Witam .
Chciałbym przedstawić wam swoją audiczke w ropię.
Autko kupiłem niedaleko Milicza w stanie "może być"
Dokładnie z góry jadąc tam wiedziałem że zaskoczy mnie plaga usterek i tak się stało. Audi brałem w ciemno,godzina 1:40 w nocy otwierając drzwi audi widzę błąd świec żarowych ,czujnik temperatury uszkodzony i brak mocy . Ogólnie buda stan dobry odpowiada mi w 99% . Stoi na alufeldze 16" + jedna w komplecie jako zapas .. nie spodziewałem się że będzie na takim wyposażeniu czy to sen tak myśle .. i ten lewarek ory + klucz do kół ...vw bagażniku sucho i drewna nie wozili : D
Lecz ten silnik,przeguby i amortyzatoru na tyle
Oczywiście po głębszych przemyśleniach wiedziałem że chcę akurat ją , pokrzywdzoną przez handlarza
No cóż,zacząłem negocjacje i jestem zadowolony z zakupu tak bardzo że myśląc że zostanie zemną na lata
Kierując zakupem byłem zdecydowany na silnik AFN który już miałem przyjemność odkrywać bardzo dokładnie 2 lata temu.. ale przechodząc do rzeczy to porobiłem już trochę jednostkę czyli co już zrobiłem mhmm
-Czyszczenie kolektora i zaślepienie blaszkami które kupiłem wraz z uszczelkami w firmie zajmującej się uszczelkami i zaślepkami
- dolot od filtra do turbo sprężarki "slikony "
- Czujnik temperatury
- Czujnik OEM N109 (odcięcie paliwa)
- wymiana przewodów OEM ATM zaworu N75/N18 oraz sprawdzanie samych zaworów i membran
- Czyszczenie gruszki oraz sztangi + test wydajności (tu był problem gdyż dzwigienka zmiennej geometri była zapieczona ,po zaplikowaniu środka smarnego w spray-u wszystko lekko pracuje)
- Czyszczenie INC oraz sprawdzanie przewodów
-wymiana panelu sterowania światłami podsufitki
-Wymiana mieszka oraz gaki
Całość podpiąłem pod vaga robiąc test aktywny usunąłem nasteonie błędy i nic nie wyskoczyło do tej pory
Lecz stało się niestety coś co odcięło mnie do 5dnia następnego miesiąca... wałek bendixa pękł jak wazon za młodu i pozrywało część zębów na kołe 2 masowym
Oczywiście kupiłem rozrusznik Valeo i już zamontowany czeka na wymianę 2 masy z czego sprzęgło przełoże z obecnego a na zimę mam w planach wymienić całość na nowe .
Dodatkowo zderzak na którym był pęknięty lakier od parkingówki tak myślę .. przygotowałem już do malowania i w Sierpniu zabieram się za to.
Dodatkowo muszę zakupić Oil Tank
Dystanse oraz zawiasy i tu zastosuję gwint bo koza
W planach mam również zrobić przelot.Końcówkę wraz z rurą z kwasówki 2mm mam zostanie tylko wymiana łączenia elastycznego i owinięciem bandażem termoizolacyjnym.
Obszyciem kierownicy gdyź zostaję przy ory
A w dalszym etapie skóry i to co niezwieśniaczy audi
W sierpni już będzie zrobiona na tip top
W obecnym miesiącu ciężej gdyż kupiłem auto które wymagało wkładu
Ale lubię grzebać i myślę że do końca roku wiele ogarniemy
A oto i ona i jej natura
I od tylca