mariuszj0808 napisał(a):
https://www.youtube.com/watch?v=Xde5dfj9Gs4 tu masz profesjonalnie , nieprofesjonalnie to wiertara w rękę i wiercisz otwór obok otworu na około kotwy potem wyważasz i zalewasz dziurę betonem , w opcji 2 módl się żeby zbrojenie było poniżej kotwy.
Nie widziałem tego linku , ale myślałem o czymś podobnym . Niestety , tutaj zależało nam na czasie więc kotwy zostały wycięte , i po sprawie .
Ale mam następne pytanie :
Firma w której pracuje będzie się rozbudowywać o kolejną halę , i tym samym będzie potrzeba stawienia nowych regałów magazynowych . Mam doświadczenie w stawianiu tego typu regałów magazynowych (14 lat w castoramie , niestety , albo stety , i kilka sklepów się otworzyło) . tylko czy muszę mieć do tego jakieś konkretne uprawnienia ??
Z tego co wyczytałem na necie , to :
Z powodzeniem mogę postawić taki regał , nie są wymagane do tego żadne specjalne uprawnienia . Po postawieniu regału , sekcji regałów przychodzi gość z odbioru technicznego , sprawdza poprawność jego złożenia , umiejscowienia na mapie według projektu - czyli czy jest postawiony zgodnie z wytycznymi , czy są zachowane odpowiednie dystanse względem punktów kontrolnych , i jak się wszystko zgadza to odbiera prace , i tyle .
Jak macie jakieś głębsze doświadczenie w tej materii , to prosiłbym o wypowiedź .