WojteQ napisał(a):
2 tyg 10 pkt a mam prawko 0,5 roku
jeżdże codziennie jak tylko spadnie śnieg od razu trenuje (boki tylnym napędem) więc za kierownicą raczej leszczem nie jestem to tak napisałem zeby ktoś nie dosrał mi że szczawik za kierką to najgorsze co może być moim zdaniem jeżdże dużo lepiej niż nie jeden kierowca o stażu 10 lat.
No kolego... z takim podejściem to jesteś dla mnie wielki szczawik! A wiesz dlaczego? Powiem Ci - życie nie nauczyło Ciebie jeszcze pokory! Osobiście prawko mam 7 lat, przez ten czas zrobiłem ponad 150tkm z czego 70 obencym samochodem. Na pytanie Piotrka Wróblewskiego (kierowcy rajdowego) na szkoleniu które organizował dla warszawskiego AKP - czy ktoś uważa, że jeździ dobrze wszyscy odpowiedzieli milczeniem - a wiesz dlaczego? Bo już nie jedno przeżyli na drodze - wiedzą, że poza umiejętnościami jest szereg innych czynników wpływających na bezpieczeństwo. Na tym szkoleniu byli ludzie, którzy sporo czasu spędzają w swoich samochodach i niejednokrotnie szybko przemieszczają się czy to po mieście czy za nim - nie ma to znaczenia - tylko szkolenie pewnych odruchów w trudnych warunkach na własnym aucie cokolwiek da - ale to nie wszystko! Trzeba jeszcze mieć zdrowy rozsądek! 0,5 roku za kółkiem z Ciebie mistrza kierownicy nie czyni - z takim podejściem jak Twoje jesteś największym zagrożeniem dla innych!
Combi napisał(a):
A wiecie po jakim czasie przychodzi mandacik z fotoradarów do domu?
Straż miejska przysłała mi po 7 dniach. Nie wiem jak obcenie działa Policja.