.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 27.lis.2024 10:46:23

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 147 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Kiedy pasuje ??
15/16 LIPIEC <- preferowany [moze BMW nie zajmie] 59%  59%  [ 26 ]
22/23 LIPIEC 20%  20%  [ 9 ]
5/6 SIERPIEŃ 20%  20%  [ 9 ]
Liczba głosów : 44
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 31.sty.2006 20:58:12 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
to Ty nie rozumiesz ... skoro nie chcesz ze mna na ten temat dyskutowac , znaczy sie nie potrafisz ... patrzysz na Kielce ktore jeszcze nie doszly do skutku ... popatrz na inne ktore juz sie skonczyly ... w Bydgoszczy maxymalny kosz zlotu z torem i noclegiem w osrodku z wyzywieniem nie przekraczal 100 pln ... w Łodzi bylo podobnie , Warszawa podobnie ... wiec powtarzam jeszcze raz ... nie unos sie emocjami ...
podales kwote a jest jeszcze pol roku do zlotu ... skad Ci ta kwota wyszla ?
ja jak robilem zlot to do konca nie znalem kosztow a jedynie przyblizone wydatki i nie sadze zeby w dotychczasowych zlotach udalo sie skalkulowac tak koszty zeby nie stracic ... malo tego ... nie masz zielonego pojecia ile osob przyjedzie ...

z tego co napisales , wywnioskowalem ze poki co informacje o zlocie opieraja sie o "luzne" rozmowy z ludzmi ktore potencjalnie moga pomoc ... wierz mi , jeden dzien starczy zeby sie tego dowiedziec ... gorzej z samym zapieciem tego ... niemniej jednak przedstaw kosztorys na jakiej podstawie wyszlo Ci te 150 bo jestem ciekawy ...

a co do tekstu " nie chcesz , nie przyjezdzaj" :) owszem , jak dalej bedziesz sie zachowywal jak urazona dama to nie przyjade

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-

Tytuł:
PostNapisane: 31.sty.2006 21:08:10 
Klubowicz

Auto: 210vtq
Panowie, wiecej spokoju, bo jezeli w ten sposob zaczniecie ten watek to skonczycie ta impreze spotem a nie zlotem :peace:

Nie podoba mi sie termin w jakim rozpoczeliscie ten temat , mogliscie poczekac chociaz do konca imprezy w Kielcach ... :(: Niefajnie, niefajnie...

A6 V8 Avant - było
Coupe GT ... progress

Tytuł:
PostNapisane: 31.sty.2006 21:17:47 
Użytkownik

chlopaku odpusc sobie... Sa to koszta szacunkowe maxymalne jakie moga byc...Jezeli mi nie wierzysz to zdaj sie na Bube
Prosze nie prowokuj wiecej bo jestem tak skonstruowany tak jak ktos kiedys powiedzial "warknij a zadziala zapalnik". Dajmy sobie spokoj, ty nie pisz do mnie a ja do ciebie> tak bedzie lepiej.Pozdrawiam a mysle, ze z pewnoscia spotkamy sie na przyszlych zlotach AKP bo na pewno jest to cos co powinien przezyc kazdy klubowicz(to tak jak muzlumanie>musza odbyc wycieczke bynajmniej jeden raz w zyciu do Mekki).

:kosci:

Tytuł:
PostNapisane: 31.sty.2006 21:26:37 
Moderator

dziwne masz podejscie ... straszysz mnie czy jak ? masz racje ... niewazne ... zycie Was zweryfikuje bo jak widac nie chcecie sluchac a tylko mowic ... a o zlotach to pisz jak juz bedzies zmial jakis za soba ;) ... chyba ze jestes muzulmaninem :P ... chociaz to porownianie jest dla mnie wogole nie zrozumiale wiec nastepnym razem trafniej dobieraj porownania tak zeby wyznawca kazdej wiary mogl to zrozumiec

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-

Tytuł:
PostNapisane: 31.sty.2006 21:36:58 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Panowie ... apeluję o spokój i nie skakanie sobie do gardeł.
Widzę że niechcący wywołamem burzę w szklance wody ... a chciałem tylko służyć dobrą radą i ostrzec przed potencjalnymi niebezpieczenstwami ... :zly:

Bardzo proszę, kłóćmy się inteligentnie ... :)

[/b]

Tytuł:
PostNapisane: 31.sty.2006 21:40:40 
Użytkownik

muzlumaninem nie jestem :): porownanie to mialo sluzyc ku temu by pokazac, ze dla mnie zlot AKP powinien znaczyc tyle co dla muzlumaninow Mekka ;-) <=z pewnych powodow nie jade na Kielce ale wszystkie kolejne postaram sie "nawiedzic". Nie strasze to byla kolejna przenosnia...Hans wpadnij na spota to pogadamy<-
Ps.Nie ma tematu i nie bylo, wracamy do punktu wyjscia(w tym przypadku watek wejscia czyli pierwszy post autorstwa Lukasa)

:kosci:

Tytuł:
PostNapisane: 31.sty.2006 21:53:42 
Klubowicz

jak małe dzieci :D kogo na wierzchu...

@Basket - co bylo nie tak w "ochronie" zlotu w Wawie :?:
Jestem ciekaw Naszych błędów zeby ich nie powielać.
Może byc na PW

Sorki za OT
Na zlot tez oczywiscie sie pisze (z ochrona czy bez :diabel: )

3. Honda XL1000V Varadero 94KM (01.07.2008 - do teraz)

Tytuł:
PostNapisane: 31.sty.2006 22:02:48 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
kubus napisał(a):
jak małe dzieci :D kogo na wierzchu...

@Basket - co bylo nie tak w "ochronie" zlotu w Wawie :?:

Słowo "ochrona" w tym przypadku odniosę do "zabezpieczenia trasy przejazdu" ... o mało nie wpakował mi się pod maskę motocyklista a na parkingu nie rozjechał ktoś w coupe ...
Nie traktujcie tego jako żal czy pretensję ... ot uwaga i tyle.
Ochrona i zabezpieczenia polegają na opierd...niu każdego kto nie przestrzega regulaminu zlotu ... patrz Łódź ... winnego wjazdu na tor zje...my jak psa ... do tej pory nie ma żalu i twierdzi że mu się należało. ;-)
Powtórek nie było ...

Tytuł:
PostNapisane: 31.sty.2006 23:42:04 
Użytkownik

Proszę o wpisanie mnie na listę uczestników: Olo szt. 1 + AUDI szt. 1 :)
Fajna sprawa taki zlocik w Toronto bo to całkiem blisko z Wiochawka :)
Termin obojętny, kasa też się znajdzie :)
W końcu będzie okazja się poznać osobiście...

A tak bajdełej to dla kolegów KaOwców co to organizują mała uwaga: nie zapomnijcie załatwić dobrej pogody!!! :P

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2006 00:28:32 
Użytkownik

Lokalizacja: Toronto Auto:sportowa wersja czolgu........................ uczen czrnoTDIka ;)
Auto: vw T3 tdi
"panowie .... za malo kur..., kur...!!!!!" ;-) <- cytacik z "psy 3 "

Troche spokoju sie przyda :]
nadal zapraszam do wpisywania sie chętnych i do brania udziału w ankiecie

@emte
co do terminu powstania wątq:
został utworzony w odpowiednim momencie :]
[ zeby bylo o czym rozmawiac na zlocie zimowym ]

@Hans
dopisac cie do listy :?:
odnosnie kosztów: przypomne tobie i innym iz zostały one wyliczone na MAXymalnych stawkach [dla 50 aut] ktore nam podano przy "oreientacyjnym" planie imprezy :)
[lepiej powiedziec wiecej, niz pozniej prosic sie o dodatkowe 30pln od glowy]
chetnie cie poznam :) zobacze czlowieka ktory udziela nam wielu cennych rad za ktore jestesmy ogromnie wdzieczni

"koszty da sie zbić" <- powiedział bubua - jeden z organizatorów TRN zlotu :)

i tym optymistycznym akcentem koncze na dzis :]

hmm .. taka godzina to chyba powiem "Dzień Dobry" ;)
zycze wszystkim milego dnia :peace:
P.S.
ale oszukaństwo:
31.Sty.2006 23:28:32 jak juz dawno 1.Lut.2006 01:45:55 :/ ;-)

TDI

Ostatnio edytowano 01.lut.2006 00:47:05 przez Lukas, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2006 00:39:03 
Klubowicz

hans napisał(a):
....w Bydgoszczy maxymalny kosz zlotu z torem i noclegiem w osrodku z wyzywieniem nie przekraczal 100 pln ... w Łodzi bylo podobnie , Warszawa podobnie ... wiec powtarzam jeszcze raz ... nie unos sie emocjami ...
podales kwote a jest jeszcze pol roku do zlotu ... skad Ci ta kwota wyszla ?
ja jak robilem zlot to do konca nie znalem kosztow a jedynie przyblizone wydatki i nie sadze zeby w dotychczasowych zlotach udalo sie skalkulowac tak koszty zeby nie stracic ... malo tego ... nie masz zielonego pojecia ile osob przyjedzie ...

Dokładnie tak jak Hans pisze. Jak to wyliczyłes że to maksymalne? Jak przyjedzie 10 aut to też będą to maksymalne? Czy to jest wyliczenie dla minimum jakie założyłeś czyli 50 aut?

Żebyś miał porównanie to powiem ci że letnia Łódź sobotnio-niedzielna, gdzie spanie było w namiotach na torze kosztowała 50 zł od auta z kierowcą i 25 zł od każdej dodatkowej osoby. A aut było około 30. I impreza się zbilansowała z dokładnością do 200 zł. Żarcie, picie, tor, ToiToi, ładna pogoda (40 stopni oraz patelnia słoneczna w niedzielę) i świetna zabawa były juz w tej cenie.

A tak BTW: ciekawe czy ktoś od zlotu w Kielcach zdecyduje się zrobić zlot bez zbierania najpierw kasy od uczestników, jak to było dotychczas w zwyczaju.

A co do zabezpieczenia - ważne jest żeby podczas zabaw na torze była dyscyplina i rozsądnie zorganizowane pilnowanie dostępu. Nie wiem jak jest w Toruniu bo nie byłem tam nigdy, ale taki tor jaki jest w Bydgoszczy(odgrodzony siatką od parkingu) to było idealne rozwiązanie, ale chyba jedyne w swoim rodzaju. Wszytskie inne zloty niosa ze sobą ryzyko trafienia na wariata który nie myśli i może zrobić krzywdę komuś i sobie... w Łodzi mieliśmy jedną krytyczną sytuację i jedną drobną niesubordynację, i ci którzy to zrobili bez względu na to kim są, jak długo są w klubie itp. zostali w sposób może miejscami aż nadto wulgarny skarceni.... ale chodziło o bezpieczeństwo wszytskich uczestników zlotu i w takim przypadku nie ma zmiłuj - debilne zachowanie=wykluczenie z udziału w imprezie i po sprawie. I wyraźnie trzeba to powiedzieć, może to trafi chociaz do części....

Życzę powodzenia w organizaji zlotu - chętnie pojeżdżę na zloty jako uczestnik a nie jako organizator więc dobrze że są chętni do pracy :) I osoby które mają już organizację zlotów za sobą powinny im pomagać żeby nie trzeba było się każdym razem eksperymentować skoro jest już sporo sprawdzonych rozwiązań :)

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2006 07:11:40 
Uminator

piotr napisał(a):
Życzę powodzenia w organizaji zlotu - chętnie pojeżdżę na zloty jako uczestnik a nie jako organizator więc dobrze że są chętni do pracy :) I osoby które mają już organizację zlotów za sobą powinny im pomagać żeby nie trzeba było się każdym razem eksperymentować skoro jest już sporo sprawdzonych rozwiązań :)

Dokłasdnie tak jak powiedział Piotr, po to są młodsi koledzy w klubie (tacy jak np. ja) aby wyreczyli "starszych" i zaczeli działac, dziekuje za dotychczasowe uwagi, chetnie wysłucham nastepnych.

Proponuje zakonczyc ten spór i zabrac sie do pracy, mniejmy nadzieje ze zlot w toruniu wypali i bedzie swietna impreza.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2006 07:39:31 
Użytkownik

lekko unoszac glos powiem co nastepuje:

chlopcy maja zapal i pomysly brakuje im tylko nieco zmyslu organizacyjnego ale powtarzam NIECO

jak juz wczesniej pisalem koszty zostana skalkulowane ponownie i w ostatecznym watku z zapisami zostana one przedstawione OSTATECZNIE biorac po uwage minimalna ilosc aut i znizki w przypadku ich wiekszej ilosci.

Troche nie rozumiem Hans Twojego podejscia bo w sumie wychodzi na to iz straszysz chlopakow zamiast ich chociaz nakierowac

Tak jak Piotr mowil on i lodzka parafia chetnie sie pobawi a nie poorganizuje
domyslam sie ze zwarta, silna ekipa Warszawska przynajmniej najblizszy zlot ma ochote tez pofikac a nie walczyc z organizacja ..... skoro wiec mamy juz grope zapalencow to nalezy ich wspomoc co niniejszym czynie.

Scisle spotkanie organinzacyjne odbedzie sie gdzies za dwa tygodnie i na nim zostana zebrane juz uzyskane dane, opracowany plan dzialan i WSTEPNE (powtarzam wstepne) wyliczenie kosztow ........
potem czeka nas jeszcze pare rozmow, konkretna wizja lokalna i wtedy bedziemy mogli podac koszty OSTATECZNE co uczynimy
zreszta nie bede zanudzal ekipy szczegolami organizacyjnymi
ja oczywiscie odliczam dni do miedzianej gory i jak najbardziej mam nadzieje na rozmowy z, nie wacham sie uzyc tego slowa, TRZONEM ekipy AKP. Bede takze wspolpracowal z bardzo zwarta ekipa z trojmiasta

Jesli to uspokoi nieco emocje to moge powiedziec iz niejako naturalnie stalem sie przodownikiem pracy tego zespolu (mam nadzieje ze nie uraze bardzo ambitnych chlopakow z Torunia) a chyba doswiadczenia mi nie brakuje ........

damy znac ale uspokajam ze przygotowania ida pelna para i z odsc szerokim rozmachem (mamy nadziej na zlot rodzinny w doslownym tego slowa znaczeniu). Oczywiscie nie mamy zamiaru isc w kierunku imprezy komercyjnej co zaznaczylem od razu na poczatku naszych rozmow.

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2006 08:13:08 
Moderator

Buba , nie strasze tylko odpieram zarzuty bo to mnie strasza jezeli juz ... sam tez nie organizowales zlotu poki co wiec Tobie tez przydalaby sie pomoc a ja takowej nie odmawiam , tyle ze jezeli mowie cos inaczej anizeli Frodo sobie pomyslal nie znaczy odrazu ze jestem wrogiem .. a umiejetnosc konstruktywnej polemiki jest w tym przypadku bardzo wskazana bo teksty w stylu "nie draznij lwa" swiadcza jedynie o ignorancji i braku zrozumienia

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2006 09:06:37 
Użytkownik

chłopaki trzeba zwrócić honor kolegom bo organizowali i wiedza jak jest w
PRAKTYCE :peace: tak czy tak trzeba wyciagac wnioski od tych co juz organizowali (dobra rada)

ja uwazam ze trzeba zrobic tak napisac koszt miedzy 80-160zł
orientacyjnie w zaleznosci od frekfencji zeby było pojecie ze to koło takiej sumy sie kręci a nie np. 300zł
i to tyle a teraz niech kazdy kto tyle potrafi zorganizowac sobie na zlot niech
sie pisze lub nie to tyle z mojej strony na ten temat
pozd.

jezeli koszt będzie w tych granicach 80-160zł ja sie pisze!!! jezeli 300zł to nie

ALL BEL 2013-

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2006 15:59:00 
Użytkownik

eeee Jarku nie podchodze do tego oczywiscie lekcewazaco ale wiez mi robilem juz niejednokrotnie rozne imprezy wiec mam w tym spore doswiadczenie tak wiec z naszym entuzjazmem wszystko bedzie OK

Bestia 2,2 T 20 V Q pod kołderką w garażu

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2006 17:51:56 
Użytkownik

Dopiszcie mnie tez na 90% bo niewiem czy wojsko mnie niezgarnie jesli nie to jade z dziewczyna na 100%

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2006 18:43:22 
Użytkownik

witam
widze ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, i obserwacji....
startuje czasami w supersprintach w tychach impreza składa się z 3 przejazdów po 3 kilometry +wurst za cene 100zł ...jest 100aut
wiec wydaje mi sie ze torun pomimo wszystko nie jest jakas wygórowana cena
a poza tym kto powiedział ze audi +ostra jazda po torze to tania zabawa
godzina jazdy po torze to min 100 zł za paliwo,+opony klocki itd.
wiec nie bardzo rozumiem nad czy sie szczypiecie?drogo???
pisze sie na zlocik objema rekami.
aha i ne jestem jakis Kulczyk czy inny kozak,gdyby tak ktos pomyslał.
ale jak sie ma pasje to trzeba ja realizowac

pozdrowienia dla prawdziwych maniaków 0000

Tytuł:
PostNapisane: 02.lut.2006 09:30:11 
Użytkownik

Witam i o zdrowie pytam :):

Proszę o dopisanie mnie + mojej dziewczyny do listy uczestników zlotu.

Będę próbował wyszykować Audi by dojechało do Torunia o własnych siłach :):

No, w razie czego wyjadę z Warszawy coś ok 2:00/3:00 w nocy ;);)

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 02.lut.2006 18:51:11 
Użytkownik

mam pytanie, a raczej propozycje dla organizatorow:

skoro bedzie troszke miejsca to moze by zrobic wyscigi rownolegle na 1/4 badz 1/8 mili ? byloby chyba ciekawie. poza tym to urozmaicenie tylko by zebralo wiekszosc ilosc chetnych (tak mi sie przynajmniej wydaje). co wy na to?

moze jakas ankieta na ten temat?

it litfs them...

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 147 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1