Lukasik napisał(a):
Mam pytanko w temacie... Zamierzam zdjac boczek w mojej cygaretce... Czy on jest na jakies zatrzaski? nie chce niczego polamac. To sie jakos podwarza, czy poprostu ciagnac? Danke za info
ma i to ich sporo jest - szczególnie w 200... są to takie czarne lub białe kolce (czopki) od dołu poszycia... najpierw ściągnij maskownicę uchwytu (podważ ją - jest na 2 wciskach) później 3 wkręty (w tym jeden głębiej schowany), przy klamce jest jeden mały wkręt (trzeba podważyć zaślepkę pod cięgnem klamki) i ją wyciągnąć odczepiając wcześniej ten haczyk od otwierania drzwi...
...następnie maskownica lusterka (u mnie elektryczne) jeden maluteńki krzyżak z boku i delikatnie trzeba podważyć (uważaj bo od spodu jest na takim zazębieniu i można go przypadkiem ułamać)
...dalej po jednym wkręcie od boku na wysokości lustra i tu przy klamce... teraz odkręć ten dzyndzelek co się chowa przy zamykaniu drzwi...przy demontażu nie trzeba ściągać kieszeni bocznych bo są zgrzewane chyba że już ktoś je wcześniej oberwał tak jak to było kiedyś u mnie - dlatego jeszcze musiałem demontować kielnie boczne...teraz delikatnie podważ od dołu poszycie (tam będzie do okoła pełno tych czopków więc nic na siłę - bo ciężko później je dokupić w orginale ale można podpasować od pierdziela 126p) i poszycie jak już wyjdzie z czopków to wysówasz do góry (tam przy szybie będzie na kilku zatrzaskach) - no ale wcześniej jeszcze odłącz elektrykę od nich i po strachu...