.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.lis.2024 04:48:39

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [C4 A6 AAT]Moc przybyła!!?? UPDATE filmiki
PostNapisane: 31.sty.2006 18:11:37 
Użytkownik

Witam muszę się wam czymśpochwalić :P
Ale pokolei
Na tych wakacjach zobaczyłem na RF (Rezującym Forum) że niejaki olo_gsm sprzedaje sterownik do AAT z wirusem. Cena była spora lecz nie wysoka jak za taki wynalazek. Zapytałem co i jak i na tym się skończyło.
W poprzednią środę zapytałem go z ciekawości czy nadal ma OBEKT MYCH WESTCHNIEŃ i okazało się że ma i że cena jest conajmniej dobra.
Po nieprzespanej nocy znowu wysłałem mu PRIVA z moją propozycją. Zgodził się i dobiliśmy targu.
W czwartek miała być kasa u niego ale nie dostałem karty zdrapki do konta i nic z tego nie wyszło.
W piątek przesłałem kasę ręcznie i po południu Olo wysłał DHLem kompa.
Sobaota i Niedziela byłem "niewstanie" we Wrocławiu.
Poniedziałek podłączyłem sterownik do auta. Mimo moich obaw odpalił elegancko ale po 1-2sekundach zgasł. Dzwonie więc do Ola i słyszę , że mi siękluczyki nie zgadzają ze sterownikiem. Olo mówi że to chwilka roboty. Szukam we wtorek w Bolesławcu fachowca. Pierwszy mówi mi, że muszę mu zostawić auto, oba sterowniki i komplet kluczy i wpaść po samochód w PIĄTEK!!!!! Wydaje mi się, że ten czas był mu potrzebny do zgrania zapisu z chipowanego FLASHA. Zwąchał interesik sku..... POwiedziałem, że jest GUPI i pojechałem dalej. Drugi magik mówi mi że zrobi jak mu powiem jak. Bo on nie wie. TRZASŁEM I WYSZŁEM. Dzwonie do Ola. Mówi mi, żebym zerwał plomby i przełożył kości z jego kompa do mojego. Troszkę wydygałem, bo te plomby były po to, żeby w razie czego można było sterownik odesłać. Jednak zdecydowałęm sięi pojechałem do Bardzo dobrego fachowca z BC który robi to w elektronice za co inni boją się zabrać. Rozebraliśmy kompy i przeżuciliśmy kości. Polazłem zamontować. Wyjeżdżam z pod zakładu jedynka delikatnie potem dwójka wyszedłem na prostą i pedał w podłogę 1400 obr zaczeło ciągnąć przy 2200 straciłem przyczepność (troszkę mokro)odzyskałem dopiero na trójce gdzie przy 3000obr znowu straciłem ją na chwilkę.
Ogólnie auto jedzie nieporównywalnie z serią. Ciągnie od 1500obr kończy przy 3700-3800. Na piątce od 80 już jest poważna jazda.
Teraz tylko muszę znaleźć jakieś 2,6 V6 żeby z nim się spróbować. :diabel:
Wielkie dzięki dla olo_gsm za pomoc po zakupie i przed.
Większą relazcję zdam jak będzie jasno i sucho.
PZDR
--------------------------------------------------
Witam ponownie.
NAkręciłem dzisiaj telefonem dwa filmiki które jak myślę zobrazują nieco moc mojego Gnojka. Prosił bym właścicieli C4 A6 o zweryfikowanie czasów przyspieszenia swoich aut z moim i napisanie czy cokolwiek się u mnie zmieniło. AELowcy też mogli by napisać jakie czasy robią ich auta. To taka moja prymitywna forma sprawdzenie zmian jakie chyba zaszły w moim silniku.
Mierzyłem dzisiaj po 4 razy czasy:
40km/h-100km/h na III biegu
60km/h-100km/h na IV biegu
Droga była sucha idealnie równa (starałem się znaleźć idealną trasę ponieważ nie zależy mi na zaimponowaniu komuś lecz na zweryfikowaniu osiągów)
Zwalniałem do zadanej prędkości startowej wyrównywałem ją i wciskałem PEDAL TO THE METAL aż do 100km/h
Z moich obliczeń średnie przyspieszenie dla 40-100 na III biegu to 7,20s
a dla 60-100 na IV 6,75s.
Wiem że jest wiele błędów w tym "badaniu" ale to ma pokazać, czy jest np tak, że AAT fabryczne robi czas np 8s a mój po zmianie softu 6s.
O hamowni narazie nie piszę bo to kiedyś przy okazji.
Więc czekam na wasze opinie
Zawsze Kochający Oddany Miłośnik silników benzynowych Flavios

PS adres do filmików to http://file4u.pl/plik-1062584769-temp1.rar.html
wybieramy serwer, pod nim jest pobierz plik klikamy na niego potem w drugim oknie klikamy na TEMP1 i ściągamy.

Zawsze Kochający Oddany Miłośnik silników benzynowych Flavios

Ostatnio edytowano 29.mar.2006 17:20:51 przez flavios, łącznie edytowano 3 razy

Tytuł:
PostNapisane: 31.sty.2006 23:28:21 
Użytkownik

czyli ile przypuszczalnie masz? wciagasz ael'e? :D

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2006 18:42:44 
Użytkownik

sampek napisał(a):

quattro napewno :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 02.lut.2006 15:23:48 
Klubowicz

flavios napisał(a):
sampek napisał(a):

quattro napewno :peace:

Znaczy wyczuwasz różnicę 0.1 sek w przyspieszeniu do 100 km/h? :D

Tytuł:
PostNapisane: 02.lut.2006 18:27:28 
Użytkownik

flavios teraz musisz tylko wyrezać jakieś skrzydła i będzie samolocik :peace:
Jak wypali Toruń w lipcu to wpadnij się pochwalić - będzie okazja stuknąc się browarkiem pod zaistniałą okoliczność ;)
Będę miał prawdopodobnie G-Techa Pro RR to będzie można pomierzyc dokładne parametry i ewntualnie skonfrontowac z moim AEL w quattro :)
Cieszę się, że wszystko się zakończyło pozytywnie, pozdrowionka.

Tytuł:
PostNapisane: 02.lut.2006 19:18:52 
Użytkownik

olo_gsm napisał(a):
flavios teraz musisz tylko wyrezać jakieś skrzydła i będzie samolocik :peace:
Jak wypali Toruń w lipcu to wpadnij się pochwalić - będzie okazja stuknąc się browarkiem pod zaistniałą okoliczność ;)
Będę miał prawdopodobnie G-Techa Pro RR to będzie można pomierzyc dokładne parametry i ewntualnie skonfrontowac z moim AEL w quattro :)
Cieszę się, że wszystko się zakończyło pozytywnie, pozdrowionka.

Jeśli czas pozwoli :/
Pożyjemy Zobaczymy.
Pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1