.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 14.maja.2025 13:30:10

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: A4 od turka - mam go juz dość!!!!
PostNapisane: 15.wrz.2005 23:49:52 
Użytkownik

auto jest z 96 roku. mialo w DE 3 wlascicieli. kolor grafit. Zobaczylem takie w komisie u turka i tak mi sie spodobalo że je hapnąłem. Co prawda ma przytarty cały prawy bok ale mysle sobie co tam, pomaluje sie :) Silnik 2.8 V6 174 kuce, obnizone zawieszenie, zajebiste felgi (Tuning AVANTGARDE). Wszystko bylo dobrze dopóki nie przyjechałem do domu. I tu zaczeły się problemy... Juz po drodze słyszałem że mu wali powietrze spod kolektora... Myślę... pewnie uszczelka - zrobi się... I racja była to uszczelka, ale... Kiedy wzielismy sie za jej wymiane okazało się ze sruby są pourywane :/ No i c otu robic? Trzeba wyjmowac motor. Motor został wyjęty, uszczelka zmieniona, motor włożony, chce odpalic a tu cisza :| Brak iskry. Auto tak postało w warsztacie tydzien. Przez ten czas kumpel spalił chyba ze 12 kartonów fajek :) No i po tygodniu decyzja - na hol i do elektryka. Elektryk spalił drugie 12 kartonów zanim się okazało że jeden kabelek ktory szedl w wiązce za silnikiem został przerwany. No i wreszcie zrobił. Po wyjeździe od elektryka auto zaczeło się dziwnie zachowywac tzn po rozgrzaniu się, zaczynało mieć czkawkę... No i znowu do elektryka... postał kilka dni zanim ten znowu stwierdził że to coś z ukl. zaplonowym. wiec kupiłem nowe swiece i przewody wys. napiecia. Zmieniłem i auto zaczeło jeździć normalnie... No i jeżdzę sobie już tak ok miesiąca. kilka dni temu pojechaem do kumpla zeby zmieniłemi plecionkę - bo stara się rozpadła jak mu dałem buta :) Przy podnoszeniu auta okazało się że tylny amorek się utopił :) No i kolejne koszty - dwa nowe amorki na tył. Wczoraj zmieniłem amorki i przy okazji zobaczyłem że tylna lewa opona nie ma na 1/3 bieżnika :) No to jazda na zbieżność i tu kolejny zonk! Tylne prawe koło jest krzywe na belce o ponad 1 stopień :( Nie idzie tego wyregulować - jedyne rozwiązanie to nowa belka - jestem w trakcie jej poszukiwania (znowu z 500zł w plecy). No i na koniec to co mnie martwi najbardziej. Auto jeździło na oleju 5W40 - tak się domyslam bo została banka oleku w bagazniku. Przy 190tys włałem 10W40 Shella. Przejechałem 3tys km a tu na bagnecie olej na min :( Wiec wlałem kolejny litr i czekam... Ale obawiam się ze znowu silnik bedzie do remontu :( No i to narazie tyle niespodzianek z moim audi :( Auto mi się zajebiiście podobało ale zaczynam tracić cierpliwość :( Niestety auto dostało w dupę jak mało ktore :( Co ja sobie wybralem!!!!!! teraz zaluje. No i tu pytanie do Was - czy warto dalej wkładać kasę w to auto czy lepiej je pogonić i kupić sobie cos innego ? Włożyłem w to auto już ponad 2 tys zł i nie widzę końca! Dodam że mam jeszcze lagune z 96 roku ktora posiadam od nowosci. przymierzalem sie do jej sprzedania ale chyba dobrze ze jeszcze tego nie zrobiłem. jazda audi jest super w porownaniu z laguna ale powoli mam juz go dosc! doradzcie co robic!

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2005 00:17:56 
Użytkownik

Po prostu kupiles auto po dzownie w dodtaku widocznie nie dbane w tym cala prawda.
Ladne z wygldu a kicha pod maska - a szkoda.
Ja na twoim miejscu pogonilbym to audi i szukal czegos innego..

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2005 00:27:15 
Użytkownik

Popelniles podstawowy blad kupujac auto (zapewne po okazyjnej cenie ) od Turasa :zly: Czasami zalatwiam kumplom z PL auta na handel wlasnie po niskich cenach od Turkow i naprawde jeszcze zadne nie bylo dobre :zly: Ale patrzac na to ile juz wlozyles w to autko i jesli naprawde mialby sie szykowac remoncik to zrob to. Po remoncie bedziesz juz wiedzial na czym stoisz i bedziesz mogl dlugo smigac,moze jeszcze cos wyjsc (ciekawe jak skrzynia i sprzeglo sie trzymaja ) ale zrob wszystko na tip top i bedziesz smigal :peace: Jak opchniesz Niunie i kupisz inna mozesz wpasc nawet na gorsza mine :zly: Lepiej doprowadzic to co masz do stanu przynajmniej fabrycznego :peace: a wtedy banan z geby nie bedzie Ci schodzil :peace:

PS.ile autko ma przejechane ?

Audi Coupe 2.0 było
Audi 100 c3 2.3 bylo
A4 2.5 V6 TDI Avant- było

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2005 06:52:48 
Użytkownik

jak ja to dobrze rozumiem im więcej inwesujesz tym trudniej Ci sprzedać i nikt Ci tego nie zwruci a jak już coś zrobiłeś to Masz z następnym autem - też zagadka ,,nigdy nie jest na tyle żle żeby nie mogło być jeszcze gożej " ja do swojej dołożyłem 8000 ale sie zawziałem i ,,albo ja ją albo ona mnie" z :peace: poważaniem YAMATO

B4 2,8 AAH 92' [04 - .... ]

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2005 07:06:00 
Użytkownik

Również polecami Ci zrobić to , co radzą koledzy - nie ma sensu sprzedawac - przsejrzyj autko do końca (powstrzymaj się na razie, wiem, że zabawa takim autkiem bardzo kusi, ze zapominalmy o podstawowych czynnosciach), czy nie szykują się kolejne protezy z układem przeniesiienia napędu (nie zwrocilem uwagi, czy to Q) . I jesli to tylko kwestia oleju i rąbniętego zawieszenia - bedziesz wiedzial, na czym stoisz. A tak na prawde, niesazczescia lubia chodzic parami - stracisz na tym aucie (ciezko bedzie trafic na kogos, kto przy zakupie nie bedzie chcial go porzadnie przehjrzec - a to bedzie sie wiazalo z dodatkowa strata kasy przy sprzedazy + straty z napraw, ktore wykonales, no i kolejny zakup na pewno tez bedzie drozszy, czyli suma sumarum znowu dodasz pare klockow (za ktore mozesz to auto wykonczyc na 99%). A tak jak pisalem, nieszczesica chodza parami, i jak znam zycie, z kolejnym autem masz 50% szans na ten sam scenariusz. A wtedy lacznie wtopisz drugie tyle, co cena całego Audi.

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2005 10:22:17 
Użytkownik

auto ma przejechane 193tys. jest ks serwisowa niby ale wiecie jak to jest z tym ;) Jazda tym autem zajebiscie mi sie podoba. i chyba zrobie jak mowicie - wyszykuje go i albo pojdzie albo zostawie sobie i przynajmniej bede mial pewnosc ze jeszcze nim pojeżdzę... Taki silnik trudno zajeździć moim zdaniem wiec jesli chodzi o ten olej to moze wystarczy wymienić uszczelniacze zaworów i bedzie ok... Za auto zapłaciłem 3700euro wiec nie wiem czy to taka okazja... podobało mi sę wieć wziąłem... a kto mial wiedziec co z nim jest nie tak :/ po dzwonie jest, owszem ale chyba nie az takim mocnym, co prawda ma nowa szybe z przodu, nowe blotniki, zderzak itp. ale silnik nie wyglądał tak zle...

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2005 10:44:40 
Klubowicz

cena byla okazyjna wiec przekalkuluj na chlodno ile bedzie kosztowac cie doprowadzenie auta do nalezytego stanu.
mysle ze nie jest az tak tragicznie tylko jestes niecierpliwy i chcialbys tym autkiem smigac bezproblemowo. niestety niska cena i bezproblemowa jazda to na ogol antagonizmy wiec na spokojnie i cierpliwie przemysl jeszcze raz co robic. jestes w tej dobrej sytuacji ze masz jeszcze drugie auto wiec nadal jestes mobilny.
na pryszlosc bedziesz wiedzial ze super oferty cenowe trzeba brac pod lupe - nikt super fury nie sprzeda ci za pol ceny (zwlaszcza turek :): ).

było:
Q7 4M 3,0 TFSI
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2005 10:49:45 
Użytkownik

od tego turka znajomy kupil juz kilka aut i jest z nich zadowolony... ja oprocz audi wzialem na handel mondeo 96r i oprocz blacharki auto jest w wysmienitym stanie! a to audi... coż... to ten nasz turek mowil ze to jakis jego ziom mu zostawił i kazał sprzedac za 3700 :) no i sprzedał :)

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2005 11:27:38 
Użytkownik

3700 to male pieniadze jak za A4 2.8. Cena byla by ok gdyby tam bylo 1.6 :P

Audi Coupe 2.0 było
Audi 100 c3 2.3 bylo
A4 2.5 V6 TDI Avant- było

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2005 11:34:29 
Użytkownik

YAMATO napisał(a):
jak ja to dobrze rozumiem im więcej inwesujesz tym trudniej Ci sprzedać i nikt Ci tego nie zwruci a jak już coś zrobiłeś to Masz z następnym autem - też zagadka ,,nigdy nie jest na tyle żle żeby nie mogło być jeszcze gożej " ja do swojej dołożyłem 8000 ale sie zawziałem i ,,albo ja ją albo ona mnie" z :peace: poważaniem YAMATO

tez wsadzilem podobna ilosc $$$ w Audi i jeszcze sporo jej brakuje ale tak jak Ty sie zawziolem i nie popuszcze jej :D

odnosnie tematu to tez sie zastanawialem czy by swojej nie sprzedac i kupic cos innego ale stwierdzilem ze za duzo bym stracil i do tego znowu moglbym sie wpakowac w bagno

a po 2 i najwazniejsze - moja A3'ka za to ze w nia nie zwatpilem odwdziecza mi sie bezawaryjna/bezpieczna jazda (no moze nie do konca ale nie narzekam ;-) )

nie wiem czy zauwazyliscie ale jest cos w tych samochodach - nie zawsze gorszy stan czy po wypadku oznacza ze auto trzeba spisac na straty - czasem ktos kupi igla stan itp a po jakims czasie cos sie zepsuje albo co gorsze bedzie mial stluczke natomias inny kupi bite auto z wadami technicznymi ale bedzie jezdzil bezpiecznie i bez jakis wiekszych przygod - ja uwazam ze dane auto nie kazdemu sluzy tak samo - poprostu trzeba trafic na to wlasciwe ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2005 11:45:44 
Użytkownik

widze, że kolega jednak odpuścił

ciekawe że tu opisuje auto w dramatycznym stanie a na allegro sprzedaje to samo auto w stanie bardzo dobrym :584:

tylko nie pisz po zakupie następnego auta, że się znowu naciąłeś i znowu cię ktoś oszukał

pozdrawiam

royal star 1300 tour de lux
mała rzecz a cieszy

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2005 12:14:10 
Użytkownik

rk07554 napisał(a):
widze, że kolega jednak odpuścił

ciekawe że tu opisuje auto w dramatycznym stanie a na allegro sprzedaje to samo auto w stanie bardzo dobrym :584:

tylko nie pisz po zakupie następnego auta, że się znowu naciąłeś i znowu cię ktoś oszukał

pozdrawiam

jak ktos nie ma czasu szukac to prosze: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=63531579

:(:

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2005 12:32:57 
Użytkownik

http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=63531579 hmm...

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2005 18:30:43 
Użytkownik

robicie mi negatywna kampanie czy co ? auto było w tragicznym stanie jak je sprowadziłem. teraz malo mu brakuje do b. dobrego stanu. jak juz pisałem autu teraz nic nie dolega oprocz tej nieszczęsnej belki. wymienie ją i bedzie ok. uszczelniacze zaworow tez zamierzam zrobic... a tak nawiasem to ktoś tu jest chamski... prosze was o rade a wy mi tu antyreklame robicie...! zaczynam wątpić w to forum...

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2005 18:59:24 
Klubowicz

nikt Ci tu nie robi negatywnej kampanii nie wiem o co Ci chodzi. Tak pozatytm fajne autko, wiadomo że przy używanym zawsze coś się znajdzie do roboty.

Audi B4 2.6 ABC LPG ...
Audi B3 1.8 LPG...
Audi B3 1.6 LPG...
Alfa 156 2.4 JTD...

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2005 18:59:28 
Użytkownik

Kunio napisał(a):
...zaczynam wątpić w to forum...

człowieku małej wiary nie wątp w to forum, zrób uszczelniacze, wymień belkę i ciesz się swoją furą.
AMEN
I pamiętaj, że od V6 jest tylko lepszy V8 ... a od v8 W12 :P

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2005 20:06:03 
Użytkownik

Kunio napisał(a):
a tak nawiasem to ktoś tu jest chamski...

rozumiem, że miałeś siebie na myśli :|

royal star 1300 tour de lux
mała rzecz a cieszy

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2005 20:17:25 
Moderator

Auto: V70
Kunio napisał(a):
a tak nawiasem to ktoś tu jest chamski... prosze was o rade a wy mi tu antyreklame robicie...! zaczynam wątpić w to forum...
Gdzie ta antyreklama? Ktos napisal do Allegro czy jak. Ten kto wlazl w ten temat i tak by go juz nie kupil. Ludzie wyrazaja tu swoje opinie i nikt ci chyba gnoju nie narobil przy sprzedazy autka.

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2005 21:37:00 
Klubowicz

Auto: b8q caeb '09
[ot]A swoja droga, co to za klubowicz, co sie obraza na OOOO?
No japiernicze. Mi złośliwie sp****lił sie rozrzad 3000km po wymianie silnika i....
skopałem go po oponach, strzaskalem po kierownicy i dalej kocham :D
i kiedys naprawie :D
i na pewno nie sprzedam jako "bardzo dobry" :D

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2005 07:49:58 
Użytkownik

Ja bym juz sprzedal...
Ale to Twoje auto.
:)

S6 C5 4.2 V8

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 50 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1