.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lut.2025 10:23:59

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 290  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STA
PostNapisane: 11.sty.2017 19:33:50 
Użytkownik

ravv napisał(a):
Baskecior napisał(a):
Temat rzeka.
Reforma oświaty została spartolona wiele lat temu a PIS próbuje choć w części naprawić to co eksperymentatorom od 7 boleści nie wyszło.

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... kto-w.html

I znowu geniusz prezesa. Stworzył potwora, którego teraz bohatersko pokonał.

PostNapisane: 11.sty.2017 19:59:15 
Użytkownik

2rafal7 napisał(a):
Tak jak Basket napisał, jedynych których da się słuchać to są posłowie od Kukiza na resztę proponuje zrzucić napalm :)

Jak Ty możesz słuchać kukiza to gratuluję. Głosowałem na niego i BARDZO mnie zawiódł swoim prostactwem chamstwem i brakiem wiedzy, dno.
Napalm? A "dobra zmiana "może udowodnić kworum? To jakieś kpiny, wiec jak tak co niektórzy myślą to może całkiem zlikwidować edukację?

PS zapomniałem o regulaminie sejmu - marszałek ma zawsze rację. Paranoja.

100 C4...94'...2.2t...AAN,
...........................................................
HVAC

PostNapisane: 11.sty.2017 20:28:34 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
ravv napisał(a):
Baskecior napisał(a):
Temat rzeka.
Reforma oświaty została spartolona wiele lat temu a PIS próbuje choć w części naprawić to co eksperymentatorom od 7 boleści nie wyszło.

Jak zwykle wybiórcza tylko częściowo traktuje problem:
http://zapytaj.onet.pl/html_server.php? ... olski.html
Przejrzyj całą listę głosujących, bo obok Antka od Tupolewa i Jarosława Polskę Zbaw jest cała masa znanych nazwisk - głosujących "za"... W tym niejaki Schetyna,Balcerowicz,Drzewiecki,Borusewicz,Niesiołowski, Płażyński,Ujazdowski i cała plejada z obecnej PO ...

Co do Kukiza ... podobna gadka jak i w stosunku do nieżyjącego Leppera ... Po latach optyka rzuciła nań inne światło ...

Aha. Marszałek znów się wykręcił a to błąd. Albo jest szefem i działa ostro albo niech się wycofa a na jego miejsce dać Brudzińskiego - on by się w tańcu nie pierdaczył ...

PostNapisane: 11.sty.2017 20:34:50 
Użytkownik

Baskecior napisał(a):
ravv napisał(a):
Baskecior napisał(a):
Temat rzeka.

Przejrzyj całą listę głosujących, bo obok Antka od Tupolewa i Jarosława Polskę Zbaw jest cała masa znanych nazwisk - głosujących "za"... W tym niejaki Schetyna,Balcerowicz,Drzewiecki,Borusewicz,Niesiołowski, Płażyński,Ujazdowski i cała plejada z obecnej PO ...

Co do Kukiza ... podobna gadka jak i w stosunku do nieżyjącego Leppera ... Po latach optyka rzuciła nań inne światło ...

Głosowali wtedy za. I są przeciw likwidacji. Nie widzę niekonsekwencji.

Co do Kukiza. PIS ma samodzielna większość i ma gdzieś Kukizów. I nie ma stołków. Ból d... straszny.

PostNapisane: 11.sty.2017 20:40:39 
Użytkownik

orsetto napisał(a):
Baskecior napisał(a):
ravv napisał(a):
Baskecior napisał(a):
Temat rzeka.

Co do Kukiza. PIS ma samodzielna większość i ma gdzieś Kukizów. I nie ma stołków. Ból d... straszny.

Ująłbym to inaczej: PO`wcy wtedy popełnili błąd i konsekwentnie brną dalej. Podobnie jak dziś okupując Sejm. Konsekwencja pełną gębą ... :D Nawet mistrzowi rotacyjnej okupacji z Madery zmiękła rura, jutro zmięknie rura Schetynie i operowej Annie gdy ich straż marszałkowska wyprowadzi prosto na dołek ...
Kukiz nic nie może, niemniej wychodzi cały czas z twarzą z tego burdelu na Wiejskiej.

PostNapisane: 11.sty.2017 20:45:20 
Moderator

Auto: 80 2,3 10V
Idąc tą drogą to Pawłowicz też powinna iść siedzieć za obrazę połowy narodu...

Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka

PostNapisane: 11.sty.2017 20:50:13 
Użytkownik

Baskecior napisał(a):
orsetto napisał(a):
Baskecior napisał(a):
ravv napisał(a):
Baskecior napisał(a):
Temat rzeka.

Ująłbym to inaczej: PO`wcy wtedy popełnili błąd i konsekwentnie brną dalej. Podobnie jak dziś okupując Sejm. Konsekwencja pełną gębą ... :D Nawet mistrzowi rotacyjnej okupacji z Madery zmiękła rura, jutro zmięknie rura Schetynie i operowej Annie gdy ich straż marszałkowska wyprowadzi prosto na dołek ...
Kukiz nic nie może, niemniej wychodzi cały czas z twarzą z tego burdelu na Wiejskiej.

Twoim zdaniem błąd, moim zdaniem gimnazja nie były błędem. Znam sporo byłych absolwentów gimnazjum, z niektórymi pracuję. Dla mnie miarodajne jest ich zdanie. A to jest pozytywne. Wiem, że znajdą się głosy dokładnie przeciwne. Powtórzę jeszcze raz, likwidacja nie jest panaceum na zapaść szkolnictwa. Nowe podejście np. na styl fiński. To powinna być przyszłość szkolnictwa. W obecnym stanie problemy gimnazjum przejdą do SP.

PostNapisane: 11.sty.2017 21:55:58 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
orsetto
ja byłem po tamtej stronie - to mam za sobą (na szczęście)

ravv
dyskusja bez celowa - zapoznaj się z historią Polski w końcówce lat 80 i na początku lat 90 (solidarność, okrągły stół, magdalenka, rząd olszewskiego, nocna zmiana)

Metyoo
Za stary jestem, za mojej kadencji nie było gimnazjów, więc coś ci się pomyliło kolego.

Przemik
Political fiction. "Krul" dobiera się do skóry oligarchom i służbom (ogólnie mówiąc mackom byłego WSI) - nie rozumiem kto inny mógłby mieć na niego kwity i jakie, skoro oni sterują i szachują politykami od 26 lat. Obce służby? Przecież Jaro prowadzi politykę rusofobii i antyunijną.. chyba że jankesi coś mają, ale co? Co do rządów 2005-2007 może masz rację, ale myślę że po 2010 roku "stosunki" uległy pogorszeniu.

Orsetto
"Tyle, że dla suwerena każda szkoła będzie zła. Bo czegoś wymaga" - Masz wyborców PiS za idiotów ?

Bloku, jakub33
+1

Rafał
Masz rację, najbardziej trzeźwo w tej całej sytuacji zachowuje się Kukiz 15

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 11.sty.2017 22:16:20 
Użytkownik

Zarathustra napisał(a):
orsetto
ja byłem po tamtej stronie - to mam za sobą (na szczęście)

ravv
dyskusja bez celowa - zapoznaj się z historią Polski w końcówce lat 80 i na początku lat 90 (solidarność, okrągły stół, magdalenka, rząd olszewskiego, nocna zmiana)

Metyoo
Za stary jestem, za mojej kadencji nie było gimnazjów, więc coś ci się pomyliło kolego.

Przemik
Political fiction. "Krul" dobiera się do skóry oligarchom i służbom (ogólnie mówiąc mackom byłego WSI) - nie rozumiem kto inny mógłby mieć na niego kwity i jakie, skoro oni sterują i szachują politykami od 26 lat. Obce służby? Przecież Jaro prowadzi politykę rusofobii i antyunijną.. chyba że jankesi coś mają, ale co? Co do rządów 2005-2007 może masz rację, ale myślę że po 2010 roku "stosunki" uległy pogorszeniu.

Orsetto
"Tyle, że dla suwerena każda szkoła będzie zła. Bo czegoś wymaga" - Masz wyborców PiS za idiotów ?

Bloku, jakub33
+1

Rafał
Masz rację, najbardziej trzeźwo w tej całej sytuacji zachowuje się Kukiz 15

"
"Tyle, że dla suwerena każda szkoła będzie zła. Bo czegoś wymaga" - Masz wyborców PiS za idiotów ?".

Nie. Nie wszystkich. Pisząc suweren miałem nie do końca tylko wyborców PIS. Raczej ta część społeczeństwa, która miała do szkoły pod górę.

Nie do końca rozumiem to co napisałeś, że byłeś po tamtej stronie i masz to już za sobą.

PostNapisane: 11.sty.2017 23:15:55 
Użytkownik

Tu nie chodzi o to, czy lepiej jest z gimnazjami czy bez. Uważam, że w gruncie rzeczy nie ma to aż takiego wielkiego znaczenia bo najważniejszy jest belfer. Suma sumarum i tak liczba lat nauki jest taka sama.

Najgorsze w związku z tym co napisałem jest to, że będzie cyrk z kasą, z etatami. Niepotrzebne to.

PostNapisane: 11.sty.2017 23:44:46 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
I taka jeszcze wrzutka o tym jak to komorowski szukał "kwitów" na PiS i nie tylko...

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 12.sty.2017 01:02:39 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
Wiecie co, zapodam nowy wątek.

Amerykanie ostro oskarżają Putina o mieszanie się do ich wyborów prezydenckich. A gdyby tak zastanowić się chwilę i spojrzeć szerzej na nasze podwórko. Tusk ze spółką rządził ileś tam lat i prowadził Polskę w partnerstwie z Unią. To się Putinowi nie mogło podobać. Tym bardziej, że Polacy nadal są w większości prounijni. Zaczął mieszać w naszych śmieciach - dezinformować, nagrywać (jaki Falenta miał interes? Znaliście go wcześniej?), podrzucać haki. No i osiągnął cel - PO przegrało z kretesem, na stołki wlazł PIS od dawna głoszący konieczność rozprawienia się z "lewactwem" (zaczerpnąłem stad - z tego wątku). Kaczyński był i jest Putinowi na rękę - podzielił polską politykę i społeczeństwo, odciąga Polskę od Unii (dokąd? we własną potęgę? nie, w samotność, czyli w nicość i słabość). Nie wiemy jacy ludzie siedzą za Maciarewiczem (MON zwalnia pracowników, bo okazują się pracownikami innych służb!!!), nie wiemy kto zastąpi ustępujących generałów. Myślicie, że Putin patrzy na to z zewnątrz i sam się dziwi? Czy sprawnie manipuluje? Jeszcze rok, dwa i jak zielone ludziki przejdą przez Bug, to Unia będzie Rosji wdzięczna za zdjęcie im ciężaru z garba.

Moja teoria:
1. Nie chodzi o naprawę/poprawę, chodzi żeby zmienić. Nie ważne jak, byle inaczej. Choćby zepsuć to co robili poprzednicy, ale zrobić po swojemu!
2. Skoro ktoś otwarcie atakuje Rosjan i poniekąd wypowiada im "umowną" wojnę, to może to zasłona dymna i mydlenie oczu? Może sam PIS nie wie, że poddaje się woli sprawnych agentów Putina? (ktoś tu napisał, że nie wiemy, czy ktoś ma jakieś haki na Kaczyńskiego i steruje nim do woli).
3. Ktoś z zewnątrz, tzn ze Wschodu, wciela w życie teorię Bismarcka - kto zna - wie, kto nie zna - znajdzie w necie. Straszne jest to, że nikt nie myśli o nas.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 12.sty.2017 08:29:09 
Użytkownik

Orseto nie przeginaj pałki, co sugeryjesz że jak mam w miniaturce 997 ch** to nie umiem dzieci wychować? Dla mnie nimi są i zostaną i nie ma to wpływu na to jak wychowuje dzieci i jaką mam rodzinę wiec wara pajacyku.

Ile masz dzieci, ile przeszlo edukację, gdzie mieszkasz i gdzie sie wychowales, ile przezyles i co w tym swoim marnym życiu że bedziesz mnie tutaj moralizował.
Mieszkam w starej robotniczej dzielnicy, znam tu wszystkich i wszyscy znają mnie, wiem kto jak dzieci wychowuje i jaki ma na nie wpływ, jakie mają z nimi problemy.
Co mają dzieci w klatce zamknąć i z domu nie wypuszczac bo tam patologia, w teoretyzowaniu to jesteś mistrzem.

Jak mój syn w podstawówce same czerwone paski przynosił na swiadectwie, a po pierwszej wywiadowce w gimnazjum SPORTOWYM W KLASIE JUDO, w jakims stopniu elitana szkola, zanim utowrzyli te gowniane gimnazja, miał 20 jedynek, to moja wina tak, ja nie umiem dziecka wychować bo domu patologia baranie.

Mój kolega z którym znam się od pierwszej klasy podstawówki, rodziców miał wykształconych i bardzo porzadnych, na tamte czasy ewenement i co z tego jak co chwilę biegali po dzielnicy z pytaniem gdzie Tomek, a Tomek obrzygany leżał gdzieś pod drzewem, teraz wyszedł na ludzi, ale jego mlodszy brat niestety nie i co rodzice winni.

edit by Przemo

Kolego Jakub.... prosba o zachowanie elementarnych zasad prowadzenia dyskusji na tym forum. Tylko moja dobra przyjacielska rada
.

PostNapisane: 12.sty.2017 09:10:43 
Użytkownik

Sam się oceniłeś.

Ostatnio edytowano 12.sty.2017 12:32:19 przez orsetto, łącznie edytowano 4 razy

PostNapisane: 12.sty.2017 11:53:21 
Użytkownik

Schetyna przegrał i odpuszcza bezsensowna okupacje Sejmu. Ciekawe czy zagrozili im karami finansowymi czy więzieniem...
Bredził bez sensu w czasie konferencji aż miło.
Dobrze ze pusiorki nie odpuscily ...

PostNapisane: 12.sty.2017 17:45:48 
Moderator

Auto: 80 2,3 10V
Teraz będą kary - nie odpuszczą im tej próby przewrotu. Ponoć grozi za takie czyny do 10 lat...

Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka

PostNapisane: 13.sty.2017 07:32:45 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
To że się dogadają to będzie pewne, kruk krukowi oka nie wykole. Jedynie polityczny koszt dla PO i N. będzie bardzo duży...
Oczekujcie szczurów uciekających z okrętu.

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

PostNapisane: 13.sty.2017 11:31:21 
Użytkownik

" Nie byłoby tej skuteczności, gdyby nie obecność kierownictwa PiS w grudniu przed ołtarzem Matki Boskiej Częstochowskiej. Nie ma wątpliwości, że nasza modlitwa była jednym z decydujących działań, jakie zaowocowały w dniu dzisiejszym - stanowczo stwierdził Antoni Macierewicz."

I wszystko jasne. Już się przeraziłem, że rozsądek zagościł w czaszkach posłów.

PostNapisane: 13.sty.2017 19:07:26 
Użytkownik

Też to oglądałem, znaczy przez chwilę :)

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 13.sty.2017 20:28:33 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
rodzynek napisał(a):
Wiecie co, zapodam nowy wątek.

Amerykanie ostro oskarżają Putina o mieszanie się do ich wyborów prezydenckich. A gdyby tak zastanowić się chwilę i spojrzeć szerzej na nasze podwórko. Tusk ze spółką rządził ileś tam lat i prowadził Polskę w partnerstwie z Unią. To się Putinowi nie mogło podobać. Tym bardziej, że Polacy nadal są w większości prounijni. Zaczął mieszać w naszych śmieciach - dezinformować, nagrywać (jaki Falenta miał interes? Znaliście go wcześniej?), podrzucać haki. No i osiągnął cel - PO przegrało z kretesem, na stołki wlazł PIS od dawna głoszący konieczność rozprawienia się z "lewactwem" (zaczerpnąłem stad - z tego wątku). Kaczyński był i jest Putinowi na rękę - podzielił polską politykę i społeczeństwo, odciąga Polskę od Unii (dokąd? we własną potęgę? nie, w samotność, czyli w nicość i słabość). Nie wiemy jacy ludzie siedzą za Maciarewiczem (MON zwalnia pracowników, bo okazują się pracownikami innych służb!!!), nie wiemy kto zastąpi ustępujących generałów. Myślicie, że Putin patrzy na to z zewnątrz i sam się dziwi? Czy sprawnie manipuluje? Jeszcze rok, dwa i jak zielone ludziki przejdą przez Bug, to Unia będzie Rosji wdzięczna za zdjęcie im ciężaru z garba.

Moja teoria:
1. Nie chodzi o naprawę/poprawę, chodzi żeby zmienić. Nie ważne jak, byle inaczej. Choćby zepsuć to co robili poprzednicy, ale zrobić po swojemu!
2. Skoro ktoś otwarcie atakuje Rosjan i poniekąd wypowiada im "umowną" wojnę, to może to zasłona dymna i mydlenie oczu? Może sam PIS nie wie, że poddaje się woli sprawnych agentów Putina? (ktoś tu napisał, że nie wiemy, czy ktoś ma jakieś haki na Kaczyńskiego i steruje nim do woli).
3. Ktoś z zewnątrz, tzn ze Wschodu, wciela w życie teorię Bismarcka - kto zna - wie, kto nie zna - znajdzie w necie. Straszne jest to, że nikt nie myśli o nas.
Pozwól rodzynku, że się odniosę...Jeśli chodzi o Tuska, owszem prowadził, ale przede wszystkim własną karierę, klepanie po plecach i zgadzanie się na wszystko, to nie jest prowadzenie spraw państwowych, tylko swoich...notabene, teraz też prowadzi swoją kampanię, m.in. podważając legalność budżetu PL..

Sam Falenta, w moim mniemaniu to tylko figurant, za całą akcją stały służby, które po prostu miały dość Tuska, jego koleżków i rozsprzedawania/rozkradania Polski...

Co do generalicji w wojsku, pewnie się narażę, ale uważam, że cała stara gwardia, wyszkolona w Moskwie, powinna przejść na emeryturę, tak jak WSI, czyli wywiad wyszkolony w Moskwie, podobnie z prokuraturą i sędziami...
Na ich miejsce powinni przyjść młodzi ludzi, nie skażeni jeszcze układami, z wolną głową, a że bez doświadczenia - zdobędą je z czasem w pracy...

Z tym mieszaniem w amerykańskich wyborach to bym nie przesadzał, to nie rosjanie głosowali, tylko amerykanie...

Cały Pis murem stoi za UE, ale na zasadach partnerskich nie poddańczych...
UE sama się zmienia i przeceniasz wpływ na to PIS-u czy samego Kaczyńskiego...
Brexit, nastroje we Francji czy Holandii to nie zasługa prezesa...

Co do polityki wobec Rosji, niestety uleganie jej, prowadzi do zielonych ludzików najpierw w Gruzji, teraz na Ukrainie...

Rosję trzeba gospodarczo zniszczyć, wtedy najprawdopodobniej odstrzelą Putina koledzy, albo sami rosjanie...

I na prawdę, słyszałem kilka mocnych przemówień prezesa, ale obie strony się dzielą po równo.. o ile mogę to zrozumieć podczas walki w kampanii, o tyle teraz nie widzę tego dzielenia ze strony PIS-u...
To opozycja podważa każdą decyzję, nie pozwala rządzić i dać się osądowi podczas następnych wyborów, kwestionuje dosłownie wszystko...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 290  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1