DTM napisał(a):
ja tylko napisze takie moje male spostrzezenie do firm ktore wydaja te katalogi z cenami (wartosci rynkowe) - info ekspert oraz EUROTAX
ubezpieczalem kilka dni temu A3 1.9 TDi 89kw z 99r (ambiente) w PZU i szanowny Pan popatrzyl w informator info ekspert i krzyknal cene 33700 - ja zrobilem wtedy taka mine
(dodam ze w ubieglym roku cena byla 42000)
widzac moje zdziwienie wyjal informator Eurotaxu i sprawdzil ze ten sam model wyceniony jest na 37800
jaki z tego wniosek - zobacz jak wycenione jest Twoje Audi w eurotaxie
zawsze mozesz wykorzystac to jako karte przetargowa
Jeżeli chodzi o zawieranie Auto Casko to uważajcie i patrzcie uważnie co podpisujecie np. pod wnioskiem skąd jest brana wartość samochodu czy Eurotax czy Info Expert ( musi to być zaznaczone we wniosku , przynajmniej w PZU !!! , nawet data wydania np. 11/2005 ) kiedy zdarzy się szkoda wartość samochodu musi byc brana z tego własnie systemu z którego pojazd był wyceniany podczas zawierania ubezpieczenia co niezawsze jest czynione , czyli Eurotax wyceniany przy ubezpieczaniu to i przy szkodzie też Eurotax , także patrzcie dobrze co sie podpisuje również przy szkodzie według jakiego systemu była ona wyceniona.
P.S. Między Info Ekspertem , a Eurotaxem są czasami wielkie różnice w wycenie tego samego modelu to jest prawda.