.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 31.sty.2025 00:09:52

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
 Tytuł: [ALL]Polerowanie lakieru - kila pytań
PostNapisane: 09.mar.2004 21:11:21 
Użytkownik

Wiosna idzie, moze nei wielkimi krokami, ale idzie i w tym roku obiecalem sobie, ze wypoleruje samochod. Mja niunia ma jakas dziwna skaze lakieru (kolor czerowny) i niektore elementy nadwozia strasznie matowieja, da sie to spolerowac, ale po jakims czasie wylazi. Kiedys dalem to do zrobienia do warsztatu, terwaz dowiadywalem sie i spoleroanie mojego samochodu (100 c4 avant) to 250 zl. POniewaz tak czy tak to wroci, a za 100 kupie elektryczna polerke, pomyslałem, że zrobię to sam io tu ilka pytań, JAk się do tego w ogóle zabrać -nigdy tego nei robiłem więc jestem kompletnie zielony - nie wiem ile past o jakiej ziarnistości i jak to się kolejno robi. Aha no i pytanie czy mogę przedobrzyć czyli zniszczyć lakier, bo tego to bym raczej nie chciał ;)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 09.mar.2004 21:24:31 
Klubowicz

Poczytaja sobie tutaj troszke http://www.farecla.pl/
polecam produkty tej firmy,co do samego polerowania optymalne obroty to 1.8 do max.2.5tys.obr,polerke ktora chcesz kupic(domyslam sie jaka) ma 3.5tys obr i nie ma regulacji.Moze sie nic nie stanie,w najgorszym przypadku dopolerujesz sie do podkładu :D

Tytuł:
PostNapisane: 09.mar.2004 23:03:27 
Klubowicz

Paste dobiera sie do wieku lakieru i stopnia jego zniszczenia jesli nigdy nie robiłes polerki to za bardzo nie polecam wykonywac tego samemu a co do kupna polerki raczej odradzam! Przynajmniej tą za 100 zł do tego dochodza jeszcze przeciez pasty polerskie a polerowania nie wykonuje sie raz w miesi ącu Polerowanie powinno sie odbyc na mokro a ta polerka raczej wody nie wytrzyma!!!
Ps ja za polerowanie płace 100 zł mam kumpla lakierusa!!!!

Golf III też wozidełko ;)

Tytuł:
PostNapisane: 10.mar.2004 16:52:18 
Użytkownik

szycha napisał(a):
Paste dobiera sie do wieku lakieru i stopnia jego zniszczenia jesli nigdy nie robiłes polerki to za bardzo nie polecam wykonywac tego samemu a co do kupna polerki raczej odradzam! Przynajmniej tą za 100 zł do tego dochodza jeszcze przeciez pasty polerskie a polerowania nie wykonuje sie raz w miesi ącu Polerowanie powinno sie odbyc na mokro a ta polerka raczej wody nie wytrzyma!!!
Ps ja za polerowanie płace 100 zł mam kumpla lakierusa!!!!

A mozesz mnie z nim poznać ? ;) Tak jak piszę mam skazę lakieru i w moim przypadku to wytrzyma jakieś 3 miesiące, później nalot znów wylezie - wiem, bo już kiedyś dach polerowałem tzn dałem do polerki i szkodą trochę tych 250 zł na 3 miesiące radochy... :zly:

Obrazek

Strefa czasowa: UTC + 1