.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.lis.2024 04:54:22

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188 ... 290  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Feniks z popiołów - kącik polityczno - obyczajowy - STA
PostNapisane: 15.lip.2017 07:59:03 
Użytkownik

Taaa... Kocham to: "przez ostatnie 8lat....."
T,lumaczenie 500+ jak widać masz opanowane do perfekcji, teraz wytłumacz resztę podatków i oplat o których wspomniał hubos.

JKM mówił od początku, że skoro państwo da 500pln to w podatkach odbierze 700pln i to się sprawdza i choćbyś nie wiem jakich argumentów używał nie wytłumaczysz tego!
Z resztą średnio rozgarnięty człowiek to zrozumie bez tłumaczenia, a reszcie tłumaczenie nie potrzebne, bo ważne, że oddają tylko 200, nie 700 :/

Transporter jesteś i cieszysz się, że będziesz płacił więcej za paliwo, doskonale wiedząc, że nikt ci więcej nie zapłaci za fracht, bo paliwo,opłaty drogowe, ubezpieczenia, podatki itd itp to nie brocha spedycji/zleceniodawcy...
Naprawdę pokrętna logika, ale wśród zalewu ogłoszeń typu "oddam lyzynk" pewnie powiększysz tabor, czego z całego serca Ci życzę :)

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 15.lip.2017 08:20:20 
Użytkownik

Auto: 8QB31.8T Coupe 7A automatic
matyoo, - nigdzie nie napisałem: "przez ostatnie 8 lat"...
Gdzie Ty widzisz te podniesione podatki?? poza 25gr planowanymi...
Nie cieszę się, że zapłacę więcej za paliwo, natomiast rozumiem, że w takich warunkach (tanie paliwo) wprowadzają je w konkretnym celu...jeśli ta kasa pójdzie na co innego, będę podobnie niezadowolony...
Ja po prostu pewne rzeczy akceptuje, a nie dla zasady neguję... ;)

PostNapisane: 15.lip.2017 08:28:42 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
Zgodnie z taką logiką, rząd powinien podnosić podatki jak tylko spadnie inflacja, potanieją waluty, i inne tego typu promocje, bo Polak ma być przyzwyczajony do obciążeń i nie może mu być za dobrze. Czyli poprawa koniunktury ma być korzystna dla państwa, a nie obywatela. Bzdury z kosmosu!

Co do 500+ - już wielu wskazywało, że każdy dostanie 500, ale z nawiązką oddadzą ci, którym można zabrać (bezposrednio właściciele aut, domów, pośrednio wszyscy). Zapominasz, że 500+ jest na kredyt, a teraz jeszcze wychodzi, że rząd sprzedał obligacje (przerzucił koszt zadłużenia na kiedyś) za ciężkie miliardy.
Myślisz jak oni - krótkowzrocznie, oni z wypracowania, Ty ze ślepoty.

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 15.lip.2017 08:32:23 
Użytkownik

Auto: 100/C4 2.0 16V ACE, D2 FL 3.7Q 40V AQG
Banki cały czas sobie ich długi skupują

Dodatkowo wyłącznie dla beneficjentów programu 500+ z dniem 1 lipca 2017 roku rozpoczyna się sprzedaż nowych emisji rodzinnych obligacji :D Czyli można kupować długi za długi

PostNapisane: 15.lip.2017 09:53:42 
Użytkownik

rodzynek napisał(a):
Zgodnie z taką logiką, rząd powinien podnosić podatki jak tylko spadnie inflacja, potanieją waluty, i inne tego typu promocje, bo Polak ma być przyzwyczajony do obciążeń i nie może mu być za dobrze. Czyli poprawa koniunktury ma być korzystna dla państwa, a nie obywatela. Bzdury z kosmosu!

Co do 500+ - już wielu wskazywało, że każdy dostanie 500, ale z nawiązką oddadzą ci, którym można zabrać (bezposrednio właściciele aut, domów, pośrednio wszyscy). Zapominasz, że 500+ jest na kredyt, a teraz jeszcze wychodzi, że rząd sprzedał obligacje (przerzucił koszt zadłużenia na kiedyś) za ciężkie miliardy.
Myślisz jak oni - krótkowzrocznie, oni z wypracowania, Ty ze ślepoty.
Nadinterpretujesz to co piszę, ale poniekąd tak to wygląda...
Jeśli warunki sprzyjają, rozumiem podnoszenie obciążeń fiskalnych, jeśli planuje się takie projekty jak rura pod Bałtykiem do Danii, autostrada trójmorza, czy przekop Mierzei Wiślanej, ale warunkiem jest ich realizacja... jeśli te obciążenia idą na przejedzenie, to jest źle..
Oczywiście można nic nie robić, w żadne projekty nie wchodzić...
Nie wiem czy oceniam to ze ślepoty...jak zakładałem własną działalność, to wszyscy znajomi z rodziną włącznie pukali się w czoło, dziś podpytują czy nie miałbym zajęcia dla nich...i chętnie dorabiają w weekendy...dlatego na pewne sprawy patrze inaczej..tyle w temacie..

PostNapisane: 15.lip.2017 10:00:16 
Użytkownik

Myszon, piszeż, że PO, dla mnie to rownoznaczne z tekstem "przez ostatnie 8 lat" :) Rozmawiamy o tym co jest tu i teraz, nie o tym co robiło PO. Miało być lepiej, taniej i przyjaźniej, jest?
Gdzie podatki? A ubezpieczenie kupujesz nadal w tej samej cenie? Wiem ubezpieczalni jest masa, ale w tej masie jest jeden główne, należący do skarbu państwa chyba wiesz jaki (nie będę robił szmaciarzom reklamy)? Uważasz, że podwyżki są nie na rękę?
Paliwo, hubos wypisał litanię co ma zdrożeć, do tego dodatkowe opłaty z tytułu prowadzenia rachunków bankowych - podatek bankowy, wyższe ceny w sklepach - podatek od sklepów wielkopowierzchniowych. To, że podwyżki są zakamuflowane i ich na co dzień nie zauważasz, nie oznacza, że ich nie ma. Już się dobierają do akcyzy na alkohol. Chcą walczyć z alkoholizmem w kraju - a to ci troska o naród. Francuzi chleją wino do oporu i jakoś kraj nie traktuje ich jak alkoholików....
Odnośnie paliwa jeszcze jedno zdanie: kiedy paliwo zdrożeje naturalnie - cena baryłki będzie wyższa, dulary będą droższe to co wtedy powiesz? Że było paliwo po 6pln, a teraz 5.8 - jest taniej? Twoje argumenty nie mają żadnego podparcia w rzeczywistości. Ja nie krytykuję dla zasady, bo pis, tylko za długo już w tym kraju żyję, żeby wierzyć, że opłaty, które mają iść na drogi pójdą na drogi, bo do tej połowy z tych 10groszy już doliczanych do paliwa nie szła nawet połowa...
Podoba mi się natomiast stanowisko pisu w sprawie uchodźców i jeśli o to chodzi to stoję za nimi murem - tak dla sprostowania, żeby nie było, że pis to samo zło.

Obrazek Piszę poprawnie po polsku, ty też pisz poprawnie po polsku, chyba, że nie robi Ci różnicy, że robisz komuś laske, a nie łaskę

PostNapisane: 15.lip.2017 10:27:43 
Użytkownik

To ja zapytam konkretnie: co i o ile podrożało w marketach??, ja mam rachunki w bankach za darmo, nie wiem jak jest u innych....
Taka podwyżka o 25gr nie wpłynie w żaden sposób na ceny w sklepach, chyba, że skoczy do 5zł..ale wtedy oczekuję, że opłata zostanie zniesiona...zobaczymy, czy tak będzie...ceny i tak wahają się od 4-4.5zł, na autostradach pod 5zł dochodzą...
Owoce na pewno podrożały, ale nie wiem czy to wina polityki...
Mam kilka aut, wiem, ile OC kosztuje, ale nie słyszałem, żeby ubezpieczalnie (poza PZU) były upaństwowione...swoją drogą dziwnym trafem, w PZU mam najtaniej (auta ciężarowe/dostawcze)...

PostNapisane: 15.lip.2017 11:41:20 
Użytkownik

chleb podrożał, masło podrożało, mięso podrożało, nie pisze o marketach tylko

PostNapisane: 15.lip.2017 11:46:59 
Użytkownik

myszon90 napisał(a):
To ja zapytam konkretnie: co i o ile podrożało w marketach??, ja mam rachunki w bankach za darmo, nie wiem jak jest u innych....
Taka podwyżka o 25gr nie wpłynie w żaden sposób na ceny w sklepach, chyba, że skoczy do 5zł..ale wtedy oczekuję, że opłata zostanie zniesiona...zobaczymy, czy tak będzie...ceny i tak wahają się od 4-4.5zł, na autostradach pod 5zł dochodzą...
Owoce na pewno podrożały, ale nie wiem czy to wina polityki...
Mam kilka aut, wiem, ile OC kosztuje, ale nie słyszałem, żeby ubezpieczalnie (poza PZU) były upaństwowione...swoją drogą dziwnym trafem, w PZU mam najtaniej (auta ciężarowe/dostawcze)...

Nowy podatek tzn. 25 groszy opłaty paliwowej nie wpłynie na ceny? Tzn. kto zrezygnuje z części zysku? Producent, transportowiec, sklep? Wierzysz, że jak ropa będzie znowu po 140 baksów za baryłkę, to PIS zniesie opłatę? Że Lotos czy Orlen za to zapłacą? Nawet jak, to zmniejszą zysk, który i tak trafia do budżetu. Czyli dupa nadal z tyłu. Przyjmij do wiadomości, że kasa się kończy, oddychają rękawami i będą nas doić na maksa. I nie mówcie, że się nie da.( by B.Szydło)
Mam nieodparte wrażenie, że jak PIS nasra Ci na wycieraczkę, to powiesz, że to próba użyźnienia wycieraczki,wsparcie dla polskiego rolnictwa, poczekajmy co z tego wyrośnie.

PostNapisane: 15.lip.2017 11:48:57 
Użytkownik

podatek wpłynie na ceny ale dopiero za jakiś czas, przy tej cenie ropy i tak będą do przodu, jak ktoś ma umowy to frachty ustalali przy większych cenach i się opłacało więc niech nie beczą jak będzie paliwo po 6zł tylko pamiętają co nie zmienia faktu, że mamy kolejny rząd hipokrytów z krucyfiksem na dodatek

PostNapisane: 15.lip.2017 12:57:54 
Użytkownik

Auto: C4 avant 2.8 4x4
hubos21 napisał(a):
bo to o słupki chodzi, sondaż jeden z wielu poparcie coś ok 36% z czego 70% ankietowanych popiera za 500+

Problem jest w tym, gdzie te sondaże robisz .. jeśli zrobisz to na wsi , gdzie nikogo nie interesuje co dalej .. ale mówią, że 500 gratis.. to jaki odsetek ludzie powie Ci, że to chory pomysł ?
Wystarczy wybrać odpowiednie miejsce i wynik sam się zrobi - oto sposób jak uzyskać odpowiedni sondaż .
___
myszon90 napisał(a):
[Ciekawa sprawa, chyba z własnego podwórka masz obserwacje..Kumpel prowadzi szkołę językową i mówi, że doby mu brakuje, mimo podniesienia cen, tyle dzieciaków mu przybyło...każdy widzi co chce..i interpretuje jak chce...

Ciekawa historyjka i to bardzo, bo mój kolega jest zarządcą administracyjnym w dużej Warszawskiej(ok 300 000 ludzi) administracji i mówi coś ZUPEŁNIE odwrotnego ..
Wynajem lokali na szkoły językowe spada od 3 lat..za to ilość wynajem pod księgowość rośnie.
Rośnie także ilość plajt sklepików osiedlowych i usług dla ludzi (szewcy, krawcowe, naprawa RTV)
Cytuj:

ściągnąć arabów, żeby oni się mnożyli... :lol:

No i wiadomo o co Ci chodzi .. :)
___
hubos21 napisał(a):
podatek wpłynie na ceny ale dopiero za jakiś czas, przy tej cenie ropy i tak będą do przodu, jak ktoś ma umowy to frachty ustalali przy większych cenach i się opłacało więc niech nie beczą jak będzie paliwo po 6zł

Kwartał - tyle wystarczy
Cytuj:
tylko pamiętają co nie zmienia faktu, że mamy kolejny rząd hipokrytów z krucyfiksem na dodatek

To są właśnie wyborcy którzy nie liczą (bo nie chcą, bo nie umieją, bo uważają, że to ich nie dotyczy).. a wierzą.
Problem w tym, że ONI to mniejszość.. a płacić za kłamstwa i populizm PIS-u będą wszyscy Polacy.

Polecam i dajcie dalej. https://www.youtube.com/watch?v=GvG3U7yMnIQ

PostNapisane: 15.lip.2017 14:19:35 
Użytkownik

To, że wzrosną opłaty związane z transportem to rzecz pewna, to, że firmy transportowe nie zobaczą podwyżek to również rzecz pewna, bo sprawdzona od lat.
Paliwo drogie - trudno, paliwo tanie - przecież była obniżka cen paliw -więcej nie dostaniesz...

To, że w PZU masz najtaniej - świetnie i nie łap proszę za słówka, bo dobrze wiesz co mam na myśli. PZU podniesie stawkę bo kto im zabroni, a wraz z nim inni, bo dlaczego mieliby zarobić mniej? I UOKiK gówno im zrobi, bo PZU państwowe, a reszta z tego korzysta.

Powiem może jeszcze inaczej: ten, który jakieś pieniądze ma nie zauważa, zauważają natomiast ci, którzy liczą każdy grosz - zwykle ludzie starsi.

Odniesiesz się może do planowanych podwyżek cen prądu, gazu, generalnie mediów? Zmuszanie ludzi do płacenia składek RTV - ja mam platformę cyfrową, niech ona się rozlicza z TVPis (choć pewnie platformy cyfrowe i kablowe płacą haracz za możliwość umieszczenia programów tv publicznej w swojej ofercie), z jakiej racji mam dodatkowo płacić? W radiu słucham reklam, dlaczego mam płacić jakiś abonament, tym bardziej, że słucham właściwie tylko rozgłośni komercyjnych, nie państwowych.
Mandaty również planują ponieść, bo jak wiemy (albo nie) mandaty od kilku lat wliczane są jako przychód do budżetu, stąd chociażby planowane obostrzenia z tytułu picia w miejscu publicznym.

Odnieś się może do tego, choć jak znam życie wytłumaczenie zawsze się znajdzie. Jesteś świadomy hipokryzji rządzących, a idziesz w zaparte - nie potrafię tego zrozumieć...

PostNapisane: 15.lip.2017 15:12:28 
Moderator

Auto: 80 2,3 10V
Dorzuce do pieca. Myszon wytlumacz mi polityke dzietnosci w PL skoro pomimo tak dobrej zmiany w 2016 wyemigrowalo blisko 1,5 mln Polakow a w tym to nawet Ukraincy nas opuszczaja (tak, wiem to efekt zniesienia wiz ale jakby bylo tak dobrze to by tu zostali).

Kolejna sprawa jesli nie rozumiesz czym jest podwyzka w paliwie znaczy, ze logiczna gospodarka jest Ci obca. Ale tak to wyglada skoro dla Ciebie jest wszystko okey. Niby takie niskie bezrobocie ale nikt nie mowi, ze ok 53% populacji zarabia ponizek 2k netto. Sredni kredyt mieszkaniowy jest na poziomie 900pln netto.

Instytucje parabankowe maja u nas teraz raj bo uproszczona windykacja pozwala im zarabiac na tych co pobrali chwilowki i nie moga ich splacic. Od niespelna 2 lat 400% wzrostu zadluzenia w chwilowkach. Zgadnij z jakiego powodu?!

Po ostatnim tyg nikt mnie nie przekona, ze obecny rzad zrobi cos dobrego dla tego Kraju!!!

Wytapatane Note 3 PRO

Audi A4 2.8 30VQ tip - było
Audi Cabrio 2,8 12V - było
Audi A8 4,2 32V tip - było
Audi 80 2,3 10V - pod kocem
Audi A4 1,9 TDI Quattro - nowa zabawka

PostNapisane: 15.lip.2017 22:17:05 
Moderator

Auto: A6 C5 AVF
Cytuj:
Ja mam wrażenie, że matematyka jest Ci obca.. i to bardzo.
Cieszy cie populizm .. i fakt, że ktoś coś powiedział.. i talerz ośmiorniczek.
I że masz wroga, którego możesz piętnować.. no i że masz obrońce w postaci okupacyjnych wojsk US.
Masz swojego idola - Kaczyńskiego, który nigdy uczciwą pracą się nie parał.. i nie wie co to praca .

Kolego Qwinto, jesteś nowy na forum więc pouczę Cię, że na tym forum wszelkie wycieczki osobiste nie są mile widziane - dotyczy to też tego wątku. Dla Twojej informacji, od 10 lat pracuję jako analityk finansowy, a obecnie jestem wiceprezesem firmy kosmetycznej i prokurentem jednej z czołowych firm konsultingowych w Polsce. Nie musiałem nigdzie emigrować aby sobie w miarę dobrze życie poukładać w Polsce. Populizm nigdy mnie cieszył, w żadnej postaci - pytanie czym jest dla Ciebie populizm? Co do Kaczyńskiego to nigdy nie był i nie jest moim idolem, nie głosowałem na PIS, nie znasz mnie więc nie oceniaj. Polska to nie tylko PO albo PIS. Ponadto, z tego miejsca chciałbym zaapelować do administracji. To jest kolejna wycieczka osobista w moim kierunku (wcześniej robił to np. Roger) - prosiłbym hamować w zalążku tego typu wypowiedzi, gdyż u innych mogą eskalować napięcia. Kolejny atak w moim kierunku nie pozostanie bez reakcji z mojej strony. Trzeci raz policzka nie nadstawię.

Cytuj:
czym różnią się wojska niemieckie od amerykańskich

Oczywiście kolorem munduru i językem urzędowym jakim się posługują :)
A tak na poważnie, ja też sobie bym życzył, abyśmy byli na tyle silni, abyśmy mogli sami sobie zapewnić bezpieczeństwo... ale tak nie jest, to wymaga lat napraw i budowania silnej armii. Pytanie, który rząd zniósł obowiązkową służbę wojskową ?
Odpowiedz: ... PO - PSL

W związku z powyższym musimy posiłkować się NATO i sojusznikami, a obecność amerykańców na naszej ziemi skutecznie utrudni zakusy Putina czy kogoś innego na zadarcie z nami (tym bardziej po deklaracji Trampa odnośnie art, 5 paktu NATO)

Co do podwyżek.
Oczywiście bolą, każdego z nas, ale czy ktoś kto choć troszkę liznął ekonomii nie brał pod uwage tego, że jak wygra socjalistyczna partia to podatki pójdą w górę? PO PSL tacy liberalni gospodarczo, a podnosili podatki śmiało i ludzie ochodzo to przyjmowali bo kryzys itd...
Odnośnie tej opłaty paliwowej, to widzę że niektórzy odbierają jakby jakiś armageddon nastąpił, a tak naprawdę w chwili obecnej opłata ta nie będzie w zasadzie odczuwalna dla przeciętnego Kowalskiego z powodów, o których pisał Myszon. Oczywiście inna kwestia będzie jak ceny wzrosną powyżej 5-6 zł. Inna jeszcze kwestią jest to, czy faktycznie kasa ta ma pójść na budowę tych dróg lokalnych. Społeczeństwo nauczone dotychczasowymi rządami III RP sceptycznie podchodzą do tematu, bo przecież wszędzie są złodzieje i kłamcy (a nic nie zrobili aby ich zmienić przy korycie... - taki paradoks). Ja daje im szansę, ale jeśli faktycznie pieniądzę wpadną do czarnej dziury będę pierszy który rzuci kamieniem...
Aaa Metyoo, to nie oni oddychają rękawami jak już, tylko my. Rząd nie ma własnych pieniędzy, tylko jest dysponentem naszych pieniędzy.

@Bloku
Michał, nie wiem skąd bierzesz te dane, ale wg danych GUS, to w 2016 po raz pierwszy od wielu lat mamy dodatnie saldo migracji...

@hubos21
Daj jakieś dane, link cokolwiek odnośnie zmian cen podstawowych produktów spożywczych i nie kieruj się własną obserwacja, gdyż próba może nie być reprezentatywna...

@Metyoo
Myslisz że jak PZU podniesie ceny to inni też ?? :D
Toć to zmowa cenowa !

Audi A6 AVF + blast by Spanky :)
BMW 5 GT 3.0 N57
--------------------------------------
1.03 CZEŚĆ I CHWAŁA BOHATEROM!!

PostNapisane: 15.lip.2017 23:03:40 
Klubowicz

http://www.money.pl/gospodarka/wiadomos ... 45374.html

Audi B4 2.6 ABC LPG ...
Audi B3 1.8 LPG...
Audi B3 1.6 LPG...
Alfa 156 2.4 JTD...

PostNapisane: 15.lip.2017 23:18:49 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
Panie, do kogo ta mowa? Jak PIS mówi, że na drogi, to mówi. A z PISem się nie dyskutuje!

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

PostNapisane: 16.lip.2017 09:59:02 
Użytkownik

widać jaki kraj tacy analitycy :D

bloku napisał(a):
Dorzuce do pieca. Myszon wytlumacz mi polityke dzietnosci w PL skoro pomimo tak dobrej zmiany w 2016 wyemigrowalo blisko 1,5 mln Polakow a w tym to nawet Ukraincy nas opuszczaja (tak, wiem to efekt zniesienia wiz ale jakby bylo tak dobrze to by tu zostali).

Zarathustra napisał(a):

@Bloku
Michał, nie wiem skąd bierzesz te dane, ale wg danych GUS, to w 2016 po raz pierwszy od wielu lat mamy dodatnie saldo migracji...

ale żeby mieć dodatnie saldo migracji musiało i tak wyjechać 1,5mln Polaków? Rozumiesz teraz o co chodziło blokowi?

PostNapisane: 16.lip.2017 10:15:34 
Użytkownik

Po pierwsze nie ja pisałem o oddychaniu rękawami, op drugie, uważasz, że makabryczne podwyżki polis to nie zmowa cenowa? jeśli tak to jesteś bardziej naiwny niż myślałem.
Poważnie piszę teraz i bez urazy, ale tak odbieram twoje podejście w wielu kwestiach od dłuższego czasu.
Już teraz ceny paliwa mamy zblizone do cen na zachodzie - kwestia 20-30 groszy w niektórych krajach, w niektórych już teraz jest taniej. Po podwyżce będziemy mieli droższe paliwo niż np. niemcy, czy francuzi, którzy są o wiele bogatszymi społeczeństwami.

Odnośnie żołnierzy nie odpowiedziałeś mi jasno na zadane przeze mnie pytanie: czym różni się niemiecki żołnierz od amerykańskiego. Zarzuciłeś PO, że wpuścili do kraju niemców, obecna ekipa wpuściła hamerykanów. Widzisz jakąś różnicę? Ja nie! Obcy żołnierz na Polskiej ziemi jest obcym żołnierzem i nie ma znaczenia jakiej jest narodowości!

Odnośnie służby wojskowej to uważam, że KAŻDY powinien zostać przeszkolony, ale przeszkolony w pełnym tego słowa znaczeniu, a nie udać się do jednostki wojskowej, w której pokazali jak wygląda broń, dali 10 pestek do wystrzelenia, kazali biegać i tupać w miejscu, a większość czasu w kamaszach się nudzić.
Wojsko zawodowe ma tą zaletę, że jest przynajmniej teoretycznie cały czas gotowe do obrony/ataku.

PostNapisane: 16.lip.2017 10:37:20 
Użytkownik

Auto: C4 avant 2.8 4x4
Zarathustra napisał(a):
Kolego Qwinto, jesteś nowy na forum

Jednakże pozwoliłem sobie przeczytać Twoje odpowiedzi na przestrzeni czasu (chyba ze 150 odpowiedzi - reszta przede mną :) ) .. o nagłośnieniu, o remoncie mieszkania, o mechanice i polityce i kilku innych .
Obraz jaki mi się pojawił jest ..jaki jest,
Ty jako analityk finansowy i wiceprezes firmy kosmetycznej oraz prokurent jednej z czołowych firm konsultingowych w Polsce masz bardzo ciekawe podejście do kosztów .. np. czy wydać 40 zł czy 150zł .. (na łamach internetu)
Ja przy Tobie tylko cieniem ..
I tak , przyznaję się, popełniłem błąd . Twoim praeceptōrēs (mentor, nauczyciel) jest Korwin, który budzi bardzo wiele kontrowersji. Przez niektórych zwany oszołomem .. a przez niektórych wieszczem.
Cytuj:
prosiłbym hamować w zalążku tego typu wypowiedzi, gdyż u innych mogą eskalować napięcia.
Nie wiem dlaczego innych rozmówców traktujesz jak.. no właśnie ..Jak to mogą"TEGO TYPU ODPOWIEDZI " u innych eskalować napięcia, przecież to nie piaskownica, ani tym bardziej ośrodek ludzi upośledzonych.. to forum, z możliwością autonomicznego ustosunkowania się do określone kwestii.
Moje zdanie jest.. MOIM zdaniem, a jak widzisz rozmówcy mogą mieć odmienne zdania.
Nikt Cie nie klepie po plecach z aprobatą ?
Bywa i tak..
Cytuj:
Kolejny atak w moim kierunku nie pozostanie bez reakcji z mojej strony. Trzeci raz policzka nie nadstawię.

Nie wiem kto cie atakuje.. ale jak skończą Ci się policzki do nadstawienia, to zawsze możesz nadstawić ... uśmiech - czyli dystans do czyjegoś zdania.

rodzynek napisał(a):
Panie, do kogo ta mowa? Jak PIS mówi, że na drogi, to mówi. A z PISem się nie dyskutuje!

http://tvn24bis.pl/surowce,78/podatki-p ... 04967.html

Cytuj:
Opłata paliwowa
Ważną częścią ceny jest opłata paliwowa (3-6 proc.). Pieniądze te trafiają do Krajowego Funduszu Drogowego oraz Funduszu Kolejowego i finansują inwestycje drogowe i kolejowe. Obydwa fundusze zostały utworzone w Banku Gospodarstwa Krajowego.
Opłata paliwowa jest jednym z podstawowych źródeł zasilania KFD . Fundusz ten stanowi wsparcie dla realizacji rządowego Programu Budowy Dróg i Autostrad. W 2013 roku z opłaty paliwowej tylko do KFD trafiło 3 mld 584 mln zł.

Może PIS-owi nikt nie powiedział, że już płacą Polacy za drogi ? :)))

Ostatnio edytowano 16.lip.2017 11:23:14 przez qwinto, łącznie edytowano 3 razy

PostNapisane: 16.lip.2017 10:44:16 
Klubowicz

a co powiecie na to ?
http://next.gazeta.pl/next/7,151243,221 ... Czolka3Img

było bieruta będzie ziobry

Audi B4 2.6 ABC LPG ...
Audi B3 1.8 LPG...
Audi B3 1.6 LPG...
Alfa 156 2.4 JTD...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5783 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188 ... 290  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1