.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.maja.2025 05:24:46

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20.mar.2006 13:59:42 
Użytkownik

szwagier napisał(a):
Jak chcesz fajna blokade to moge ci polecic mojego elektronika .zamontuje ci takie cos że po przekręceniu stacyjki jest noc dopiero po nacisnięciu pewnego miejsca zapala sie konsola jest to bardzo konkretnie zrobione .Zato jak auto dajesz w obce

moze inaczej. Cala szafa sie pali wszystko elektronicznie dziala a silnik nie chce powiedziec halo :diabel:

:kosci:

Tytuł:
PostNapisane: 20.mar.2006 14:21:16 
Użytkownik

Frodo napisał(a):
szwagier napisał(a):
Jak chcesz fajna blokade to moge ci polecic mojego elektronika .zamontuje ci takie cos że po przekręceniu stacyjki jest noc dopiero po nacisnięciu pewnego miejsca zapala sie konsola jest to bardzo konkretnie zrobione .Zato jak auto dajesz w obce

moze inaczej. Cala szafa sie pali wszystko elektronicznie dziala a silnik nie chce powiedziec halo :diabel:

Tak tez moze byc ,niema problemu .Zresztą sam sobie wybierzesz co ma sie zapalac a co nie .Niemusi sie wszystko swiecic na desce tak jak mam zrobione w mercu tylko pare kontrolek a jak odpalisz blokade to zapala sie reszta :D

Audi V8 3.6 { Full wypas ]
Audi 90 Quattro 2.3
VW Passat B5FL HIGHLINE 2.5 V6 TDI AKN 4MOTION.

"Dopóki nie użyłem Internetu nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"

Tytuł:
PostNapisane: 20.mar.2006 14:40:38 
Użytkownik

szwagier napisał(a):
Frodo napisał(a):
szwagier napisał(a):

Tak tez moze byc ,niema problemu .Zresztą sam sobie wybierzesz co ma sie zapalac a co nie .Niemusi sie wszystko swiecic na desce tak jak mam zrobione w mercu tylko pare kontrolek a jak odpalisz blokade to zapala sie reszta :D
wychodze z przekonania ze jak zlodziej bedzie widzial ze wszystko sie swieci ,swiece grzeja (bo grzeja) to nie pomysli o jakiejs opcji zabezpieczenia (w koncu to "tylko" b3<dla mnie caly swiat)

:kosci:

Tytuł:
PostNapisane: 20.mar.2006 16:17:12 
Użytkownik

Auto: Coupe turbo quattro
zielaki napisał(a):
na Śląsku tak kradną ???????

nawet takie stare paki jak moja ....uuuuuuuuuuuuuuuuuuu strach a ja swoją niunię czasem parkuję w Chorzowie i Piekarach

kradna i nawet nie wiesz jak bardzo :/ u mnie na osiedlu w zeszłe wakacje w ciagu dosłownie GODZINY zwineli A6 (rocznik ok 2000) i A4 B5 :/
bardzo mylne jest myslenie, ze parkowanie w centrum miasta, tam gdzie jest duzo ludzi jest bezpieczne... nic bardziej mylnego :/
szkoda gadac... jak sie w tym syfie (polska) nic nie zmieni to bedzie coraz gorzej, a takie gadanie jakie odstawia GrzesB, zeby wykupic AC i miec wszystko w dupie przyprawia mnie o mdłości...

Tytuł:
PostNapisane: 20.mar.2006 17:56:08 
Użytkownik

o kurde pierwsze moje posty na tym forum i już taka popularność :diabel:

co do zabespieczeń nie będę kombinował z narazie bo odkryłem w aucie pewne zabezpieczenie które już miałem a nie wiedziałem nic o tym .
mogę tylko podpowiedzieć że działa w ten sposób mniej więcej że najpierw otwieram kluczykiem tylną klapę [centralny nie otwiera ] a potem mogę otworzyć drzwi . W bagażniku zrobiony mam taki jakiś alarm a w tylnej klapie mam syrenę . nie doszedłem narazie jak działa to cudo ale pokombinuję .
Dowiedziałem się tego od poprzedniego właściciela bo dzwoniłem do niego w sprawie radia :D

Tytuł:
PostNapisane: 20.mar.2006 18:21:48 
Użytkownik

Auto: Coupe turbo quattro
cosik chyba za duzo napisales w tym poscie i lepiej to szybko wykasuj

Tytuł:
PostNapisane: 20.mar.2006 19:04:37 
Użytkownik

Ivo napisał(a):

nie no naprawdę to nie jest tak dokonca jak napisałem .nie napisałem wszystkiego oczywiście .No ale do was to chyba można mieć zaufanie co :?: :peace:
czy są tu jakieś złodziejaszki HEHE :D

Tytuł:
PostNapisane: 20.mar.2006 19:18:16 
Użytkownik

mariuszV6 napisał(a):
Ivo napisał(a):

nie no naprawdę to nie jest tak dokonca jak napisałem .nie napisałem wszystkiego oczywiście .No ale do was to chyba można mieć zaufanie co :?: :peace:
czy są tu jakieś złodziejaszki HEHE :D

Pamietaj ze rozni ludzie przegladaja to forum.....

Tytuł:
PostNapisane: 20.mar.2006 19:29:51 
Klubowicz

Mam znajomego ktory miesza na stale w Niemczech i jemu niedawno zwineli A6.
Jak poszedl to zglosic na policje to mu odpowiedzieli ze dzis juz 3 zgloszenia mieli.
Wszystkim zniknely Audiki A6/C5. Widac rusek zamowienie konkretne zlozyl.

Tytuł:
PostNapisane: 20.mar.2006 19:49:54 
Użytkownik

Elberr napisał(a):
Mam znajomego ktory miesza na stale w Niemczech i jemu niedawno zwineli A6.
Jak poszedl to zglosic na policje to mu odpowiedzieli ze dzis juz 3 zgloszenia mieli.
Wszystkim zniknely Audiki A6/C5. Widac rusek zamowienie konkretne zlozyl.

jaki rocznik??

Tytuł:
PostNapisane: 20.mar.2006 20:22:15 
Klubowicz

Nie pamietam dokladnie ale to byly nowki sztuki cos kolo 2002/2003.

Tytuł:
PostNapisane: 20.mar.2006 21:27:42 
Użytkownik

Elberr napisał(a):
Nie pamietam dokladnie ale to byly nowki sztuki cos kolo 2002/2003.

ojojojoj -> patrz moje zdjecie .... ale ja jestem z polnocy na szczescie

Tytuł:
PostNapisane: 20.mar.2006 21:41:16 
Klubowicz

No on jest z Wiesbaden. Czyli okolic Frankfurtu nad Menem

Tytuł:
PostNapisane: 20.mar.2006 22:08:19 
Klubowicz

Combi napisał(a):
GrzesB napisał(a):
Więźniowie własnego samochodu :/ Przecież to paranoja! Zgadzam sie, zabezpieczyć furkę i korzystać z tych zabezpieczeń, ale kupić też AC i spać spokojnie a nie drżeć przed pozostawieniem gdziekolwiek autka... :/

Już dawno bym to zrobił tak jak radzisz, problem polega na tym, że to nie jest takie proste... Po pierwsze czy opłaca się wykosztowywać (około 1800 zł) co roku na AC dla auta wartości 7 tys. złotych? Po drugie gdzie w ogóle wykupić AC dla auta 16-letniego? I po trzecie AC nie zwróci mi sport. kitu, nowych felg, sprzętu audio i soczewek. Dlatego zabezpieczeniom mówię TAK...

maciu napisał(a):
grzesiu a widziales ile teraz jest AC za setkę? w porównaniu z zeszłym
rokiem różnica masakryczna... :(

Maciu - oczywiście widziałem - płaciłem ze dwa tygodnie temu. Rok temu kosztowało mnie prawie 1900 a teraz 1330 - to mi się podoba! :D Aha, w PZU ubezpieczyli mi furkę na 12 koła więc nie jest tak tragicznie... PZU ubezpiecza stare autka - nie ma z tym większego problemu...

Ivo napisał(a):
a takie gadanie jakie odstawia GrzesB, zeby wykupic AC i miec wszystko w dupie przyprawia mnie o mdłości...

Tak Ivo - masz rację - lepiej spać w samochodzie albo demontować koła czy kierownicę jak się go zostawia na mieście... Kilka zabezpieczeń + AC i nie można popadać w skrajność :!!: Wychodzę z założenia, że autko ma służyć mi i ułatwiać życie, a nie utrudniać. A takie wyglądanie co 20 minut za okno przeżywałem już kiedyś jak starsi kupili pierwszą furę na wypasie - na szczęście jak kupiłem swoją przezbroiłem ją po swojemu i nie ma tego problemu. Nawet najlepsze zabezpieczenie Ci nie pomoże jak podjadą lawetą albo przyjdzie fachowiec - wtedy AC działa... A skoro prawda przyprawia Ciebie o mdłości to nic na to nie poradzę...

Tytuł:
PostNapisane: 20.mar.2006 22:50:59 
Użytkownik

A ja sie zgadzam z GrzesB !!
Auto to przedmiot!! ktory ma nam ułatwiac zycie a nie utrudniac wrecz zatruwac.
Mnie przyprawia o mdlosci jak czytam posty w stylu mam 185 zabezpieczen moze jeszcze bede zabieral silnik do domu?
Nie mozna byc wiezniem wlasnego auta.
Jak cie nie stac na AC to nie stac cie na auto.
Jak nie bedzie auta tam gdzie zostawilem pfff trudno.
Niestety u niektorych to tragedia rodzinna.
Brak ac auto na kredyt bo sasiedzi musieli zobaczyc kto ja jestem i czym jade hahahaha
Ja mam AC i zabezpieczenia takie ze pajac se nie poradzi a fachura heh jak se nie da rade to laweta i ci zajuma woza.

Ja bardzo lubie swoje auto utrzymuje go w dobrym stanie jak nie mam co robic to sobie go wypieszcze zeby sie swiecilo jak psu ... ale jak rano nie bedzie go tam gdzie postawilem to zaloby nie bedzie zyl se nie podetne tylko wezme kase z AC i kupie inne.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 21.mar.2006 01:33:37 
Użytkownik

Metroid napisał(a):
Mnie przyprawia o mdlosci jak czytam posty w stylu mam 185 zabezpieczen moze jeszcze bede zabieral silnik do domu?
Brak ac auto na kredyt bo sasiedzi musieli zobaczyc kto ja jestem i czym jade hahahaha
Ja mam AC i zabezpieczenia takie ze pajac se nie poradzi a fachura heh jak se nie da rade to laweta i ci zajuma woza.

Ja bardzo lubie swoje auto utrzymuje go w dobrym stanie jak nie mam co robic to sobie go wypieszcze zeby sie swiecilo jak psu ... ale jak rano nie bedzie go tam gdzie postawilem to zaloby nie bedzie zyl se nie podetne tylko wezme kase z AC i kupie inne.

Pozdrawiam

Metroid wyluzuj trochę. Tutaj nikt nie prawi o tym, żeby być więźniem własnego przedmiotu, ale że zabezpieczenie auta to jest podstawa. Według Ciebie elementy typu multi-lock czy kilka pstryczków sprawiają, że tak właśnie jest? :P A tak poza tym to choćby te Forum jest dla ludzi, dla których własne Audi to nie tylko kawałek blachy.

"Jak cie nie stac na AC to nie stac cie na auto." - co to za tekst w ogóle, heh. Jak mnie nie stać na plazmę w domu to powinienem mieszkać w kartonie? :D Uwierz mi, że dla przeciętnego człowieka po odliczeniu kosztów paliwa, napraw, serwisów, tunningu takie AC co roku może stać się wyzwaniem.

Tytuł:
PostNapisane: 21.mar.2006 07:20:31 
Klubowicz

Combi napisał(a):
Metroid napisał(a):

Pozdrawiam

Metroid wyluzuj trochę. Tutaj nikt nie prawi o tym, żeby być więźniem własnego przedmiotu, ale że zabezpieczenie auta to jest podstawa. Według Ciebie elementy typu multi-lock czy kilka pstryczków sprawiają, że tak właśnie jest? :P A tak poza tym to choćby te Forum jest dla ludzi, dla których własne Audi to nie tylko kawałek blachy.

"Jak cie nie stac na AC to nie stac cie na auto." - co to za tekst w ogóle, heh. Jak mnie nie stać na plazmę w domu to powinienem mieszkać w kartonie? :D Uwierz mi, że dla przeciętnego człowieka po odliczeniu kosztów paliwa, napraw, serwisów, tunningu takie AC co roku może stać się wyzwaniem.

Combi - chodzi właśnie o to abyś Audiczki na łańcuchu nie trzymał bo mogą przyjść i ..... Zawsze śmieszyli mnie ludzie którzy wsiadając do samochodu najpierw wyginają się pod kierownicą (jeden pstryczek), później pod siedzeniem (drugi pstryczek), pod tylną kanapą trzeci - blokada z kierownicy, blokada ze skrzyni i dopiero odpalają... Jeśli samochód jest dla Was największym skarbem to postawcie go w garażu, zamurujcie drzwi i będzie największa pewność, że rano też tam będzie stał :diabel:

Combi - romawiamy o zabezpieczeniach i nikt nie mówi - nie róbcie zabezpieczeń - ale wszystko z głową i umiarem aby obsługa zabezpieczeń nie była zbyt czasochłonna i nie wymagała nienaturalnych ruchów kierowcy... Blokada w skrzynię to też jedno z lepszych zabezpieczeń ale łatwe do obejścia (tak mi się wydaje po obejrzeniu konstrukcji takiego zabezpieczenia)... Szanuję swoje auto, robię wszystko w nim na czas i nie jest to tylko dupowóz, ale jak mam sprawę w centrum do załatwienia to podjeżdżam, zamykam i idę... bezstresowo! bo jeśli moje zabezpieczenia zawiodą - będę miał AC...

Tytuł:
PostNapisane: 21.mar.2006 10:29:47 
Użytkownik

Cytuj:

Przeczytaj ten tekst jeszcze raz i jeszcze raz i... moze zaskoczysz o co chodzi.

Tytuł:
PostNapisane: 21.mar.2006 17:25:51 
Użytkownik

GrzesB napisał(a):
Combi - chodzi właśnie o to abyś Audiczki na łańcuchu nie trzymał bo mogą przyjść i ..... Zawsze śmieszyli mnie ludzie którzy wsiadając do samochodu najpierw wyginają się pod kierownicą (jeden pstryczek), później pod siedzeniem (drugi pstryczek), pod tylną kanapą trzeci - blokada z kierownicy, blokada ze skrzyni i dopiero odpalają... Jeśli samochód jest dla Was największym skarbem to postawcie go w garażu, zamurujcie drzwi i będzie największa pewność, że rano też tam będzie stał :diabel:

Combi - romawiamy o zabezpieczeniach i nikt nie mówi - nie róbcie zabezpieczeń - ale wszystko z głową i umiarem aby obsługa zabezpieczeń nie była zbyt czasochłonna i nie wymagała nienaturalnych ruchów kierowcy... Blokada w skrzynię to też jedno z lepszych zabezpieczeń ale łatwe do obejścia (tak mi się wydaje po obejrzeniu konstrukcji takiego zabezpieczenia)... Szanuję swoje auto, robię wszystko w nim na czas i nie jest to tylko dupowóz, ale jak mam sprawę w centrum do załatwienia to podjeżdżam, zamykam i idę... bezstresowo! bo jeśli moje zabezpieczenia zawiodą - będę miał AC...

GrzesB - po dłuższym treningu wyłaczenie wszystkich blokad od wejścia do auta do odpalenia zajmuje mi 25 sekund, więc nie jest źle ;) . Co do blokady skrzyni to w sumie jedno z najlepszych zabezpieczeń, bo nie można go obejść i trzeba potraktować ją młotem, bo kluczyka takiego samego nigdzie się nie znajdzie, zamek ciężko rozwalić, a ciekłe azoty i inne rzeczy to dla przeciętnego złodziejaszka raczej luksus. Stal hartowana robi swoje, widziałem wiele uszkodzonych blokad, broniły się przez dłuższy czas i najczęściej ochroniły auto. Wada tego to cena, ja płaciłem 420 zł z założeniem i to było stosunkowo mało. Dla mnie to w sumie zaleta, bo gdyby każde auto miała taka blokadę to w końcu złodziejaszki by się sprężyły i wymyśliły łatwy sposób i na to.

Reasumując to za dużo kasy włożyłem w moje auto, żeby się go pozbywać nawet mając AC, pomijając już wartość sentymentalną. Oczywiście nie na tyle, żebym płacił jakikolwiek okup za niego, ale mimo wszystko.

Metroid napisał(a):
Przeczytaj ten tekst jeszcze raz i jeszcze raz i... moze zaskoczysz o co chodzi.

Metroid luzik ;) , bez prowokacji, w końcu to Audiklub a nie jakiś kibel.

Tytuł:
PostNapisane: 21.mar.2006 17:39:26 
Klubowicz

Combi napisał(a):
GrzesB - po dłuższym treningu wyłaczenie wszystkich blokad od wejścia do auta do odpalenia zajmuje mi 25 sekund, więc nie jest źle ;) . Co do blokady skrzyni to w sumie jedno z najlepszych zabezpieczeń, bo nie można go obejść i trzeba potraktować ją młotem, bo kluczyka takiego samego nigdzie się nie znajdzie, zamek ciężko rozwalić, a ciekłe azoty i inne rzeczy to dla przeciętnego złodziejaszka raczej luksus. Stal hartowana robi swoje, widziałem wiele uszkodzonych blokad, broniły się przez dłuższy czas i najczęściej ochroniły auto. Wada tego to cena, ja płaciłem 420 zł z założeniem i to było stosunkowo mało. Dla mnie to w sumie zaleta, bo gdyby każde auto miała taka blokadę to w końcu złodziejaszki by się sprężyły i wymyśliły łatwy sposób i na to.

Reasumując to za dużo kasy włożyłem w moje auto, żeby się go pozbywać nawet mając AC, pomijając już wartość sentymentalną. Oczywiście nie na tyle, żebym płacił jakikolwiek okup za niego, ale mimo wszystko.

Dla mnie to jakieś 5 minut życia zmarnowane (każdego dnia) ;) U mnie aktywuje się wszystko jednym przyciskiem i dezaktywuje tak samo - ale przycisku "nie ma" -> więc po 1. aby odpalić furę trzeba wiedzieć co i gdzie spiąć na krótko - innej możliwośnie nie ma... po 2. trzeba uruchomić skrzynię i po 3... hmmmmmmmm, tego nie napiszę, ale wszystko da radę wykonać jedną ręką w czasie krótszym niż 10 sekund i poza skrzynią nigdzie się nie wyginam ani nic takiego - ergonomia :) Jeśli ktoś obejrze już to wszystko to będę mu gratulował i pojadę do PZU :P

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 74 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1