A4VTG napisał(a):
w koncu znalazł się jeden, ktory wie jakie sa realia.
No powiedz nam, "idealnym kerowcom" jakie sa realia
Takie ze dostałeś mandat za brak pasów i akurat to wystarczyło żeby Ci prawko zabrali. Zdarza sie - pech ! Jak napisano wyzej, bez znaczenia czy 500 m czy 500 km od domu
Jazda po drogach jest gra, albo grasz wg reguł i masz spokuj, albo je przekraczasz i liczysz na to ze Cie na tym nie przyłapia. A o ile je przekraczasz to juz kwestia rozsadku bo nikt Ci tu nie kaze literalnie stosowac kazdego jednego przepisu
A4VTG napisał(a):
A reszta widze, ze uważają sie za idealnych kierowców
Nie moge mówic za innych, ale mnie daleko do "idealnego kierowcy". A im wiecej jezdze, tym bardziej jestem tego swiadomy.
A4VTG napisał(a):
Nie zycze nikomu, ale zebyscie sie nie zdzwili jak w ciagu miesiaca złapiecie 10pkt... wcale nie trudno, nawet jak się uważa!
Ja 10 pkt dostałem na raz. Przekroczylem znacznie dozwolona predkosc i nawet nie probowalem byc zalosny i udowaniac ze jechalem wolniej, nie widzialem itd. Jak napisalem wyzej- łamiac przepisy przekraczasz pewne zasady i musisz byc przygotowany na tego konsekwencje a nie wyzywac od "ch..." tych, ktorzy Cie na tym złapia.
P.S. Sam tez zdrowio klne jak dostane mandat, ale moge miec pretensje tylko do siebie