Cytuj:
Ja mam wrażenie, że matematyka jest Ci obca.. i to bardzo.
Cieszy cie populizm .. i fakt, że ktoś coś powiedział.. i talerz ośmiorniczek.
I że masz wroga, którego możesz piętnować.. no i że masz obrońce w postaci okupacyjnych wojsk US.
Masz swojego idola - Kaczyńskiego, który nigdy uczciwą pracą się nie parał.. i nie wie co to praca .
Kolego Qwinto, jesteś nowy na forum więc pouczę Cię, że na tym forum wszelkie wycieczki osobiste nie są mile widziane - dotyczy to też tego wątku. Dla Twojej informacji, od 10 lat pracuję jako analityk finansowy, a obecnie jestem wiceprezesem firmy kosmetycznej i prokurentem jednej z czołowych firm konsultingowych w Polsce. Nie musiałem nigdzie emigrować aby sobie w miarę dobrze życie poukładać w Polsce. Populizm nigdy mnie cieszył, w żadnej postaci - pytanie czym jest dla Ciebie populizm? Co do Kaczyńskiego to nigdy nie był i nie jest moim idolem, nie głosowałem na PIS, nie znasz mnie więc nie oceniaj. Polska to nie tylko PO albo PIS. Ponadto, z tego miejsca chciałbym zaapelować do administracji. To jest kolejna wycieczka osobista w moim kierunku (wcześniej robił to np. Roger) - prosiłbym hamować w zalążku tego typu wypowiedzi, gdyż u innych mogą eskalować napięcia. Kolejny atak w moim kierunku nie pozostanie bez reakcji z mojej strony. Trzeci raz policzka nie nadstawię.
Cytuj:
czym różnią się wojska niemieckie od amerykańskich
Oczywiście kolorem munduru i językem urzędowym jakim się posługują
A tak na poważnie, ja też sobie bym życzył, abyśmy byli na tyle silni, abyśmy mogli sami sobie zapewnić bezpieczeństwo... ale tak nie jest, to wymaga lat napraw i budowania silnej armii. Pytanie, który rząd zniósł obowiązkową służbę wojskową ?
Odpowiedz: ... PO - PSL
W związku z powyższym musimy posiłkować się NATO i sojusznikami, a obecność amerykańców na naszej ziemi skutecznie utrudni zakusy Putina czy kogoś innego na zadarcie z nami (tym bardziej po deklaracji Trampa odnośnie art, 5 paktu NATO)
Co do podwyżek.
Oczywiście bolą, każdego z nas, ale czy ktoś kto choć troszkę liznął ekonomii nie brał pod uwage tego, że jak wygra socjalistyczna partia to podatki pójdą w górę? PO PSL tacy liberalni gospodarczo, a podnosili podatki śmiało i ludzie ochodzo to przyjmowali bo kryzys itd...
Odnośnie tej opłaty paliwowej, to widzę że niektórzy odbierają jakby jakiś armageddon nastąpił, a tak naprawdę w chwili obecnej opłata ta nie będzie w zasadzie odczuwalna dla przeciętnego Kowalskiego z powodów, o których pisał Myszon. Oczywiście inna kwestia będzie jak ceny wzrosną powyżej 5-6 zł. Inna jeszcze kwestią jest to, czy faktycznie kasa ta ma pójść na budowę tych dróg lokalnych. Społeczeństwo nauczone dotychczasowymi rządami III RP sceptycznie podchodzą do tematu, bo przecież wszędzie są złodzieje i kłamcy (a nic nie zrobili aby ich zmienić przy korycie... - taki paradoks). Ja daje im szansę, ale jeśli faktycznie pieniądzę wpadną do czarnej dziury będę pierszy który rzuci kamieniem...
Aaa Metyoo, to nie oni oddychają rękawami jak już, tylko my. Rząd nie ma własnych pieniędzy, tylko jest dysponentem naszych pieniędzy.
@Bloku
Michał, nie wiem skąd bierzesz te dane, ale wg danych GUS, to w 2016 po raz pierwszy od wielu lat mamy dodatnie saldo migracji...
@hubos21
Daj jakieś dane, link cokolwiek odnośnie zmian cen podstawowych produktów spożywczych i nie kieruj się własną obserwacja, gdyż próba może nie być reprezentatywna...
@Metyoo
Myslisz że jak PZU podniesie ceny to inni też ??
Toć to zmowa cenowa !