Dobrze ze napomknales bo to wazna informacja
Tak szwajcaria nie jest w unii ale jest w schengen i w sumie dlatego tak dopytuje bo martwi mnie to co napisal gitmar oraz tez widzialem ze na innych forach pisali o tym ze szwajcarzy potrafia sprawdzac dokladnie samochody. Nie wiem czy to wynika z pechu, rejestracji na samochodzie, moze przez wyglad samochodu czy z dnia kiedy sie przekracza granice?
Ale my bedziemy przeprowadzac sie z calym dobytkiem, wszystko chcemy spakowac dobrze w kartony i jakby nas sprawdzali to bedzie to nawet ciezko wyjac z przyczepki. Pamietam rok temu spakowalem mniej wiecej tyle samo rzeczy ile mamy teraz, ukladajac jak puzzle i gdy przyszlo wypakowanie, to nie wiem czy po rozcienciu kartonow i 'sprawdzeniu' bylbym wstanie od razu na szybko spakowac sie ponownie, raczej nie...
http://axel-przyczepy.pl/uploads/images/P1150782.JPG - taka przyczepka i jak konstrukcja spakowania zostanie naruszona po przegladaniu to narka z pakowaniem ponownym...
I teraz sie zastanawiam sie czy niestety nie wyrzucic czesci rzeczy (ktorych szkoda) i zostawic wiekszy looz na przyczepce. Chociaz i tak jak biurkiem wszystko 'przycisne' (biurko ma stelarz nieskladany) nie wiem jak taka policja/celnicy zajrzy w te kartony, ja tego nie widze...