Witam
Mija już półtora miesiąca jak szukam samochodu i niestety nic nie mogę znaleźć ciekawego a , że zawsze dość dobrze sprawdzam auta nie daje się nabierać oszustom . Ostatnio sprawdzałem w Gdyni od osoby prywatnej passata B6 z silnikiem 2.0 FSI i to w cale nie za małą kasę bo auto ceniło się na 24500 zł z 2006 roku , także myślę , że budżet był. Nie będę pisać tutaj ile było wad ale ogólnie auto porażka . Jak badałem miernikiem to w wielu miejscach pokazywało 1500-2000 um a co z tym idzie szpachla. Zresztą w tych miejscach pęcherze były. Bardzo ciężko jest kupić auto używane bo naprawdę już z 20 oglądałem i dupa. Nie czepiam się rys , obtarć . Dopuszczam kupno auta nawet gdzie będą dwa elementy do malowania lub lekko uszkodzone. Nie szukam igły. Naprawdę nie jestem wybredny... Wiem tylko jedno. Osoby prywatne potrafią niekiedy jeszcze bardziej walić w .... już to przerabiałem . Ufać już nie można nikomu.
Teraz trafiło mi się takie ogłoszenie :
https://www.otomoto.pl/oferta/audi-a3-1 ... Buwfg.html?
Auto od handlarza . Omijam szerokim łukiem takie auta ale mały wybór jest z A3 ( nie szukam tylko A3 ) . Silnik mi pasuje. Jest mułowaty ale do mojej jazdy tylko po mieście akceptuje to i jeździłem tym już. Warto w ogóle oglądać ?
Zapomniałem dodać :
Jutro jadę to auto zobaczyć z ciekawości bo mam aby 5km w jedną stronę. Dzwoniłem do faceta . Twierdzi , że zero rdzy i lakiery oryginalny i , żebym przyjechał z miernikiem lakieru. Facet zgadza się jechać na wybraną przeze mnie stacje diagnostyki. Co myslicie ? kolejny ulep i złom czy jakimś cudem może być zadbane auto ?