , .. dobrze że w 1/4 drogi się dowiedziałem nie promy nie pływają .... zawracam na stację cpn .. patrze mało powietrza w kole ... prawy przód ... i wystający z opony wkręt ....chyba to naprawią ...zacząłem się modlić :galy: dowaliłem powietrza iw drogę .... Byłem coś koło 15 , zapakowałem graty , i wracam ..... myślę .. chyba będzie już spokojnie .. ale nie .... jakiś debil myślał że się zmieści przed innym autem .. musiałem ostro hamować .... w tym momencie rozłożony fotel przesuwa się na tylnej kanapie , i pokrętłem od regulacji oparcia miażdży mi tylni kratki nawiewu klimatyzacji co są na tylnym tunelu przy kanapie pasażera .... albo zmiażdżyło .. albo wyskoczyło z mocowań ... zacząłem odliczać kilometry, i zakręty kiedy jebpnie mi opona .... przed Bydgoszczą .... jedew grupie aut przed cysterną ... włączają się czerwone .. cysterna hamuje ... podwójna ciągła .... gdzie tam po lewej stronie kłęby dymu piski opon czarna bemka co wyprzedzała na 2 na pasie pod prąd próbuje się wcisnąć na miejsce do nas .... ale tak wyszło , że się nigdzie nie zmieścił .. wyskakuje burak i się sadzi do Bogu ducha starszego Pana .. w reku otwarte piwo .. i papieros.... no dłużej się nie musiał prosić 997 .. Dzień dobry , na trasie tej i tej czarna bemka .. , za kierownicą kierowca pod wpływem ..... mam nadzieje że go zgarnęli....
a teraz coś pozytywnego .....
dojeżdżam przed stargard ..... kręcę swoją v-ke pod 6 tyś rpm ..... a tu nagle grom z jasnego nieba ...coś huknęło ..... i tylko zobaczyłem na lewym pasie czarna katapultę spod znaku Audi , a na klapie jakieś tam rs ....które znikło niczym piorun ..... :diabel:
I to tyle wrażeń jak na dzisiaj ...... :):

PostNapisane: 03.lip.2016 23:50:57 
Moderator

Auto: 80 2,3 10V
Policja nic nie zrobi. Nie było interwencji... Było wezwanie, które zostało odwołane. Dzwonili by do gościa gdyby się tym przejęli. Co za tym idzie mandatu nie wystawią.

Ciekawy dzień miałeś. Ważne, że skończyło się tylko na uszczerbku auta.

Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka

PostNapisane: 04.lip.2016 18:28:11 
Użytkownik

Nono...kuj-pom jak widac zapewnia atrakcje nie tylko ludziom na zlocie :) Wazne ze caly wrociles do domu.

PostNapisane: 04.lip.2016 19:26:17 
Użytkownik

jakby było mało to wczoraj w drodze z parkingu do domu gdzieś mi wypadł kluczyk od auta i po chwilę dzisiejszą nie mogę go znaleźć ... :< fakt że mam drugi ... ale jest nerw

Luki147 napisał(a):
Dziś rano wybrałem się do Kolegi Zarathustry celem odebrania foteli do mojego auta . Wszystko ładnie , cacy no i sytuacja...przed Toruniem jadę za dostawczakiem z przyczepą .. przyczepa tak załadowana że nic nie widać .. trzymam się swojej lewej na zakręcie aby pobocza nie złapać ..." chyba" mnie wyrzuciło delikatnie na koleinie na lewo i jeeeeb poleciały okruchy lusterka .....przywaliłem w A6 C7 srebrne kombi ......gość chyba tez się trzymał blisko swojej lewej .. ale zdążył na tyle odskoczyć , że nie było czołówki .... I teraz tak .... uszkodzone zostały tylko lusterka ....na jego drzwiach mała ryska , która może zejdzie po polerce .... Auto miał firmowe , na niemieckich blachach ... Trochę rozgorączkowany , bo to nie jego auto .. wzywa policje i czekamy .... Po dłuższej analizie ... doszedłem do wniosku , że lepiej będzie , jak obędzie się bez policji .. wiadomo mandaty , mogli by nam zabrać karty pojazdu i takie tam pierdoły. Gość dzwoni aby odwołać interwencje , kobieta w dyspozytorni mówi że za późno ... i mamy czekać.Myślę sobie wtopa .... ale chyba się wystraszył, że mogą mu zabrać dowód rejestracyjny , zadzwonił jeszcze raz .. powiedział że nie będziemy tyle czekać bo się spieszy , i woli spisać oświadczenie .W odpowiedzi otrzymał informację , że zostaniemy wezwani na komendę celem wyjaśnienia sprawy .....
I mam tutaj pytanie : nie podawał on żadnych naszych danych , ani swoich , ani moich policji .. to jak oni dojdą kogo maja wezwać ?? Czy zrobią to na wniosek firmy ubezpieczeniowej , która będzie chciała mieć podkładkę przy wypłacaniu ubezpieczenia ..... Cholera , za dwa miesiące nie całe .... będę wykupywał nowe ubezpieczenie ... ciekawe na ile mi składki polecą :zly:
I też pytanie ... , czy mogą oni wystawi mandat wstecz ??
ok oświadczenie spisane , i dalej w drogę ..... nie ujechałem 2 km .. a tutaj cysterna z naczepą zmasakrowała auto ... widać że wina osobówki .. na szczęście ofiar nie było w ludziach , minęło jakieś 5 km ... czołówka dwóch aut na światłach ... czarnego worka nie było , .. ale na sygnale pojechali ......
a teraz jakiś przyjemny moment .....
Pozdrawiam kierownika pięknego audi cabrio w stanie idealnym można by rzecz , w kolorze błękitnego nieba co mnie mijał na dk 10 ... zdrowe ng 2.3 jak się nie mylę ....
Następnie ... nawigacja pokierowała mnie gdzieś , na nieszawe jak pamiętam , na przeprawę promową , .. dobrze że w 1/4 drogi się dowiedziałem nie promy nie pływają .... zawracam na stację cpn .. patrze mało powietrza w kole ... prawy przód ... i wystający z opony wkręt ....chyba to naprawią ...zacząłem się modlić :galy: dowaliłem powietrza i w drogę .... Byłem coś koło 15 , zapakowałem graty , i wracam ..... myślę .. chyba będzie już spokojnie .. ale nie .... jakiś debil myślał że się zmieści przed innym autem .. musiałem ostro hamować .... w tym momencie rozłożony fotel przesuwa się na tylnej kanapie , i pokrętłem od regulacji oparcia miażdży mi tylni kratki nawiewu klimatyzacji co są na tylnym tunelu przy kanapie pasażera .... albo zmiażdżyło .. albo wyskoczyło z mocowań ... zacząłem odliczać kilometry, i zakręty kiedy jebpnie mi opona .... przed Bydgoszczą .... jede w grupie aut przed cysterną ... włączają się czerwone światła .. cysterna hamuje ... podwójna ciągła .... gdzieś tam po lewej stronie kłęby dymu piski opon czarna bemka co wyprzedzała na 2 na pasie pod prąd próbuje się wcisnąć na miejsce do nas .... ale tak wyszło , że się nigdzie nie zmieścił .. wyskakuje burak i się sadzi do Bogu ducha starszego Pana .. w reku otwarte piwo .. i papieros.... no dłużej się nie musiał prosić 997 .. Dzień dobry , na trasie tej i tej czarna bemka .. , za kierownicą kierowca pod wpływem ..... mam nadzieje że go zgarnęli....
a teraz coś pozytywnego .....
dojeżdżam przed stargard ..... kręcę swoją v-ke pod 6 tyś rpm ..... a tu nagle grom z jasnego nieba ...coś huknęło ..... i tylko zobaczyłem na lewym pasie czarna katapultę spod znaku Audi , a na klapie jakieś tam rs ....które znikło niczym piorun ..... :diabel:
I to tyle wrażeń jak na dzisiaj ...... :):

PostNapisane: 05.lip.2016 20:35:50 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
Jak bym wiedział że będziesz miał tyle przygód to sam bym Ci zawiózł te siedzenia :)

Dobrze, że dojechałeś cały i zdrowy, a fotele niech służą.

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 06.lip.2016 11:20:42 
Użytkownik

za strasznym to ma tyle wspólnego, że sam też tyle ciągam,

ale potraktujcie to jako przestrogę żeby nie zajeżdżać takim składom drogi
bo mielonka tyrolska to pikuś przy tym w razie zderzenia/najechania na wasz tył

http://40ton.net/wiozl-dwa-20-stopowe-k ... i-na-osie/

P.S. zdarzaja sie cięższe :diabel:

100C4/S4 4.2 V8...było
accord V .....było
Łoś V70 w AEL'u było
w211 3.2lpg 2003r czarny sedan było
A6c6 3.0 tdi było
s124 605.911 pojechał dalej nabijać km

PostNapisane: 07.lip.2016 15:13:26 
Użytkownik

Zarathustra napisał(a):
Jak bym wiedział że będziesz miał tyle przygód to sam bym Ci zawiózł te siedzenia :)

Dobrze, że dojechałeś cały i zdrowy, a fotele niech służą.

Cześć Damian , jakbym wiedział że tak się będzie , to bym do szamana pojechał aby klątwę zdjął , kto mógł przewidzieć .... :)

PostNapisane: 08.lip.2016 12:56:48 
Moderator

Auto: Audi A8 D2 4.2 quattro
Więc tak:
Dach dalej nie chce się domykać.
Moja wina jest taka:
1. Na parkingu babka mnie strzeliła w doopę i to jak stałem w miejscu, zderzak porysowany ale dach działał dalej.
2. Koparka koło budowy jebła mi auto i zbiła tylnią lampę i zarysowała zderzak - ale dach działał - to było też w momencie jak byłem POZA autem
3. Raz był wózek w bagażniku, bagażnik był niedomknięty i składałem dach i się zblokował. Jak się zorientowałem co się dzieje to natychmiast zakończyłem zamykanie, wyjąłem wózek i złożyłem dach - zadziałało.
Jakiś czas potem nie chciał się juz otworzyć (ale chyba jeszcze ze 2 razy się otworzył i zamknął).
Niby nic ale....
Chciałem to wszystko naprawić by sprzedać auto a tutaj przy wymianie zderzaka:
Okazuje się...
Że cały tył jest ulepiony ze szpachli, i jedna strona jest na oko przesunięta o parę cm (mechanik sprawdzał). Czyli, że albo był przesunięty (ale nic nie zciąga), albo też stłuczka (jedna z dwóch) na postoju) przesunęła tą całą plastelinową ulepioną masę.

No to teraz mam trupa :(

Honda NC750S DCT '2019 [09.2019-teraz] R2
Email: lukaszgryglicki@o2.pl, tel: 693582014
Морготх
Leśny Dziadek

Ostatnio edytowano 08.lip.2016 19:14:51 przez Morgi, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 08.lip.2016 13:46:33 
Użytkownik

Auto: 100/C4 2.0 16V ACE, D2 FL 3.7Q 40V AQG
Morgi napisał(a):
Więc tak:
Dach dalej nie chce się domykać.
Moja wina jest taka:
1. Na parkingu babka mnie strzeliła w doopę i to jak stałem w miejscu, zderzak porysowany ale dach działał dalej.
2. Koparka koło budowy jebła mi auto i zbiła tylnią lampę i zarysowała zderzak - ale dach działał - to było też w momencie jak byłem POZA autem
3. Raz był wózek w bagażniku, bagażnik był niedomknięty i składałem dach i się zblokował. Jak się zorientowałem co się dzieje to natychmiast zakończyłem zamykanie, wyjąłem wózek i złożyłem dach - zadziałało.
Jakiś czas potem nie chciał się juz otworzyć (ale chyba jeszcze ze 2 razy się otworzył i zamknął).
Niby nic ale....
Chciałem to wszystko naprawić by sprzedać auto a tutaj przy wymianie zderzaka:
Okazuje się...
Że cały tył jest ulepiony ze szpachli, i jedna strona jest na oko przesunięta o parę cm (mechanik sprawdzał). Czyli, że albo był przesunięty (ale nic nie zciąga), albo też stłuczka (jedna z dwóch) na postoju) przesunęła tą całą plastelinową ulepioną masę.
Więc jako, że ja nic przy nim nie robiłem to WIELKIE podziękowania do małego v8 za sprzedanie ulepa ze szpachli który albo miał przesuniętą konstrukcję albo też był tak słabo ulepiony że na parkingu stłuczka która porysowała zderzak (nawet NIE PĘKŁ) przesunęła stronę kierowcy o kilka cm do przodu.

No to teraz mam trupa :(

trzeba przerobić ją na pick-upa :)

PostNapisane: 08.lip.2016 14:27:37 
Użytkownik

Auto: Allroad C5 2.7 MT
Morgi napisał(a):
Więc jako, że ja nic przy nim nie robiłem to WIELKIE podziękowania do małego v8 za sprzedanie ulepa ze szpachli

Jeszcze niedawno chwaliłeś jak pół Skandynawii zjeździłeś i jako bagażówka idealna :) Zapłaciłeś połowę ceny ładnego egzemplarza i masz żal? Chyba, że miał być niebity cycuś malina to żale uzasadnione.

PostNapisane: 08.lip.2016 16:36:10 
Moderator

Auto: Audi A8 D2 4.2 quattro
Chwaliłem i chwalę, ale wada ukryta jest.
Nie było mowy, że konstrukcja jest naruszona i jak był puknięty w zderzak to zderzak nie pękł a konstrukcja się poddała.
No i zderzak był mocowany na otwór "nie fabryczny" - przesunięty dobre 6 cm.
Więc tak owszem mam żal.
Bo auto od kolegi z AKP które miało być nie bite (a przynajmniej nie krzywe, co innego drobne "stłuczki").
Na plus to to, że koła nie są poprzesuwane.
Ale yebnięty w tył był zdrowo.
Co nie zmienia faktu, że dopóki zderzaka nie zmieniałem to żadnych problemów z tym nie było, no ale teraz z tego powodu dach nie działa.

Honda NC750S DCT '2019 [09.2019-teraz] R2
Email: lukaszgryglicki@o2.pl, tel: 693582014
Морготх
Leśny Dziadek

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6482 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 160, 161, 162, 163, 164, 165, 166 ... 325  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1