Mr. Hyde napisał(a):
Jak w prosty sposób sprawdzić czy mam ogrzewanie lusterek???
Druga kwestia czy jeśli kupię takie z funkcją ogrzewania to podepnę je p&p? Czy to wymaga większej ingerencji niż podpięcie wtyczek
Każdy wkład grzewczy lusterka posiada wbudowany termistor , który załącza obwód poniżej iluś tam stopni .... jak się nie mylę poniżej 10 stopni zwierają się styki w termistorze . Notabene napięcie do wkładu lusterka jest podawane non stop, czy zima czy lato - i tylko jedynym tym elementem sterującym dopływ napięcia do lusterka jest właśnie ten termistor . Jeżeli masz wkład grzewczy przed liftowy to w sumie nigdzie nie dostaniesz zamiennika z tym termistorem - bo ich nie produkują w tej wersji . Dopiero po lifcie idzie znaleźć zamiennik z termistorem . Ja do swojej a6 c5 przedlifta zamówiłem wkład przedliftowy , bo takie miałem lusterka , i wlutowałem ori termistor z uszkodzonego fabrycznego wkładu grzewczego - i działa jak trzeba .
Jeżeli chcesz kupić oryginał w aso to jest koszt rzędu około 400 zł . Możesz kupić używkę od a6 c5 , audi a8 d2 , czy też audi a4 tylko że z modeli przedliftowych .. po lifcie są inne kształty wkładów .Aczkolwiek ciężko jest dorwać używany wkład bez skazy . przed podpięciem lusterka włóż klucze do stacyjki odpal auto , i miernikiem sprawdź czy na wtyczkach zasilających lusterko masz napięcie . Bo możesz mieć problem z samym zasilaniem wiązki lusterka ..