Witajcie, z racji, iż na moje aktualne Audi A3 kończy się leasing (wiem, szukałem Na tym forum kiedyś A5, życie pisze różne scenariusze) a w międzyczasie urodziła mi się pociecha, szukam Audi Q7 od 2015 roku. Oczywiście szukam auta z silnikiem diesla, 218, 231, 272 konie, bez różnicy, w sumie im mocniejszy tym lepszy, czasem muszę pociągnąć ponad 2 tonowa lawetę. Mam kilka wątpliwości a mianowicie:
Z tego co wyczytałem to mogę szukac obojętnie jakiej wersji silnikowej, każda daje rada i jest dobra, czy to prawda?
Auto będzie gdzieś z lat 2015-2017, biorę je w leasing, ale nie może być droższe niż 150-160 tys netto, pytanie czy w tych latach zawieszenie pneumatyczne było w standardzie? Pod lawetę fajnie mieć pneumatyke, ale pytanie czy potem nie będzie problematyczna i bardzo droga w naprawie?
Jakie są ogólne bolączki tego modelu, mało jest negatywnych opinii w internecie, jedynie jakieś pojedyncze o szuraniu tylnych hamulców (w A3 jest to samo w zimę), szybkim zużywania się opon (jak to w dużym Aucie) i w zasadzie nic więcej. Każdy poleca wersje 218 KM ultra, ponoć zwykle w serii maja dużo więcej mocy i dobrze się je kręci.
Jak pisałem, auto będzie szło przez leasing, wiec jakieś 150-160 tys netto to max, z tego co widzę salony sprzedają używki po 190 tys brutto nawet z 2017 roku, wiec myśle, ze spokojnie można zmieścić się w tym budżecie. Oczywiście w tej cenie nie są to full opcje, ale ja potrzebuje właściwie tylko pamięci foteli, fabryczny elektryczny hak i fajnie jakby był wirtualny kokpit, mam to w aktualnym A3, według mnie nikt nie robi lepszych wirtualnych zegarów.
|