GrzesB napisał(a):
Combi - chodzi właśnie o to abyś Audiczki na łańcuchu nie trzymał bo mogą przyjść i ..... Zawsze śmieszyli mnie ludzie którzy wsiadając do samochodu najpierw wyginają się pod kierownicą (jeden pstryczek), później pod siedzeniem (drugi pstryczek), pod tylną kanapą trzeci - blokada z kierownicy, blokada ze skrzyni i dopiero odpalają... Jeśli samochód jest dla Was największym skarbem to postawcie go w garażu, zamurujcie drzwi i będzie największa pewność, że rano też tam będzie stał
Combi - romawiamy o zabezpieczeniach i nikt nie mówi - nie róbcie zabezpieczeń - ale wszystko z głową i umiarem aby obsługa zabezpieczeń nie była zbyt czasochłonna i nie wymagała nienaturalnych ruchów kierowcy... Blokada w skrzynię to też jedno z lepszych zabezpieczeń ale łatwe do obejścia (tak mi się wydaje po obejrzeniu konstrukcji takiego zabezpieczenia)... Szanuję swoje auto, robię wszystko w nim na czas i nie jest to tylko dupowóz, ale jak mam sprawę w centrum do załatwienia to podjeżdżam, zamykam i idę... bezstresowo! bo jeśli moje zabezpieczenia zawiodą - będę miał AC...
GrzesB - po dłuższym treningu wyłaczenie wszystkich blokad od wejścia do auta do odpalenia zajmuje mi 25 sekund, więc nie jest źle

. Co do blokady skrzyni to w sumie jedno z najlepszych zabezpieczeń, bo nie można go obejść i trzeba potraktować ją młotem, bo kluczyka takiego samego nigdzie się nie znajdzie, zamek ciężko rozwalić, a ciekłe azoty i inne rzeczy to dla przeciętnego złodziejaszka raczej luksus. Stal hartowana robi swoje, widziałem wiele uszkodzonych blokad, broniły się przez dłuższy czas i najczęściej ochroniły auto. Wada tego to cena, ja płaciłem 420 zł z założeniem i to było stosunkowo mało. Dla mnie to w sumie zaleta, bo gdyby każde auto miała taka blokadę to w końcu złodziejaszki by się sprężyły i wymyśliły łatwy sposób i na to.
Reasumując to za dużo kasy włożyłem w moje auto, żeby się go pozbywać nawet mając AC, pomijając już wartość sentymentalną. Oczywiście nie na tyle, żebym płacił jakikolwiek okup za niego, ale mimo wszystko.
Metroid napisał(a):
Przeczytaj ten tekst jeszcze raz i jeszcze raz i... moze zaskoczysz o co chodzi.
Metroid luzik

, bez prowokacji, w końcu to Audiklub a nie jakiś kibel.