zgredek27 napisał(a):
Hej,
sedan a4 b5 fl mojej mamuśki dostał od Mana
zmieniającego pas w lewe tylne nadkole (dość dobrze wgniotło), pociągnęło lekko drzwi tył i felge przrrysowało. Rzeczoznawca po zdjęciu wycenił na 700zł. Jaki jest koszt realny naprawy czegoś takiego (zdjęcia dołącze). Chodzi mi o cenę za element - lakiernik blacharz itp. Był kiedyś taki temat, niestety nie mogę znaleźć.
podpowiedzcie coś :], w środę ma być obejrzeć osobiście
Rzeczoznawca poleciał standardowo w chu j aaa.... bo :
Jeżeli te drzwi są wgniecione , a nie były wcześniej naprawiane , i nie mają na sobie szpachli to przysługuje Ci wymiana na nowe oryginalne drzwi po cenie aso , czyli zakładam że nowe drzwi mogą kosztować nawet i 1500 zł , do tego malowanie 350 zł , plus przełożenie 200 zł . Ten błotnik idzie na spokojnie wyciągnąć , bez wycinania . Gość przyspawa kilka oczek na niego i go wyciągnie , nawet jak się postara to bez szpachli się obejdzie .Ale w Twoim przypadku też przysługuje Ci wymiana na nowy . Do tego lakierowanie całej ćwiartki , ze słupkami na dachu . Do tego dochodzi lakierowanie felgi ..... Jeżeli masz jakieś wypaśne te a4 to niech ono kosztuje i nawet te 6 tyś . 3 tyś minimum do 4 tyś tak jak pisał mały v8 .. to jest kasa realnie do wyrwania ... jeżeli nie odpuścisz .. ja jestem właśnie po batalii z TU , i wyrwałem od nich 6500 tyś ... naprawa pochłonęła mi tysiąc zł , .. jak nie mniej . Masz pytania , to wal śmiało .