.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lut.2025 09:16:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 290  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STA
PostNapisane: 29.paź.2016 12:33:21 
U mnie w Sopocie też jest cmentarz czrwonoarmistów... niech sobie będzie, zginęli ludzie to trzeba ich pochować.
Słów reakcyjne podziemie użyłem z pełną świadomością dla uwypklenia "zasług" czerwonoarmistów dla wojennej i powojennej Polski
oczywiście, że oceny mogą sie diamtralnie różnić, ale sądzę, że raczej jednostkowo. Jeśli Twoim zdaniem ta armia przyniosła wielu wolność i spokojne życie no to jest spojrzenie raczej z gatunku : Czy jest na sali lekarz?? a pisałeś wczesniej, że interesujesz się historią?? Tylko, że wiedze swoją oparłeś chyba na podręcznikach szkolnych za lat 60-70-80..... komu to sowieci przynieśli pokój się pytam?? komu spokój?? jaką wolność??
Fakt, zsrr miało największy udział w wygranej z niemcami...tylko co z tego?? Skoro jeden totalitaryzm wygrał z drugim :/ takie są fakty.
stalin był dogadany z hitlerem jak wiesz już przed wojną tylko był cwańszy i wykorzystał jego słabość...i zamiast podzielić sie polska na Wiśle to jeszcze pół Niemiec sobie wziął (dostał) za przyzwoleniem aliantów. Jałta,Poczdam,Teheran....

aha i jeszcze do tego co jakub pisał...
Też słyszałem przekazy starszych Gdańszczań (już nie żyjących) jak to kobiety zabijały swoje córki i siebie, żeby tylko się w łapska "czerwonych wyzwolicieli" nie dostać...

Ostatnio edytowano 29.paź.2016 12:40:17 przez tomeksopot, łącznie edytowano 1 raz

PostNapisane: 29.paź.2016 12:39:40 
Użytkownik

jakub33 napisał(a):
http://pamiec.pl/pa/tylko-u-nas/13208,MASAKRA-W-MIECHOWICACH-REKONSTRUKCJA-ZBRODNI-artykul-prok-Ewy-Koj.html

Tak się składa, że jestem z Bytomia, jednego z pierwszych administacyjnie niemieckich miast, o ile nie pierwszym, które armia czarwona zdobyła, to co tu wyprawiali ci niewinni oswobodziciele przechodzi pojęcie.
Mieszkam w starej gorniczej dzielnicy i trochę się nasluchalem od starszych mieszkańców, ktorych bardzo szybko niestety ubywa, a tamte czasy pamiętają.
Wystarczy wspomnieć dobrze opisaną "masakrę Miechowicką" (dzielnica Bytomia, w linku)i męczensķą śmierć księdza Jana Frenzla, to ciarki po plecach przechodzą.
Wiem, wiem, to była wojna, mscili się za swoich, ale niech nikt nie mówi, że te zwierzęta, często o azjatyckich rysach twarzy, to tylko zastraszeni, biedni czerwonoarmisci.

Wszyscy byli "zwierzętami"?. Azjatyckie rysy twarzy to domena "zwierząt"?. Tak Ci się kojarzą Azjaci? A może nasze europejskie rysy twarzy dla pierwotnej ludności Ameryk ( której siłą wpajaliśmy nasze wspaniałe wartości kultury zachodniej) też są oznaką "zwierzęcia"? Zachowaj umiar w swoich antropologicznych zapędach.

PostNapisane: 29.paź.2016 12:45:56 
no i teraz jeszcze dołożyłeś, że jesteś szpecem z antropologii... litości
nic sie nikomu nie kojarzy tylko o brutalności azjatów w porównaniu do ludów europejskich to mogłeś już w "Potopie" poczytać... Podobnie zresztą było z wikingami napadającymi VII-VIIIw na tereny dzisiejszej Anglii, a mimo to nie kojarzę specjalnie skandynawów ze zwierzętami...

PostNapisane: 29.paź.2016 13:20:26 
Użytkownik

tomeksopot napisał(a):
nic sie nikomu nie kojarzy tylko o brutalności azjatów w porównaniu do ludów europejskich to mogłeś już w "Potopie" poczytać... Podobnie zresztą było z wikingami napadającymi VII-VIIIw na tereny dzisiejszej Anglii, a mimo to nie kojarzę specjalnie skandynawów ze zwierzętami...

Specem z antropologii nie jestem.Tylko jeden semestr. Jak Europejczyk wyrzynał inne ludy to ok. Jak Azjata to zwierzę.
Choć obserwując ostanie wyczyny istot człekokształtnych na stadionach zaczynam skłaniać się ku Twojej tezie, że człowiek brutalny może być zwierzęciem. Rasy tych istot człekokształtnych nie określę ponieważ są w kominiarkach. Język jest również niezrozumiały. Może to faktycznie Azjaci. Z drugiej strony, skąd tylu Azjatów w Warszawie? Może to ci opisani w "Potopie" ?.

AD poprzedniego Twojego postu. Lekarza nie potrzebuję. Innym też nie śmiem sugerować.
Historię poznaję z rożnych źródeł,w ostatnich latach Norman Davies.

Zakończmy tą dyskusję, mamy odmienne poglądy. Szanuję Twoje. Mamy demokrację. ( Przynajmniej na razie)

PostNapisane: 29.paź.2016 13:52:05 
Użytkownik

Auto: S4 B6 Cabrio
orsetto napisał(a):
tomeksopot napisał(a):

Specem z antropologii nie jestem.Tylko jeden semestr. Jak Europejczyk wyrzynał inne ludy to ok. Jak Azjata to zwierzę.
Choć obserwując ostanie wyczyny istot człekokształtnych na stadionach zaczynam skłaniać się ku Twojej tezie, że człowiek brutalny może być zwierzęciem. Rasy tych istot człekokształtnych nie określę ponieważ są w kominiarkach. Język jest również niezrozumiały. Może to faktycznie Azjaci. Z drugiej strony, skąd tylu Azjatów w Warszawie? Może to ci opisani w "Potopie" ?.

AD poprzedniego Twojego postu. Lekarza nie potrzebuję. Innym też nie śmiem sugerować.
Historię poznaję z rożnych źródeł,w ostatnich latach Norman Davies.

Zakończmy tą dyskusję, mamy odmienne poglądy. Szanuję Twoje. Mamy demokrację. ( Przynajmniej na razie)

Musisz się pogodzić z faktem, że w tym wątku koledzy o jednoznacznie prawicowych poglądach (biegunowo odległych od moich, żeby była jasność) bardzo rzadko przyjmują do wiadomości, że mogli się pomylić. W tematach zaś nie do obrony zwyczajnie udają, że tematu nie ma, nie odpowiadając na posty. Taka uroda tego wątku i między innymi dlatego dałem sobie spokój z jakimikolwiek próbami polemiki i dyskusji.

PostNapisane: 29.paź.2016 14:17:11 
Roger, ale o jakiej pomylce Ty mówisz??
różnica poglądów rzecz ludzka, a jeśli potrafimy je przy tym wymieniać to chyba jeszcze lepiej...
Szkoda, że kolega orsetto dokładniej sie nie odniósł do mojego posta, a tylko do jednego fragmentu. Pytam raz jeszcze : komu to sowieci przynieśli pokój się pytam?? komu spokój?? jaką wolność??
Ja też szanuje jego poglądy i nie mam problemu z dyskusją....

PostNapisane: 29.paź.2016 14:23:13 
Użytkownik

Auto: S4 B6 Cabrio
tomeksopot napisał(a):
różnica poglądów rzecz ludzka, a jeśli potrafimy je przy tym wymieniać to chyba jeszcze lepiej...
Szkoda, że kolega orsetto dokładniej sie nie odniósł do mojego posta, a tylko do jednego fragmentu. Pytam raz jeszcze : komu to sowieci przynieśli pokój się pytam?? komu spokój?? jaką wolność??

Ponieważ wywołałeś mnie do tablicy odpowiem, bo wypada. Mój komentarz nie dotyczył Waszej dyskusji, ale wątku jako takiego pt. feniks z popiołów. Jak napisałem wyżej, ja już tylko obserwuję go czerpiąc z niego swoistą wiedzę. Wiele razy chciałem poruszyć jakiś tam temat lub odnieść się, ale stwierdziłem, że nie ma sensu. Wy nie przekonacie mnie, ja Was, amen. Tyle w temacie ode mnie, miłej zabawy.

PostNapisane: 29.paź.2016 14:26:35 
Widzisz, to masz dziwne podejście...,ale to Twoje święte prawo. Gdyby iść Twoim tropem to po co w ogóle rozmawiać? Ja nie liczę na to, że kogoś przkonam wymiana poglądów jest dla mnie wartością samą w sobie...

PostNapisane: 29.paź.2016 14:36:01 
Użytkownik

tomeksopot napisał(a):

Nie napisałem,że przynieśli pokój. Bo nie przynieśli. Wręcz odwrotnie, zimna wojna to ich zasługa. A wolność? Choćby więźniom Auschwitz i innych obozów śmierci. Uważasz, że to są jednostkowe przypadki? Niewarte wspomnienia? Potrzebują lekarza? Historia tamtych czasów to historie milionów jednostek. Wielu ludzi ułożyło sobie życie po wojnie na nowo. Wielu też zginęło walcząc o swoje ideały. Po prostu nie mogę się zgodzić, że tak łatwo szufladkujecie innych nazywając ich zwierzętami.

PostNapisane: 29.paź.2016 16:41:30 
Użytkownik

Nazwalem ich zwierzętami, bo to okreslennie najbardziej pasuje do czynów jakie dokonywali choćby w moim mieście "ludzie" o azjatyckich rysach twarzy, co myślą o mnie afrykanczycy, ktorzy gdy my budowaliy drpacze chmur, oni nadal mieszkali w lepiankach i do dziś nie wieldzieli by co to buty' mało mnie interesuje.

Co do tematu stadionów, to co teraz się wyprawia, to przedszkole w porownaniu z latami 80-2000, a jak bardzo co przeszkadza to co robią ci w kominiarkach, to idź i ich upomnij, choć jestem pewien że stadion od srodka oglądasz tylko w tv.

PostNapisane: 29.paź.2016 18:18:25 
Użytkownik

A ludzie o nordyckich rysach twarzy to w Twoim mieście przeprowadzali staruszki przez jezdnię. Typowa pamięć wybiórcza.
Co do Afrykańczyków, to zakładasz,że w swoich chatach byli mniej szczęśliwi od dzisiejszych niewolników korpo? Twoje prawo.

Jeśli chodzi o upominanie neandertalczyków w kominiarkach, to mimo najszczerszych chęci nie mogę. Nie znam ich języka i obyczajów plemiennych.
Na stadionie bywam, fakt,że IV liga, ale jednak.Tam też czasami obserwuję dzikie tańce plemienne okraszone ubogim słownictwem typu: je.... Policję, Policja chu....,( nawiasem mówiąc na Twoim obrazku jest błąd ort.) Żydzi do Izraela. Jestem też na meczach reprezentacji Polski. Coś tam wiem o prawdziwym kibicowaniu.

PostNapisane: 29.paź.2016 20:03:52 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
Bardzo ciekawy tekst przedstawiający ostatnie wydarzenia w PL:

http://naszeblogi.pl/64118-czy-szykowan ... mach-stanu

PS. Proszę o czytanie "na chłodno"

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 30.paź.2016 10:06:27 
Użytkownik

Widocznie byli mniej szczęśliwi, bo milionami pchają się do europy, żeby żyć w szczesciu i dostatku.

Ludzie o nordyckich rysach twarzy, akurat w moim miescie przeprowadzali staruszki przez jezdnię, bo miasto było administracyjnie niemieckie.

Błąd na miom obrazku mi nie przeszkadza,taka ciekawostka, ogólnie chodzi o przeslanie haha

Mimo najszczerszych chęci nie możesz ich upomniec, bo strach ci nie pozwala i szukasz glupich wymówek.

Jak jesteś w temacie kibicowania obeznany i potrafisz tak trafnie analizować to co się dzieje na stadionach, to może npodzielisz się tą niesamowitą wiedzą i napiszesz kiedy oprócz tego co działo się na Legii z Borusią( choć tak na serio to tam za wiele się nie działo), byla jakaś zadyma na stadionach w PL , bo ja sobie nie przypominam czegoś poważnego w tym sezonie a nawet w ubiegłym.

No ale trzeba klepać o tym niby problemie, bo taki jest trend w mediach i wśród młodych wyksztalconych z wielkich mist, co nie.

PS.
Na twoim stadionie tylko o jeb...niu policji śpiewają, czy masz pamięć wyborczą tfu wybiórczą.

PostNapisane: 30.paź.2016 11:02:00 
Użytkownik

jakub33 napisał(a):
Widocznie byli mniej szczęśliwi, bo milionami pchają się do europy, żeby żyć w szczesciu i dostatku.

Ludzie o nordyckich rysach twarzy, akurat w moim miescie przeprowadzali staruszki przez jezdnię, bo miasto było administracyjnie niemieckie.

Błąd na miom obrazku mi nie przeszkadza,taka ciekawostka, ogólnie chodzi o przeslanie haha

Mimo najszczerszych chęci nie możesz ich upomniec, bo strach ci nie pozwala i szukasz glupich wymówek.

Jak jesteś w temacie kibicowania obeznany i potrafisz tak trafnie analizować to co się dzieje na stadionach, to może npodzielisz się tą niesamowitą wiedzą i napiszesz kiedy oprócz tego co działo się na Legii z Borusią( choć tak na serio to tam za wiele się nie działo), byla jakaś zadyma na stadionach w PL , bo ja sobie nie przypominam czegoś poważnego w tym sezonie a nawet w ubiegłym.

No ale trzeba klepać o tym niby problemie, bo taki jest trend w mediach i wśród młodych wyksztalconych z wielkich mist, co nie.

PS.
Na twoim stadionie tylko o jeb...niu policji śpiewają, czy masz pamięć wyborczą tfu wybiórczą.

1.Pomagali, zwłaszcza 9.11.1938 roku. (min. w Gliwicach)
2.Jeżeli Twoim mottem życiowym jest " Policja ch...." to ok, wolno Ci. W okresie zachwalanej przez ciebie administracji niemieckiej w Gliwicach raczej byś nie krzyczał NSDAP ch....
3.W Madrycie też błysnęli wysoką kulturą osobistą i dobrym wychowaniem.
4.Tobie łatwiej upominać, ponieważ znasz ich obyczaje i język. Fakt, nie mam tyle odwagi by upominać. Szkoda zdrowia albo życia.
5. Czy bycie młodym i wykształconym to coś złego? Nie wolno? Denerwuje Cię to? Kompleksy? Zawsze możesz nadrobić braki w wykształceniu.
5. Fakt, nie krzyczą tylko o jeb...Policji. Wyją także o jeb... Żydów, obcych klubów. Czasami pojada po trenerze czy prezesie.

PostNapisane: 30.paź.2016 11:49:58 
Użytkownik

Jak już piszesz o Gliwicach, to napisz tez o Bytomiu, gdzie pogrom żydów też miał miejsce, no chyba ze w google na szybjo nie znalazłeś.
Gdzie napisalem, że moim mottem zyciowy jest policja h.? Coś przewrazliwiony jesteś na tym punkcie, funkcjonariusz?

Nigdzie nie wychwalam niemieckiej administracji, stwierdilem tylko fakt i wypraszam sobie, jestem slazakiem i Polakiem jak wielu na Śląsku, ludzie tu zycie oddawali w postaniach, zeby być Polakiem.

W tvnie widziałeś, to faktycznie masz wiele do powiedzenia na ten temat co bylo w Madrycie.

Tak się składa, że ja akurt nie mam za co upominac nikogo, bo nic wokół mnie na meczach u siebie czy wyhazdowych się nie dzieje.

Nic złego, tyljo czasem wysaje się im, że wszystkie rozumy pozjadali, a sloma z butów wystaje.
Ja zwykły facet po zawodowce i komleksów zadnych nie mam, wręcz jestem bezczelnie pewny siebie, zarazem pełen oglady i szacunku dla starszych.
Powiedzenie dzień dobry, dziękuje, przepraszam nie stwarza mi problemu, tak jak wielu tym, którym Tusk namieszal w glowach, że są elitą.

PostNapisane: 30.paź.2016 12:22:30 
Użytkownik

jakub33 napisał(a):
Jak już piszesz o Gliwicach, to napisz tez o Bytomiu, gdzie pogrom żydów też miał miejsce, no chyba ze w google na szybjo nie znalazłeś.
Gdzie napisalem, że moim mottem zyciowy jest policja h.? Coś przewrazliwiony jesteś na tym punkcie, funkcjonariusz?

Nigdzie nie wychwalam niemieckiej administracji, stwierdilem tylko fakt i wypraszam sobie, jestem slazakiem i Polakiem jak wielu na Śląsku, ludzie tu zycie oddawali w postaniach, zeby być Polakiem.

W tvnie widziałeś, to faktycznie masz wiele do powiedzenia na ten temat co bylo w Madrycie.

Tak się składa, że ja akurt nie mam za co upominac nikogo, bo nic wokół mnie na meczach u siebie czy wyhazdowych się nie dzieje.

Nic złego, tyljo czasem wysaje się im, że wszystkie rozumy pozjadali, a sloma z butów wystaje.
Ja zwykły facet po zawodowce i komleksów zadnych nie mam, wręcz jestem bezczelnie pewny siebie, zarazem pełen oglady i szacunku dla starszych.
Powiedzenie dzień dobry, dziękuje, przepraszam nie stwarza mi problemu, tak jak wielu tym, którym Tusk namieszal w glowach, że są elitą.

"Ja zwykły facet po zawodowce i komleksów zadnych nie mam, wręcz jestem bezczelnie pewny siebie, zarazem pełen oglady i szacunku dla starszych." Zapominałeś o wrodzonej sobie skromności.

Fakt, relacje z Madrytu znam z TV i neta. Jeśli tam byłeś, to napisz proszę relację. Może zmienię zdanie.

Przeceniasz mnie. Nie jestem żadną elitą. (funkcjonariuszem też nie)
A bycia Polakiem nigdy Ci nie odmawiałem.

Ok. Kończymy dyskusję jeśli pozwolisz. Mamy inne poglądy. Nasze prawo.

PostNapisane: 30.paź.2016 12:35:39 
Użytkownik

Racja, jak masz jeszcze coś do wyjasnienia to pw.

PostNapisane: 30.paź.2016 13:08:12 
Użytkownik

Uwielbiam argumenty" "tvn to", "tvn tamto", "wyborcza to/tamto..." nawet nie zdajesz sobie sprawy jak płytkie jest to wszystko!

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 31.paź.2016 11:19:35 
Użytkownik

A ja uwielbiam argument, że to jest płytkie i tak możemy sobie dogadywać.

Poza tym, to pokazuje jakie w/w media są "głębokie", merytoryczne i obiektywne.
Dziwne jest to, że moje zdanie nie jest odosobnione, wręcz zaryzykował bym stwierdzenie, że to zdanie większości, patrzac np. na topniejącą sprzedaż gw i zwolnienia grupowe w agorze, za co oczywiście obrywa się pisowi haha, dobre.

Dobre dziennikarstwo, obroni się samo, bez milionowych dotacji z naszych pieniędzy.

PostNapisane: 31.paź.2016 22:50:11 
Użytkownik

Auto: 80 b3 2.0 16v q
wrzucę wam jako ciekawostkę świat jest inny niż się wydaje
https://www.youtube.com/watch?v=LLCF7vPanrY

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 ... 290  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1