Zdjęcia tego auta są tutaj na moim serwerze, zrobione przezemnie osobiście
ftp://ftp.audi8.home.pl/Mozart/My_inny_Audi/.
W książce serwisowej i w briefie i dowodzie rejestracyjnym stoi S8.
Wiem o tym doskonale, że S8 z takim motorem nie występuje.
Nawet w Etce go nie znalazłem, choć w serwisie powiedziano mi, że czasami, bardzo rzadko na życzenie klienta taki dziwoląg wychodził np. gdy jego bazą był model S8, i to jego przerobino, a nie gdy bazą jest A8 stylizowany na S8, z tzw. pakietem S-Line.
Dlatego też piszę często A8/S8, a nie tylko S8, choć na podstawie dokumentów niemieckich TO JEST BEZWZGLĘDNIE S8, tylko że zmodyfikowane nie w tą strone co trzeba
Ja tylko stwierdzam fakty i nikt na to nic nie poradzi.
A tak poza tym to ten motor 3,7 (260KM) V40 to jest wielka kicha.
Porównuje go np. do Audi A8 z 1998 4,2 Quattro (299KM) V32 którego też posiadam.
I teraz we wrześniu/pażdzierniku jak pojadę po następny to już tylko i wyłącznie z morem 4,2, i napewno będzie to normalne S8, myślę że z 2000-2002, ale najpierw muszę sprzedać którykolwiek z tych dwóch, a jest ciężko.
A co do wyposażenia dokładnie tego pojazdu to jest następujące:
- ESP, ASR, EBD, ABS
- SKRZ. TIPTRONIC
- KSENONY I ŚWIATŁA PRZECIWMGIELNE.
- WSPOM. UKŁADU KIEROWNICZEGO Z UKŁADEM SERVOTRONIC
- CZUJNIKI PARKOWANIA PRZÓD I TYŁ
- 8 POD. POWIETRZNYCH + KURTYNY
- LUSTERKA WEWNETRZNE I ZEWNETRZNE TYPU KONWEX PRZYCIEMNIANE AUTOMATYCZNIE,REGULOWANE,OGRZEWANE I SKŁADANE(CHROM)
- PODGRZEWANE SPRYSKIWACZE ORAZ WYCIERACZKI Z CZUJNIKIEM DESZCZU.
- LUSTERKO WEWNĘTRZNE Z CZUJNIKIEM ZMIERZCHU
- SIEDZENIA ERGONOMICZNE PODGRZEWANE Z PAMIĘCIĄ x 4 PEŁNA ELEKTRYKA PRZÓD I TYŁ.
- ELEKTRYCZNIE REGULOWANA KIEROWNICA, PASY BEZP. I ZAGŁOWKI PRZÓD I TYŁ
- NAVIGACJA PLUS Z EKRANEM LCD + TV KOLOR.
RADIEM, ORAZ TELEFONEM W PODŁOKIETNIKU Z POLSKĄ KARTĄ PREPAID.
- KIEROWNICA WIELOFUNKCYJNA SKÓRZANA Z PEŁNĄ OBSŁUGĄ, RADIA I TELEFONU.
- TEMPOMAT
- ŻALUZJE PRZECIWSŁONECZNE ELEKTRYCZNE TYLNA,BOKI
- SZYBERDACH ELEKT. + SOLAR ZAPEWNIA WENTYLACJĘ NONSTOP, BEZ POTRZEBY WŁĄCZANIA SILNIKA SAMOCHODU.
- WEBASTO – OGRZEWANIE POSTOJOWE Z FUNKCJĄ URUCHAMIANIA NP. W LATO NAPĘDZA KLIMATYZACJĘ NA POSTOJU.
- PILOT DO ZDALNEGO URUCHAMIANIA KLIMY I WEBASTO .
- AUTOALARM ZE ZDALNYM STEROWANIEM
- SZYBY DRZWIOWE BOCZNE I TYLNA DŻWIĘKOSZCZELNE, TYLNA OGRZEWANA
- HAK HOLOWNICZY FABRYCZNY "AUDI" ZE ZDEJMOWANĄ KOŃCÓWKĄ.
- TAPICERKA WELUR + DREWNO+ PODŁOK. SKÓRA
- SYSTEM INFORMACYJNY FIS (WIELOFUNKCYJNY KOMPUTER
POKŁADOWY) Z KOLOROWYM WYŚWIETLACZEM
- MENU DO STEROWANIA NIEKTÓRYMI OPCJAMI AUTA (NAMIASTKA MMI)ZA POMOCĄ JOYSTICA NA TUNELU POMIEDZY SIEDZENIAMI W MIEJSCU GDZIE MAJĄ UMIESZCZONE NIEKTÓRE AUTA STEROWANIE MAŁĄ NAWIGACJĄ (BEZ LCD)
- ZMIENIARKA 6xCD
- AUTOCHECK CONTROL KOLOR
- KLAMKI I BĘBENKI ZAMKA PODGRZEWANE
- I WIELE POMNIEJSZYCH UDOGODNIEŃ.
Więc jest kompletne, i znaleść podobnie wyposażone S8 jest trudno, bo zawsze czekoś zabraknie, bo ze zbliżonym to są, ale z takim identycznym naprawdę ciężko.
Oba Auta powinny już być w Galerii wózków Klubowiczy na jednym Foto umieściłem dwa zdjęcia.