Witam serdecznie, wiem z góry, że jak dobrze poszukam (godzinami), to uzyskam 1000 opinii, natomiast chciałbym prosić o opinie tych aut w jednym miejscu i kilka odpowiedzi na moje pytania.
-Audi A6 C5 benzyna, sedan/ avant, manual
-Audi A4 B6 benzyna, tylko avant, manual
Mam 22tys i chcę to przeznaczyć całkowicie na auto, nic więcej.
Mam parę pytań, które mnie dręczą:
1. Czy warto brać model quattro? Boję się nagłych wydatków, w stylu zajeżdżam do mechanika i nagle mówi mi ,,2tys złotych i autem nie jeździć", powiększa mi się rodzina i nie mogę sobie pozwolić na coś takiego.
2. Wersje 1.8T są 3, która z nich jest najtańsza w utrzymaniu?
3. Jaki silnik wybrać do (najtańszy w utrzymaniu):
-Audi A6 C5
-Audi A4 B6
4. Obecnie mam Passata B5 99r, 1.6 lpg, kupując Audi mam zamiar jeździć tak jak Passatem minimum 5 lat, czy jak się przesiądę z VW, nie odczuje pewnej monotonii? Czy Audi naprawdę powala jakością komfortu zarówno we wnętrzu jak i prowadzeniu?
5. Czy przy zakupie wystarczy wjechać na stacje diagnostyczną+ miernik lakieru? Sprawdzać manometrem cylindry? Przy lpg jechać do gazownika? Pobrać historię VIN? (z Allegro są za 24zł, warto?)
Podsumowując szukam takiej wersji auta, która sprawi uśmiech na mojej mordzie, a zarazem nie nadszarpnie budżetu, gdyż szykują mi się inne wydatki
.
Z góry dziękuję za odpowiedzi, na pewno po zakupie będę regularnie się tutaj udzielał