.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 22.lis.2024 10:58:42

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Ogrzewanie pomieszczenia prądem - jaki klimatyzator?
PostNapisane: 19.lip.2019 08:47:29 
Użytkownik

zbig_wwl napisał(a):

Pewnie znowu mylisz nazewnictwo, bo 99.9% montowanych obecnie klimatyzatorów stacjonarnych jest "dwudzielna", a pisząc "stacjonarny" masz na myśli "przenośny stojący".

Dobrze wiesz co mam na myśli, ale oczywiście musiałeś gdzieś ważniaka zagrać i przypi...olić się do nazewnictwa. OKEJ Twój problem, nie mój.

Więc tak.
Klimatyzator przenośny stojący PC26-AMG marki Equation
Klimatyzator stacionarny dwudzielny Kaisai 3,5kw.

Jeśli kolejny Twój post znów nic nie wniesie to dziękuję.
Pozdrawiam

PostNapisane: 19.lip.2019 23:15:06 
Użytkownik

Auto: A6 C6 CAJA
Ważniaka to dopiero zagram i się przypi...olę ;-) . I przeceniasz mnie - nie mam zielonego pojęcia, co masz na myśli ;-)
Ale do konkretów: żaden z tych klimatyzatorów nie nadaje się do grzania zimą przy ujemnych temperaturach. Żeby to działało i grzało Twoje pomieszczenie, to rurę/rury musisz wystawić do innego pomieszczenia w budynku. Domyślam się, że jest to piwnica w jakimś bloku i tam jest temperatura dodatnia. Jeżeli to Twoja piwnica i Ty ją ogrzewasz, to OK - tutaj masz te koszty ogrzewania, których nie uwzględniasz. Jeżeli jednak ogrzewa ją kto inny, to Ty po prostu, eufemistycznie pisząc, nieświadomie przepompowujesz nieswoje ciepło do swojego pomieszczenia. Rachunki za przepompowywanie faktycznie mogą Cię cieszyć, ale, już bez eufemizmów - to byłoby zwykle złodziejstwo.

Chesz oszczędzać - kup normalny klimatyzator z funkcją grzania z jednostką zewnętrzną wystawioną na zewnątrz budynku.

2018- > ;-))) A6C6 sedan q 3.0TFSI CAJA
2013- > 2018Obrazek Allroad C5 q 2.7 ARE -> może tym razem nikt we mnie nie trafi ;). Nikt nie "trafił", to ukradli ;-(
2010- > 2012 A6 C5 Avant q 2.7 ARE -> sCRASHowane
- > 2010 A6 C5 Avant q 2.8 ACK -> sCRASHowane

PostNapisane: 21.lip.2019 14:39:27 
Użytkownik

zbig_wwl napisał(a):
Ważniaka to dopiero zagram i się przypi...olę ;-) . I przeceniasz mnie - nie mam zielonego pojęcia, co masz na myśli ;-)
Ale do konkretów: żaden z tych klimatyzatorów nie nadaje się do grzania zimą przy ujemnych temperaturach. Żeby to działało i grzało Twoje pomieszczenie, to rurę/rury musisz wystawić do innego pomieszczenia w budynku. Domyślam się, że jest to piwnica w jakimś bloku i tam jest temperatura dodatnia. Jeżeli to Twoja piwnica i Ty ją ogrzewasz, to OK - tutaj masz te koszty ogrzewania, których nie uwzględniasz. Jeżeli jednak ogrzewa ją kto inny, to Ty po prostu, eufemistycznie pisząc, nieświadomie przepompowujesz nieswoje ciepło do swojego pomieszczenia. Rachunki za przepompowywanie faktycznie mogą Cię cieszyć, ale, już bez eufemizmów - to byłoby zwykle złodziejstwo.

Chesz oszczędzać - kup normalny klimatyzator z funkcją grzania z jednostką zewnętrzną wystawioną na zewnątrz budynku.

Nic kompletnie to nie wniosło ale to już przywykłem w Twoim wykonaniu.

Co do lokalu - pudło. Nikogo nie okradam, ale to byś wiedział, gdybyś się dopytał (jeśli podałem za mało informacji) a nie zakładał z góry co w jakim pomieszczeniu się mieści.

Jest kupiony powyższy klimatyzator z funkcją grzania z jednostką zewnętrzną, która będzie na zewnątrz budynku.

EOT

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1