.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.kwi.2025 00:12:19

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: Prośba do stylistów - Wasza wizja A4 (B5) !
PostNapisane: 06.gru.2005 18:28:17 
Użytkownik

Witam!
Mam prośbę do Was jako do stylistów Audi :) Posiadam A4, ale od dłuższego czasu czegoś mi w niej brakuje i nie wiem co to może być :P hehe... Dodam, że maska i tylna klapa kwalifikuje się do naprawy/wymiany oraz do malowania. Co byście zmienili (może inne fele) ? Zderzak niestety został przerobiony w zasadzie tylko po to, żeby zmieścić Intercooler :) I tak zderzak jeszcze trzeba spasować dobrze bo IC pręży na niego :(

W zamyśle miałem na razie tylko ksenony i ciemne kierunki boczne :)

Wiem, że o tym jak powinny wyglądać niunie było już setki razy na forum, ale mi chodzi o tę jedną konkretnie jedyną niunię :)

LINK DO FOTEK

Tytuł:
PostNapisane: 06.gru.2005 19:07:26 
Użytkownik

nie obraz sie ale ten zdezak mi sie nie podoba :(

to co ja bym radzil to poprostu zrobic S4 look + lampy xenon po 99roku i bedzie malina zobaczysz. A jak masz duzo kaski to srodek od S4 i po sprawie tyle ze chyba to wszystko plus to co juz zrobiles wyjsdzie tyle co bys sobie takie real S4 zapodal... albo nie wiele mniej

EDIT:

Oki doczytalem ze chodzi ci o "te jedyna" niunie. Zglos sie do Autor'a http://www.auto-r.pl i nie sugeruj sie tym co maja na stronie, chlopaki zrobia co ci sie zewnie podoba, pomoga w pomyslach i zrobia 1wszej klasy produkt. 98% ich spojlerow idzie na zachod, daja tez wylacznosc na wzor jak bedziesz chcial.

pozdrawiam

A4 Avant TDI 140KM '96

Tytuł:
PostNapisane: 06.gru.2005 19:29:04 
Użytkownik

Yezoo napisał(a):
nie obraz sie ale ten zdezak mi sie nie podoba :(

to co ja bym radzil to poprostu zrobic S4 look + lampy xenon po 99roku i bedzie malina zobaczysz. A jak masz duzo kaski to srodek od S4 i po sprawie tyle ze chyba to wszystko plus to co juz zrobiles wyjsdzie tyle co bys sobie takie real S4 zapodal... albo nie wiele mniej

EDIT:

Oki doczytalem ze chodzi ci o "te jedyna" niunie. Zglos sie do Autor'a http://www.auto-r.pl i nie sugeruj sie tym co maja na stronie, chlopaki zrobia co ci sie zewnie podoba, pomoga w pomyslach i zrobia 1wszej klasy produkt. 98% ich spojlerow idzie na zachod, daja tez wylacznosc na wzor jak bedziesz chcial.

pozdrawiam

tzn. nie zależy mi na obwieszeniu auta masą niepotrzebnych gadżetów, lecz zgranie całości tak, aby miała swój smaczek :D

Co do przedniego zderzaka, sam mam mieszane uczucia, co do jego wyglądu. Był to kompromis między wyglądem, a praktyką gdyż seryjny zderzak nie wchodził wogóle...

Myślałem też nad włożeniem Brock B15 18" ale sam nie wiem...
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 06.gru.2005 19:47:52 
Użytkownik

S4/ RS4 look bedzie najlepszym rozwiazaniem :!:
Tylko , ze w przypadku rs4 to juz za duzo roboty.
Zderzaki no name firmy krzak daruj sobie. Bedzie lipa.
Kola nie w moim guscie ale rozmiar jak najbardziej :D :peace:

S6 C5 4.2 V8

Tytuł:
PostNapisane: 06.gru.2005 19:52:57 
Klubowicz

Auto: Audi A6 C6 3.0 TDI
Nie jest zle nawet OK ale ta siatka z przodu wszystko psuje za duzo przez nia widac. Juz lepszy seryjny gril caly na czarno albo mattig bez znaczka. Przedni zderzak moze byc ale siatka zdecydowanie bardziej gesta i czarna ale ja np u siebie zaloze zderzak od S4 (ale nie moge trafic w rozsadnej cenie) i te nieszczesne lampy z przodu tez ciemne i staro wygladaja.ogolnie jak w kazdej a4 psuja efekt... koniecznie soczewka ja np mam na ksenonie z wersji s4. Felgi moze i dobre ale za duzo nadkoli widac czyli nizej auto i juz jest ok :peace:

Audi A6 C6 3.0 TDI Quattro Limo 2010 ->
PF 126p 2007 ->
Kia Rio 1.2 XL 2012 ->

Tytuł:
PostNapisane: 06.gru.2005 20:39:37 
Użytkownik

Bilo napisał(a):
Nie jest zle nawet OK ale ta siatka z przodu wszystko psuje za duzo przez nia widac. Juz lepszy seryjny gril caly na czarno albo mattig bez znaczka. Przedni zderzak moze byc ale siatka zdecydowanie bardziej gesta i czarna [...] Felgi moze i dobre ale za duzo nadkoli widac czyli nizej auto i juz jest ok :peace:

Grill a'la Kamei jest tylko dlatego, że siatka jest w zderzaku. Niestety kratek brak... a więc trzebaby zacząć rozglądać się za elementami od S4. Tylko pytanie czy zderzak na przód mi wejdzie bez problemu :!!:

Czyli na razie reasumując zderzaki i ksenony S4 style oraz zmiana felg... hmm... ciekawe :D
Podejrzewam, że zdobycie zderzaków będzie graniczyć z cudem, ale poszukać zawsze można ;)

Czekam dalej :)

Tytuł:
PostNapisane: 06.gru.2005 20:47:12 
Użytkownik

Powodzenia w szukaniu elementow od S4 ;-)
Juz o progach i tylnym zderzaku nie wspomne :)

Ale przy odrobinie cierpliwosci i szczescia do wiosny zdarzysz :)

S6 C5 4.2 V8

Tytuł:
PostNapisane: 06.gru.2005 20:51:10 
Użytkownik

a tak pomijając S4 look ? :P

tzn. nadal uważam, że ksenon i jakieś 18-nastki to dobry pomysł :) ale choćbym wydał nie wiem ile kasy na zderzaki S4 look to nie mam gwarancji, że zmieszcze przedni w aucie :/

Tytuł:
PostNapisane: 07.gru.2005 00:41:21 
Użytkownik

moim skromnym zdaniem:

grill oryginał
lampy soczewki
listwa chrom wokół bocznych szyb
lampy tył oryginał model 99/00r
kierunki boczne białe
koła: hmm czym większe to ładniejsze ale patrząc na nasze drogi i zawieszenie w tym modelu to raczej 17 max

Tytuł:
PostNapisane: 07.gru.2005 11:32:03 
Użytkownik

A4 sama w sobie jest ladna, jak juz nie chcesz ruszac przedniego zdezaka to go zostaw, zmien siatke jak koledzy sugerowali na gesta i zaloz progi i tylni zdezak od S4, soczwki na xenonie, kola org Audi S4 i bedzie miodzio, zobaczysz...

A4 Avant TDI 140KM '96

Tytuł:
PostNapisane: 07.gru.2005 16:12:30 
Użytkownik

Na pewno do wywalenia ten przedni zderzak rs-shit z laminatu. Nie wiem czy masz glebe bo na zdjeciu widac ze dosc wysoko stoi. Ladniejsze fele, progi i moze grill do wymiany. Mozesz pojsc w styl audi s lub rs albo byc bardzej indywidualnym. Tylko za zadne skarby nie kupuj nic z laminatu :!:
Pozdrawiam :)

Tytuł:
PostNapisane: 08.gru.2005 10:58:05 
Użytkownik

Traviz, a co za cooler masz u siebie? Moze mozesz wrzucic mi wiecej fotek jak zrobione masz to wszystko? :D bede bardzo wdziecznym, bo mam zamiar cos zrobic ze swym 1,8T :)

Goodyear Dunlop
http://www.redline.lt/forum/

Tytuł:
PostNapisane: 08.gru.2005 21:38:00 
Użytkownik

moim zdaniem bardzo ładnie wygląda stylizacja na a4 8e Riegera. Rieger generalnie ma wieśniackie ospojlerowanie ale w tym przypadku wyglada ładnie i elegancko. niewiem tylko czy ic by sie zmieścił
http://www.rieger-tuning.de/en/Showroom ... _05_13.pdf
http://www.rieger-tuning.de/en/Showroom ... _05_11.pdf

Tytuł:
PostNapisane: 09.gru.2005 03:17:57 
Użytkownik

Ladny ten riger ale pewnie ladna cena
podejrzewam ze komplet ospojlerowania ksoztuje ok 1000 euro

Tytuł:
PostNapisane: 10.gru.2005 17:35:03 
Użytkownik

ostatnio oglądałem katalog DTS i natknąłem sie na lampy przednie ksenon ale lekko zapylone extra wygląd- polecam je :): a jeśli chodzi o felgi to super takie auytko wyglada na felgach które są zakładane do nowej a8 :D widzialem taką poprostu nie te autko :D

Tytuł:
PostNapisane: 14.gru.2005 09:45:15 
Użytkownik

ja mam tak-
gleba 60 /60 mm- sprezyny H&R i amorki BOGE,
wydech kompletny lacznie z kolektorem wydechowym , stal nierdzewna SUPERSPORTA,
ciemne wszystkie szyby,
brewki na lampy.
oryginalne ksenony od s4 rocznik 1998, nie tam zadne po 1999,
brewki na lampach
felgi 17x8" TRW

Tytuł:
PostNapisane: 14.gru.2005 09:48:41 
Użytkownik

Peter-A4 napisał(a):
Na pewno do wywalenia ten przedni zderzak rs-shit z laminatu. Nie wiem czy masz glebe bo na zdjeciu widac ze dosc wysoko stoi. Ladniejsze fele, progi i moze grill do wymiany. Mozesz pojsc w styl audi s lub rs albo byc bardzej indywidualnym. Tylko za zadne skarby nie kupuj nic z laminatu :!:
Pozdrawiam :)

Peter-A4, auto jest obniżone o 30mm. Na zdjęciu mogło wyjść dość wysoko, gdyż auto stoi trochę na poboczu. Moim zdaniem jest wystarczająco nisko, gdyż nie raz już nim przyhaczyłem :/ Jeśli chodzi o zderzak to jest to oryginalny produkt firmy KERSCHER Tuning. Nie jest to więc jakiś tam rs-shit z laminatu jak piszesz tylko produkt z absu. Model to KRS, jedynie miejsca na halogeny zostały wycięte, gdyż halogeny są w lampach :)

marex, więcej fotek IC nie mam, gdyż cyfraka posiadam jedynie wtedy, gdy go sobie pożyczę ;) Na wiosnę przymierzam się do malowania zderzaka, więc jak będzie wszystko na wierzchu to postaram się to bardziej udokumentować :)

Szukałem ostatnio trochę zderzaków S-line i naprawdę będzie ciężko... nawet bardzo. Jeśli są, to tylko przednie i to w granicach 700-800zł bez halogenów itp. Doszedłem do wniosku, że taki zderzak nie jest dla mnie gwarancją na to, że wejdzie na IC, a przerabianie go mija się z celem. Poza tym w przypadku obniżonego auta łatwiej go stracić, a znaleźć drugi taki sam będzie równie ciężko jak znaleźć ten pierwszy. Zderzak więc zostanie ten co jest. Tylko tę siatkę może zmienię na gęstszą ;) Choć zależy mi na tym, żeby była taka sama jak w grillu (KAMEI). Chodzi mi o jako taką spójność. Pomyślę za to intensywniej o progach i tyle, gdyż tył moim zdaniem uwidacznia zbyt wiele ;) a progi to tak dla złączenia całości. Po dłuższych namysłach i poszukawaniach kompletu od S, znów zastanawiam się nad KERSCHER'em :P
Miałbym wtedy wszystko w jednej linii :) Riegera znam bardzo dobrze i moim zdaniem ich ospojlerowanie stało się dosyć oklepane dzięki podróbkom na Allegro :/ Mam z tego powodu pewien niesmak jeśli chodzi o wygląd. To samo tyczy się Oettinger'a.

Mam nadzieję, że po skompletowaniu wszystkiego przestanie mnie gnębić uczucie niedosytu :)

Dzięki Wam wszystkim za opinie i propozycje - napewno wszystko wezmę pod uwagę i wybiorę najbardziej optymalne rozwiązanie :) Jeśli chodzi zaś o chrom, to nie jestem jego zwolennikiem ;)

Strefa czasowa: UTC + 1