.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.lis.2024 06:40:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19.sty.2006 21:04:48 
Użytkownik

martwił się będę dopiero jak mi zabiorą ;) kurs bede mial 24 lutego - do tego czasu jakos wytrzymam ;)

Tytuł:
PostNapisane: 19.sty.2006 21:25:23 
Użytkownik

Dred napisał(a):
jeździj wolniej nie będziesz miał problemów
a jak lubisz sobie poszaleć to licz się z tmy że możesz mieć takie akcje
gratuluje złap jeszce kilka i wtedy nie będziesz już miał problemów :diabel: ;-)

i kto to mówi :P ;)

Tytuł:
PostNapisane: 20.sty.2006 15:04:47 
Klubowicz

no co ja tylko raz dostałem mandat :) za zbyt szybką jazdę w sumie w swojej karierze tylko 12 ptk zarobiłem oczywiście było to 6 potem kasowanie i znów 6 :)

a co do szaleństw to co poniektórzy wiedzą jak ja lubię sobie pojeździć ale jak złapie mandat to nie narzekam na to, bo wiem że złamałem przepis .

Zuru całkowicie Cie rozumiem :)

Audi Competition AWX <- BYŁO
Audi 80 AAH <- BYŁO
BMW E30 M20B25 <- BYŁO
Audi 80 KK quattro <- BYŁO
Audi 80 AAN quattro JEST DO DZIŚ 600 PS 700 NM by SLG
Audi S2 3B quattro <- BYŁO
Audi 200 MC Sport quattro <- BYŁO
Audi 100 NF Sport quattro <- BYŁO

Tytuł: Re: nazbierało mi się 23pkt :(
PostNapisane: 20.sty.2006 16:13:39 
Użytkownik

A4VTG napisał(a):
Witam, pech chciał że w końcu ostatnich 2 mies nazbierało mi się na koncie 19pkt. Aktualnie mam ich 23 ;) Słyszałem że można iść na jakiś kurs i pozbyć się 6pkt. Wiadomo Wam coś o tym ? Jaka jest cena za taki kurs i gdzie w warszawie można się na to zapisac?

Około 260-280zł - zadzwoń do dyżurnego WRD miasta to Ci poda albo do jakiegoś Osrodka egzaminacyjnego...

Tytuł:
PostNapisane: 20.sty.2006 16:23:56 
Użytkownik

Ja mielame kiedys 31 pkt. i musialem zdawac na nowo prawko :):

Ale teraz tak sie nauczylem ze 1 pkt mam za zle parkowanie ...i oby tak pozostalo :)

S6 C5 4.2 V8

Tytuł:
PostNapisane: 20.sty.2006 18:52:28 
Użytkownik

Timo napisał(a):
Ja mielame kiedys 31 pkt. i musialem zdawac na nowo prawko :):

Ale teraz tak sie nauczylem ze 1 pkt mam za zle parkowanie ...i oby tak pozostalo :)

Słyszałem, że to nie takie proste jak się zdaje 2-gi raz za punkty :D Bo ci którym pozabierali za % to wogóle ponoć nie mają szans zdania za pierwszym ale to może i dobrze :)

Tytuł:
PostNapisane: 21.sty.2006 10:21:15 
Użytkownik

2 tyg 10 pkt a mam prawko 0,5 roku :diabel: jeżdże codziennie jak tylko spadnie śnieg od razu trenuje (boki tylnym napędem) więc za kierownicą raczej leszczem nie jestem to tak napisałem zeby ktoś nie dosrał mi że szczawik za kierką to najgorsze co może być moim zdaniem jeżdże dużo lepiej niż nie jeden kierowca o stażu 10 lat.

5 pkt złąpałem w Jędrzejowie na obwodnicy wyprzedzanie na lewo skręcie 120km/h (Alfa GTV 2.0 155PS). Pierwotnie 10 pkt 550PLN ugadałem na 200 i 5pkt z fartem heh :)

i tu się uśmiejecie wjazd do strefy zakazu wjazdu o 2 w nocy złapali mnie tylko dlatego że jechałem BMW (wiadmomo małolat w takim samochodzie od razu jakieś DRUG's alkohol, kradzione telefony itp. itd.) odwoziłem bardzo najebanego wójka i zaczął szarpac policjanata za mundur frajer bał się wysiąść i nic mu nie zrobił ale ja dostałem 200PLN i 5 pkt najgłupszy mandat chyab wogóle w historii wszystkich kierwoców no może trawnik jest głupszy hehe:)

Tytuł:
PostNapisane: 21.sty.2006 10:28:17 
Użytkownik

WojteQ napisał(a):
moim zdaniem jeżdże dużo lepiej niż nie jeden kierowca o stażu 10 lat.

To tylko twoje zdanie :D Jeździsz poł roku więc jeszcze wiele może cie zadziwić na drodze. Liczy się umiejętność przewiidywania sytuacji, doświadczenie, wyobraźnia itp. A to nabywa się z czasem. Jazde bokami kazdy moze sobie opanowac prędzej czy poźniej. Ale tego co napisałem uczysz się latami!

Tytuł:
PostNapisane: 21.sty.2006 11:44:43 
Użytkownik

WojteQ napisał(a):
jeżdże dużo lepiej niż nie jeden kierowca o stażu 10 lat.

Gratuluje podejscia...Oczywiscie masz za soba setki tysiecy kilometrow, setki godzin za kierownica, myslisz i przewidujesz za innych i zawsze jestes zdecydowany i opanowany.
Nawet nie wiesz jak mało potrafisz (swiadczy o tym to, co piszesz) i nie zycze Ci, abys sie o tym przekonał :!!:
Pokażesz nam klase na zlocie w Kielcach mam nadzieje :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 21.sty.2006 12:41:14 
Użytkownik

WojteQ może i myślisz, że tak dobrze jeździsz ale już z samego chwalenia se coś wykrakasz na drodze. Ja też należe do młodych kierowców, od 2001 roku jeżdze autem praktycznie dzień w dzień, czyli te 4 lata bite już mam za sobą.
Ale jak patrze na mojego ojca i wujka (jeżdzą zawodowo od ponad 25 lat) to wiem, że to co ja potrafie to jest nic. I popieram kolegów, że doświadczenie nabywa się z czasem, i to najlepiej jak jeżdzimy różnymi autami, w różnych miejscach.

I nie chce mówic tego złośliwie ale wielu moich kumpli po 3mc od zdania prawka są tak pewni siebie, że się tym wszedzie chwalą a jak tego słucham to
mam takie agresory, że kiedyś im coś powiem albo nie tylko powiem.

Pozdrawiam wszystkich i nie obrazcie sie za tego posta koledzy :]

Tytuł:
PostNapisane: 21.sty.2006 22:53:56 
Użytkownik

2 tyg 10 pkt a mam prawko 0,5 roku jeżdże codziennie jak tylko spadnie śnieg od razu trenuje (boki tylnym napędem) więc za kierownicą raczej leszczem nie jestem to tak napisałem zeby ktoś nie dosrał mi że szczawik za kierką to najgorsze co może być moim zdaniem jeżdże dużo lepiej niż nie jeden kierowca o stażu 10 lat.

mysłałem, że nagle na wątku humor znalazłem się :):

a ja biedny prawko dopiero od 1989 posiadam. hmm.. 17 lat wiec chyba idzie mi na drodze lepiej niz koledze :?: :peace:

och ta młodzież :530:

Tytuł:
PostNapisane: 22.sty.2006 01:05:28 
Użytkownik

WojteQ napisał(a):
2 tyg 10 pkt a mam prawko 0,5 roku :diabel: jeżdże codziennie jak tylko spadnie śnieg od razu trenuje (boki tylnym napędem) więc za kierownicą raczej leszczem nie jestem to tak napisałem zeby ktoś nie dosrał mi że szczawik za kierką to najgorsze co może być moim zdaniem jeżdże dużo lepiej niż nie jeden kierowca o stażu 10 lat.

Tez tak myslalem jak mialem 6 mc prawko hehe
Kiedys tez powiem ze jestem dobrym kierowca a bedzie to wtedy jak skoncze kariere kierowcy bez jakis wpadek i odwiesze kluczyki, przesiade sie na tylne siedzenie.
Mam prawko prawie szesc lat i do dzisiaj widze ze popelniam bledy ale nikt nie jest nieomylny a najwazniejsze jest to zeby widziec swoje bedy.
Ktos kiedys powiedzia jesli jestes z siebie i z tego co robisz zadowolony i wiesz ze doszedles do perfekcji to jestes skonczony bo wiecej umial nie bedziesz.
Cos w tym jest.

Pozdrawiam

Ostatnio edytowano 22.sty.2006 01:07:37 przez Metroid, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 22.sty.2006 01:07:13 
Użytkownik

Wojteq gratuluje skromnosci :D To, że dostałeś 10 pnkt w pół roku posiadania prawka to też super nowina, ja dostałem 5 w 5 dzień posiadania prawka ale raczej się tym nie chwalę bo i nie ma czym a co do twoich umiejętności to ujrzysz je dopiero w niebezpiecznych sytuacjach spowodowanych przez samego siebie albo całkiem przypadkowych które mogą cie zdziwić ;-) oczywiście nie życze ale ja po ostatniej akcji spowodowanej właśnie przez siebie mógłbym mówić o umiejętnościach bo i znajomi to tak ocenili jednak ja sądze, że to fuks i szczęście bo umiejętności przychodzą wtedy jeżeli samemu nie stwarza się takich głupich i ryzykownych sytuacji... i nie chodzi mi tu o przepisową jazde bo można jeździć szybko a zarazem bezpiecznie ale wszystko przychodzi wraz z czasem i nabytą praktyką... ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 22.sty.2006 15:02:59 
Użytkownik

A4VTG napisał(a):
nie jezdze szybko. akurat wtedy sie spieszylem a jechali za mna mondeo nieoznakowanym. w innych sutuacjach zlapali mnie na wyprzedzaniu na ciaglej, i jak przekroczyłem o 40km. wbrew pozorom nie szaleję na drogach ;P poprostu mam pecha! 3 lata jezdzilem i nie dostalem ani jednego pkt a tu bach ;] A CB tez mam :)

hehe to tak jak ja :)
3 lata nic - tylko 2 rutynowe kontrole a zwiedzilem cala polske za kolkiem oraz czesc slowacji - za to jak wracalem ze zlotu AKP to zlapali mnie na wyprzedzaniu na takich pasach do zjazdow - dodam ze doslownie kawalek po nich przejechalem bo chcialem szybciej wykonac manewr wyprzedzania ale oni z daleka to dostrzegli i cap :/

Hugo pamietasz :?:

Tytuł:
PostNapisane: 22.sty.2006 15:36:35 
Użytkownik

A wiecie po jakim czasie przychodzi mandacik z fotoradarów do domu? Zdarzyło mi się tydzień temu, że policja wystawiła swój radar w miejscu gdzie go nigdy wcześniej nie było i nie wiem czy tylko na pokaz czy rzeczywiscie robił zdjęcia (błysku nie zauważyłem, ale nie dlatego że go nie było tylko patrzyłem na prędkościomierz i teraz mam dylemat).

W ciagu 2 lat jeżdżenia nie dostałem żadnego mandatu, jednak ostatnio było naprawdę blisko. Jechałem sobie dość szybko po nowo zrobionej drodze, patrzę, a tutaj pałkarze w aucie ukryli się na poboczu. Myślałem, że mnie złapią jednak tak szybko jak ja zacząłem hamować tak oni odwrócili wzrok w drugą stronę, że niby mnie nie widzą. Cóż, nie dziwię im się, bo zimno było na dworze :D

Tytuł:
PostNapisane: 22.sty.2006 19:52:06 
Klubowicz

WojteQ napisał(a):

No kolego... z takim podejściem to jesteś dla mnie wielki szczawik! A wiesz dlaczego? Powiem Ci - życie nie nauczyło Ciebie jeszcze pokory! Osobiście prawko mam 7 lat, przez ten czas zrobiłem ponad 150tkm z czego 70 obencym samochodem. Na pytanie Piotrka Wróblewskiego (kierowcy rajdowego) na szkoleniu które organizował dla warszawskiego AKP - czy ktoś uważa, że jeździ dobrze wszyscy odpowiedzieli milczeniem - a wiesz dlaczego? Bo już nie jedno przeżyli na drodze - wiedzą, że poza umiejętnościami jest szereg innych czynników wpływających na bezpieczeństwo. Na tym szkoleniu byli ludzie, którzy sporo czasu spędzają w swoich samochodach i niejednokrotnie szybko przemieszczają się czy to po mieście czy za nim - nie ma to znaczenia - tylko szkolenie pewnych odruchów w trudnych warunkach na własnym aucie cokolwiek da - ale to nie wszystko! Trzeba jeszcze mieć zdrowy rozsądek! 0,5 roku za kółkiem z Ciebie mistrza kierownicy nie czyni - z takim podejściem jak Twoje jesteś największym zagrożeniem dla innych!

Combi napisał(a):
A wiecie po jakim czasie przychodzi mandacik z fotoradarów do domu?

Straż miejska przysłała mi po 7 dniach. Nie wiem jak obcenie działa Policja.

Tytuł:
PostNapisane: 22.sty.2006 22:11:16 
Użytkownik

Kolega dostal zdjęcie 4 dni po tym jak mu zrobili w Katowicach :/ Dostał poleconym priorytetem - oni jak chcą to umią szybko działać w tej policji.

A musze sie przyznać ze w lutym 2005 jak jechalem z moją niunią na lawecie do Polski to na wysokości miasta Gera zjechałem coś zjeść - bylo ograniczenie do 50km/h jechalem jakieś 60 z groszem i nagle Blitz!!!!!!! - fajnie błysło a do dzis zdjęcia nie dostałem :]

Pozdrawiam :]

Tytuł:
PostNapisane: 22.sty.2006 23:27:09 
Użytkownik

Być może za małe przekroczenie prędkości i dlatego nie wysłali albo... jeszcze przyjdzie :D

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2006 06:30:39 
Użytkownik

djtatra napisał(a):
Kolega dostal zdjęcie 4 dni po tym jak mu zrobili w Katowicach :/ Dostał poleconym priorytetem - oni jak chcą to umią szybko działać w tej policji.

A musze sie przyznać ze w lutym 2005 jak jechalem z moją niunią na lawecie do Polski to na wysokości miasta Gera zjechałem coś zjeść - bylo ograniczenie do 50km/h jechalem jakieś 60 z groszem i nagle Blitz!!!!!!! - fajnie błysło a do dzis zdjęcia nie dostałem :]

Pozdrawiam :]

Spokojnie nie przyjdzie. Po pierwsze dlatego że podobno nie ma umowy o przesyłaniu zdjęć z Niemiec do Polski, a po drugie nawet jeśli ta umowa jest, a przekroczenie prędkości było niewielkie to szkopom nie opłaca sie wydać kilkudziesięciu Euro na obsługę tego zdjęcia (wysyłka, archiwizowanie itp.) by przy dobrych wiatrach zarobić jakieś 20 Euro.

Jest A6 2,4 ALF '98
Było B4 2,0 ABK '92
Było B3 1,8 NE '89

Tytuł:
PostNapisane: 23.sty.2006 10:38:08 
Użytkownik

Hehe no to obyście koledzy mieli racje z tym szwabami hehe :] ..bo jakos nie fotogeniczny jestem :P

Pozdrawiam i żeby Wam niunki rano na doty ładnie paliły :] ;-)

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1