.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.lis.2024 10:45:17

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 04.sty.2002 12:05:00 
Użytkownik

Firma nazywa się GIAC i z tego co zdążyłem się dowiedzieć jest to najbardziej renomowany producent chipów do Audi i Porshe w USA.

Chip Stage 1 do Audi A4 2000 1.8T na 197HP (doładowanie 1 bar) kosztuje tylko 400USD ! Z przesyłką wyjdzie to pewnie jakieś 420USD, czyli gdzieś 3-4x taniej niż czipy MTM lub Oettinger. Co więcej firma ta robi chipy oddzielnie dla wersji amerykańskich i europejskich !

Ale to jeszcze nie koniec - firma ta robi też specjalny chip pod turbo k04 na jakieś 235HP. Wraz i dodatkowym intercoolerem i pełnym wydechem daje to 252HP ! To juz jest coś.

Ale najlepsze dopiero przed tobą !

Firma ta ma wyjatkowy program, jak o ni to zwą agresywnego upgradu. Jeżeli masz już chipa na 197KM, a w międzyczasie kupisz sobie turbo k04, wtedy możesz odesłać im chipa do przeprogramowania a zapłacisz tylko różnicę w cenie pomiędzy nimi - chyba jakieś 100USD !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Poza tym wszystkie nowe upgrady w obrębie tej samej wersji są FREE.

I teraz powiedz, że to nie są dobre wiadomości :)13

http://www.giacusa.com/

Jest też jedna zła wiadomość - nia ma jeszcze chipa do wersji B6 :-(

Tytuł:
PostNapisane: 04.sty.2002 22:28:00 
Użytkownik

Stary bym był ci wdzięczny jakbyś mi coś zanalzł do saab 9000cde 2.3 turbo aero...chodzi o chip!
z góry dzięki!
Volki nic tylko brać;-))

Tytuł:
PostNapisane: 04.sty.2002 22:40:00 
Użytkownik

znajomek ostatnio wynalazł w Angli firme która oferuje chip do 1,8T 150KM za około 1600 PLN (po przeliczeniu), gwarantują 195KM, tyle że problem z zakupem, bo albo trzeba płacić kartą przez Internet, albo gotówą na miejscu, żadne akcje w stylu zaliczenie pocztowe ich nie interesuje,
Gdyby kogoś interesowało to moge się dowiedzieć o kontakt

Tytuł:
PostNapisane: 04.sty.2002 22:53:00 
Użytkownik

Obecnie nie ma problemu z płaceniem w internecie. Kupujesz sobie Vise electrona w Inteligo, wpłacasz mniej więcej tyle ile masz zamiar wydać i po kłopocie.
Ja złożyłem wnisek przez internet 3 dni temu, następnego dnia zadzwonili do nie z banku aby potwierdzić dane i za 7 dni dostanę do domu kurierem umowę do podpisu i kartę Visa. Całość trwa ok 10 dni i nie kosztuje ani złotówki :uśmiech:

Jeżeli chodzi o bezpieczeństwo to nie ma reguły. Karty typu Visa Electron są w miarę bezpieczne, ponieważ nie można z nich wyciągnąć więcej niż masz na koncie. Tak więc kupujesz sobie taką kartę tylko do zakupów w internecie i zasilasz konto jak chcesz coś kupić.
Ja do tej pory płaciłem kilkakrotnie zwykłą kartą kredytową - za płyty, prenumeraty Turbo i Max Powera, ostatnio kupiłem nawet klocki hamulcowe EBC za 150 USD., i nigdy nie miałem problemów.
Z drugiej strony, na innej mojej karcie, którą nigdy nie płaciłem w internecie, ktoś ostatnio zrobił sobie zakupy na 43.000zł (słownie: czterdzieści trzy tysiące zł). :-(Zrobił by pewnie i na więcej, ale sie limit skończył.
A więc generalnie karty nie są w 100% bezpieczne, ale dodatkowa karta zasilana tylko pod konkretny zakup jest chyba tak bezpieczna jak to tylko możliwe.

Tytuł:
PostNapisane: 04.sty.2002 23:00:00 
Użytkownik

tiaaaa nie ma to jednak jak gotówa :)21
co do inteligo to znam procedure bo też mam, ale nie wiedziałem że można płacic w internecie kartą płatniczą, sądziłem że tylko kredytowa wchodzi w gre, ale dobrze wiedzieć
a co do wypływu z twojej karty to kondolencje :)21

Tytuł:
PostNapisane: 05.sty.2002 12:59:00 
Użytkownik

ja jednak zostane chyba przy vtechu mialem kiedys z nimi problemy ale teraz rozmawialem z gosciem ktory tam pracuje i powiedzial zebym zakladal u nich w krakowie i odrazu na chamownie dadza i wszystko bedzie ok ... a zycza sobie 2000 tys za chipa do 193 km i to mi zupelnie starczy ... inna sprawa jakbym mial quattro wtedy ponizej 250 km raczej bym nie zszadl!!

Obrazek
jeśli nie jestes łosiem kliknij na łosia!

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1