baskecior napisał(a):
Urokiem zlotow AKP jest to ze ich organizacja jest spoleczna , wiec marudzuc na niedogodnosci nie wolno, czego nie czynię. Znam to od kuchni wiec szanuję trud wlozony w organizację.
Pragne wam organizatorom zwrocic fakt tylko na jedna kwestie, ktora bardzo mnie zaiepokoiła: w chwili gdy wjeżdzałem na tor sprawnościowy (pierwszy przejazd) po torze szalal idiota na motocyklu crossowym i nikt nie zwrocil na to uwagi (a instruktor o dziwo stwierdzil " Jedź , może sam zjedzie z toru ...
"
Zauwazylem rowniez ze kilka osob urzadzilo sobie przejazdy na 400 m. pomiedzy parkujacymi samochodami.
Oficjalnie pisze ze dali swiadectwo debilizmu i braku odpowiedzialnosci i powiem im to w oczy jesli zaczna się stawiać. Uważam że powinni za to przeprosić. Reakcja osob pilnujacych była zerowa i o to mam do nich pretensje. Na łódzkim zlocie wypierd....śmy takich z toru i z imprezy.
To jest jedyne zastrzezenie ale bardzo istotne. Apeluje do przyszlych organizatorow zlotow aby kwestie bezpieczenstawa na torach/placach stawiali na pierwszym miejscu ... do tej pory mam przed oczyma coupe ktore na zimowym zlocie jechalo prosto na auto Krawata i o malo nie skonczylo sie to czolowym zderzeniem.
Baskecior - co do bezpieczeństwa masz rację. Robiliśmy co mogliśmy. Ten motocyklista... ja go nie widziałem, ale moentalnie dostałem tel. od Vanillki i od razu pobiegłem do Policjanta - powiedział, że to widział, ale jak dobiegłem to ten moto-szaleniec właśnie zjechał z placu - zapewniono mnie jednak, że zainterweniują jak się jeszcze raz zbliży do toru... A jeżdżące autka między samochodami?? Na przyszłość zgłaszajcie takie sprawy organizatorom - naprawdę ciężko było walczyć ze wszystkimi - kupa gnojków chciała się dostać na plac, większość niegroźna, ale dwóch małolatów lookało już po radiach.... Wylatywali od początku do końca wszyscy po kolei - ale tak jak napisałem - roboty było dużo a plac też nie należał do gatunku "mikro"
- więc wniosek na przyszłość - zgłaszać uwagi jak najszybciej... bo każdy starał się zagwarantować maximum bezpieczeństwa dla Was i Waszych furek...