.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.gru.2024 15:42:24

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Jaki mały dostawczak
Ankieta wygasła 13.gru.2005 19:58:50
Citroen Berlingo 26%  26%  [ 6 ]
Peugeoueout Partner 48%  48%  [ 11 ]
Renaulutult Kangoo 26%  26%  [ 6 ]
Liczba głosów : 23
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 30.lis.2005 20:30:07 
Moderator

Auto: V70
ADAM 12 napisał(a):
Odpuść sobie Francuza bo się nie pozbierasz.Kup Caddy lub Inke.
Francuzy nie są na nasze drogi.
Co do większych gabarytów to Miś Sprinter z silniczkiem 2,9 Td lub Transit 2,5 Di to są autka które naprawdę fajnie śmigają.
Żabojadom stanowczo mówimy niet. :!!:
Jakies argumenty? Moze tylko tak napisales bo jezdzisz Audi i slyszales, ze sasiadowi Peugeot 405 sie popsul? Ja zaglosowalem na Partnera. Nie mialem okazji jezdzic Cytryna (dokladnie to samo co Pug) ani Renault wiec nie jestem zbyt obiektywny ale w pracy przemieszczam sie Partnerem robiac kupe km i tylko leje ON. Moja wewrsja to 1.9 bez T :/ ale jakos tam jedzie (proponuje HDI). Co do awaryjnosci to przelacznik kierunkowskazow przy szybkim odbiciu kierownicy w lewo przeskoczy i sam sie wlaczy (w prawo nie :D), a tak nic. Zawieszenie ladnie tlumi nierownosci i nic nie pada. Moze jak bedzie mial 300tkm to wtedy cos wyskoczy ale narazie gicior. Kumpel stara sie zajezdzic Experta ma nabite okolo 300.000 i niebardzo mu wychodzi. Wiem powiecie to nie przebieg ale on NIC w nim nie wymienia. Ostatnio wyciagnalem jego filtr powietrza to sie polamal, a olej? Po co przeciez jest :D

Tytuł:
PostNapisane: 01.gru.2005 23:20:52 
Klubowicz

ADAM 12 napisał(a):
Co do większych gabarytów to Miś Sprinter z silniczkiem 2,9 Td lub Transit 2,5 Di to są autka które naprawdę fajnie śmigają.

A to ciekawe... bo zawieszenie Partnera najmniej problemów sprawiło do 110tkm u ojca... za to inne rzeczy......

Tytuł:
PostNapisane: 02.gru.2005 08:52:27 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
emge napisał(a):
ADAM 12 napisał(a):
Jakies argumenty? Moze tylko tak napisales bo jezdzisz Audi i slyszales, ze sasiadowi Peugeot 405 sie popsul? Ja zaglosowalem na Partnera. Nie mialem okazji jezdzic Cytryna (dokladnie to samo co Pug) ani Renault wiec nie jestem zbyt obiektywny ale w pracy przemieszczam sie Partnerem robiac kupe km i tylko leje ON. Moja wewrsja to 1.9 bez T :/ ale jakos tam jedzie (proponuje HDI). Co do awaryjnosci to przelacznik kierunkowskazow przy szybkim odbiciu kierownicy w lewo przeskoczy i sam sie wlaczy (w prawo nie :D), a tak nic. Zawieszenie ladnie tlumi nierownosci i nic nie pada. Moze jak bedzie mial 300tkm to wtedy cos wyskoczy ale narazie gicior. Kumpel stara sie zajezdzic Experta ma nabite okolo 300.000 i niebardzo mu wychodzi. Wiem powiecie to nie przebieg ale on NIC w nim nie wymienia. Ostatnio wyciagnalem jego filtr powietrza to sie polamal, a olej? Po co przeciez jest :D

Jeżeli chcesz posłuchać moich argumentów to proszę bardzo.
W naszej firmie mieliśmy berlingo 1,8D sprowadzony od pierwszego właściciela z francji.
Co 2-3 miechy systematycznie robione zawieszenie. (dosłownie wszystko za każdym razem)
Wadliwa instalacja elektryczna,palące się przekażniki,przełączniki przy kierownicy (nawet nie liczyłem już ile tego poszło)
Pompa wspomagania wymieniana i regenerowana pare razy
Tylne zawieszenie to już nie wspomnę.To rozwiązanie belki tylnej na łożyskach to jest niesamowita porażka.
Od tak sobie strzelające paski rozrządu.
To jest na temat naszego berlingo.
A to czego słucham od moich klientów to już tu nie rozpiszę bo by miejsca zabrakło.
To samo tyczy się partnera bo to jedna brać.
Kanngo śmigałem 6 miechów i moje odczucia były nie zabardzo pod względem właściwości jezdnych słabego wyposażenia oraz jednostek napędowych (1,2 i 1,4 benzyna).
Ogólnie auto może i pakowne ale napewno bym na długą mete nie chciał nim jeżdzić.
Pozatym jest to jedna z niewielu grupa aut gdzie w przypadku rozwalenia się przegubu wymienia się całe półosie co powoduje znaczne koszty w eksploatacji.
Co do Hdi w peugotach i cytrynkach myślę że są to tak samo nieudane silniki jak Cdi w mercedesie.
Jak często w innych autach wymienia się koła pasowe z tłumikami drgań po 800 zł za szt.
Rozrządy po 500-600 zł w przypadku kanngo Dci.
Nie są to żeczy o których się mówi ale tak niestety jest.
A jak już wcześniej wspomniałem o zawieszeniach to i dokończę stwierdzeniem że to nie są auta na nasze drogi są za delikatne.
Pozdrawiam
Ps wiele tych doświadczeń znam z opowiadań klientów którym te części załatwiam a nie od Kazia z garażu obok któremu 405 się popsuło :diabel: .

Tytuł: Re: Jaki mały dostawcaak mam se (sobie) sprawić
PostNapisane: 02.gru.2005 09:16:00 
Użytkownik

Auto: BMW E60
flavios napisał(a):
Potrzebuje małe dostawcze auto do firmy i chcę kupić któryś z tych trzech.
Oczywiście w grę wchodzi tylko Rudolf bo to najlepszy silnik na świecie.
Może ktoś miał styczność z którymś z tych żabojadów i mi poradzi??
PZDR

Ja z tych trzech to bym kupił AUDI A6 2.5 tdi Avant z roku 96 , poskładał fotele i masz auto dostawcze :D

BMW..E39..2.0...150 KM....190Nm ==>było
BMW..E60..3.0d...218 KM...500Nm ==>było

Pozdrawiam BratPit

Tytuł:
PostNapisane: 02.gru.2005 09:56:03 
Użytkownik

Auto: S4 biturbo
Dałem głos na Kangoo ponieważ czymś takim jezdze w pracy :D Mysle ze z tych 3 aut z ankiety ten jak dla mnie jest najlepszy.Jest w nim najwiecej miejsca i ma półeczke nad głowa która sie przydaje :P Miałem okazje jezdzic i Partnerem i Berlingo(to samo) ale Renault chyba jest najlepszą opcja.Ten co nim jezdze ma pod maska zwykłego diesela bez turbo(65PS).Nie jest to zadna wyscigówka ale nie ma az takiej tragedii,spalanie ok.5-6l (cały czas obciazony).Auto jest z '99r. a ma przejechane 313tys z czego ja zrobiłem prawie 100tys i wiekszych problemów nie było także polecam :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 02.gru.2005 11:07:52 
Użytkownik

Polecam Citroena Berlingo 1.4 w benzynie. Sam posiadam to auto i nie narzekam, nic sie nie dzieje, tylko wyamiana oleju i lanie wachy, auto mam nowe z salonu z roku 99. Ktos napisał ze Kangoo na wiecej schowków niz Cytryna, wiekszej bzdury nie słyszałem.Pozdrawiam :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 02.gru.2005 14:28:36 
Użytkownik

Lochus napisał(a):
Ktos napisał ze Kangoo na wiecej schowków niz Cytryna, wiekszej bzdury nie słyszałem.Pozdrawiam :peace:

O schowkach nic nie pisałem :D Chodzi mi ogólnie o ilosc miejsca za kierownicą.A jezeli chodzi o silnik to mysle ze diesel bardziej nadaje sie do auta dostawczego :):

Tytuł:
PostNapisane: 02.gru.2005 14:38:57 
Klubowicz

Jeżeli tylko do pracy i nic z przyjemności jazdy to peugot lub cytryna. Ja oddałem głos na kangurka mniej funkcionalny ale bardziej przyjazny właścicielowi :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 02.gru.2005 17:13:05 
Moderator

Auto: V70
No widzisz Pluto jak chcesz to potrafisz ;)

Tytuł:
PostNapisane: 02.gru.2005 17:28:32 
Użytkownik

gelon napisał(a):
Lochus napisał(a):
Ktos napisał ze Kangoo na wiecej schowków niz Cytryna, wiekszej bzdury nie słyszałem.Pozdrawiam :peace:

O schowkach nic nie pisałem :D Chodzi mi ogólnie o ilosc miejsca za kierownicą.A jezeli chodzi o silnik to mysle ze diesel bardziej nadaje sie do auta dostawczego :):

Hehe, Gelon na 1 stronie tego tematu ktoś tak napisał, nie chodziło mi o Ciebie. Kangoo jeździłem tylko pare razy, wiec się nie wypowiadam pod wzgledem technicznym, ale paru znajomych maja Kangoosa i wszyscy sa zgodni ze w Cytrynie jest więcej miejsca i schowków w środku :)

Tytuł:
PostNapisane: 02.gru.2005 22:16:26 
Użytkownik

Lochus napisał(a):
gelon napisał(a):
Lochus napisał(a):

Hehe, Gelon na 1 stronie tego tematu ktoś tak napisał, nie chodziło mi o Ciebie. Kangoo jeździłem tylko pare razy, wiec się nie wypowiadam pod wzgledem technicznym, ale paru znajomych maja Kangoosa i wszyscy sa zgodni ze w Cytrynie jest więcej miejsca i schowków w środku :)

Nie dokładnie czytałem :): :peace:

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1