Witam serdecznie, jestem na kunie audi coupe quattro lecz już kilka razy zauważyłem czy to na polskich portalach czy zagranicznych audi S2 ze Świdnicy z VINem nadanym przez diagnostę za 33 tys do negocjacji (okazja nie? wartość kolekcjonerka już nie wielka). Trochę zacząłem drążyć temat sprawdzałem historię tego modelu z "polskim vinem" (na archiwalnej aukcji znalazłem zdjęcie dowodu rej) generalnie temat wygląda tak w 1997 auto sprowadzone do pl, dopiero od 2004r auto posiada pierwszą rejestrację w kraju i od tego momentu do dziś auto miało 7 właścicieli i generalnie stoi a nie jeździ, jest zapuszczone, osprzęt silnika jest niekompletny, jak i wyposażenie. oryginalny vin w bagażniku -Audi S2 3B (nie widać wg oryg vinu że auto widnieje jako kradzione). Widać że auto służy jako dawca dla innych S2 których właściciel ma przynajmniej 2-3szt. . Temat bardzo ciekawy, może do ugryzienia bo marzy mi się audi coupe quattro ale bardziej myślałem kupić zwykłe r5 lub v6, i zrobić swapa, tu jest taki jakby gotowiec, wiadome wymaga duzo uwagi,czasu, serca i pieniędzy. Czy ktoś może miał okazję oglądać tą polską S2'ke lub ją miał i może mi coś więcej powiedzieć? (historia jak polskiego porsche
może i sam właściciel jest tu na forum z racji pięknej kolekcji) Za tą cenę można kupić już piękne coupe quattro w stanie kolekcjonerskim ale wiadome ile na obecny dzień kosztuje samo serce 2.2t 3b.
Link do aukcji:
https://www.otomoto.pl/oferta/audi-coupe-quattro-s2-2-2-turbo-20v-3b-ID6BHcfG.html#2bbaea87d4