NIKI napisał(a):
Witam wszystkich
Przymierzam się do kupna Audi A2 dla mojej lepszej połowy
Chciałby się od was dowiedzieć jak spisują się te sprytne samochodziki?
Na co trzeba uważać przy kupnie tego modelu, czy z racji że jest to dosyć rzadkie auto na naszych drogach występuje problem z częściami albo są one jakieś szczególnie drogie?
Czy ktoś z forum posiada taki samochód?
Z góry dziękuje za odpowiedzi
pozdrawiam
16 grudnia kupilem A2 z silnikiem 1.4 TDI, moge tylko chwalic poki co. pamietaj, ze wg statystyk DEKRY A2 to lider najmniejszej usterkowosci w kategorii 5-latków, a w kat. 3-latków w ścisłej czołówce. Czesci drogie sa w serwisie. Rozrzad w intercarsie to koszt ok 200 zł z rolka napinacza, wymiana co 90 tys. km. Klocki, tarcze, takze normalne ceny. Mysle ze jedyny problem to blacharka, bo nie ma zamienników do aluminiowych czesci. Ale jak masz auto-casco to zero porblemu. ja dlugo sie przymierzalem i znalazlem model z grudnia 2001 z przebiegiem 24 tys, 1 wlasciciel, full opcja, kupiony w kraju. malo jest na sprzedaz aut krajowych, wiec kupujac cos sprowadzanego radze dokaldnie sprawdzic, przebieg, wszystko, bo komboinatorów nie brakuje. Auto ma rewelacyjnie wykonane wnętrze, zawieszenie mi,o mnie zaskoczylo, nie ma nic wspolnego z A-klasa np. swietnie sie prowadzi ,a ukl kierowniczy to poezja. Polecam z calego serca. Wady to m.in. brak tylnej wycieraczki - design wygral z praktycznoscia i niestety w deszczowe dni przeszkadza t, a czesc szyby pod spojlerem brudzi sie niemilosiernie (ciekawe, ze to samo zafundowala nowa honda civic i citroen C4 coupe, ale ten ostatni ma malenka wycieraczkę jednak...) Spalil mi w najwieksze mrozy 6,8 l., a wczesniej miescilem sie w miescie (W-wa) jadac czesto w korkach ponizej 6 l. W trasie przy 120 pali ok. 4,0, jak jedziesz plynniej i ekonomiczniej zero problemu by spali nawet 3,7. jak deptalem 130-140 wyszlo mi srednio 4,7 na odcinku 600 km. Zrobilem nim w ciagu tego czasu ponad 5 tys i coraz bardziej go kocham. oczywiscie A3 to inna bajka, ale A2 ma to cos, jest nietypowe, rzadko spotykane i ma bagaznik 390 l z podwójna podloga, fotele i siedziska skladane i mozna z niego zrobic niezly transporterek. ja polecam. Silnik 1.4 benzyna to juz bym sie zastanawial, co innego diesel