.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 15:59:50

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: RS2 z 400PS na 500PS -Dluga
PostNapisane: 09.maja.2002 22:59:08 
Użytkownik

Czesc, jestem tu nowy gdyz dopiero teraz znalazlem te liste. Jezeli chodzi o moje zainteresowania to Audi, napedy na 4 kola (wlasnie sciagnalem zajebista literature z US na temat AWD), historia Audi, modele samochodow RC (spalinowe i elektryczne). Biore udzial w listach dyskusyjnych o Audi w Szwajcarii i UK (tam pracuje, ale duzo jestem w wawie). Generalnie w wolnych chwilach przeszukuje WWW pod katem quattro, SPort Quattro(tego modelu co tylko 214 sztuk zrobiono) i RS2. Sam jezdze RS2, mocno przebudowanym. Zmieniony uklad dolotowy i wylotowy (75mm), ECU z MTM, nieseryjne Bilsteiny (auto jest obnizone), kola Porsche CUP II J9x17R ET55 lub 18stki z Porscha 959. Wieksza turbina (daje troche duzy turbo lag ale za to powyzej 3500 to autko zamienia sie w pocisk). Teraz przygowtowywuje sie do przebudowy na ok 480-500PS (bez nitro, chyba nigdy bym nie wlozyl Nitro do mojego auta). bede wymienial wlaek rozrzadu na rajdowy, turbine na hybrydowa (rozne wielkosci wirnikow), wtryskiwacze paliwa, i troche innych duperelkow. Ma z tego byc ok 480PS. Wlasnie dzisiaj przywiozlem z UK odlotowy wskaznik cisnienia Turbo firmy Defi (pare godzin temu siedzialem na lotnisku i go 'glaskalem' :D ) Dlugo sie zastanawiale ktorej firmy wskaznik kupic i zdecydowalem sie na Defi bo oni maja caly modulowy system wskaznikow. Blitz (obie firmy sa japonskie) robi tez odlotowe wskazniki. Chcialem kupic w Polsce ale tylko sie wscieklem bo tekich rzeczy to do Polski sie nie sporwadza (albo ja zle szukalem a troche firm obdzwonilem). Chetnie udziele inofrmacji na tema osiagalnosci rzeczy tego typu za granica. Czlowiek ktory to bedzie przebudowywal moja erese i zakladal wskaznik jezdzi na Audi S2 na wyscigach (wczesniej na rajdach) od wielu lat i prowadzi chyba jeden z lepszych warsztatow tuningowych i servisowych dla Audi w Polsce (teraz buduje odlotowa rajdowke na bazie UR-quattro).

Generalnie szukam ludzi ktorzy maja doswiadczenia z tuningiem RS2. Szukamy tez (z kolega) SPort Quattro (aby je kupic). Zdaje sobie sprawe ze w Poslce moz nie byc ani jednego takiego samochodu. Czy mam racje czy ktos wie o takim aucie w Posce albo na sprzedaz.
Chcialbym kupic nowe opony. Czy macie jakiec doswiadczenia z oponami Goodrich lub Toyo lub Yokohama?

Zalaczam link do mojego nowego
http://www.scoobymania.co.uk/site_flash.asp?page=gauges

Pozdrawiam i licze na nawiazanie kontaktu z ludzmi ktorych kreci quattro i silniki spalinowe V5 o wielkich mocach.
Pozdrawiam
Przemek

Tytuł:
PostNapisane: 09.maja.2002 23:15:14 
Użytkownik

Lokalizacja: Wrocław www.rezacze.prv.pl Niunia: Audi B4 1.9 tdi rezać panowie, rezać...
witam i gratuluje furki :0 :0 :0
co to za specjalista made in poland (koraszewski?)

Tytuł:
PostNapisane: 09.maja.2002 23:21:50 
Użytkownik

Lokalizacja: Wrocław www.rezacze.prv.pl Niunia: Audi B4 1.9 tdi rezać panowie, rezać...
jesli chodzi o opony yokohama to z tylu mam takowe rozmiar 235/45/17 (modelu nie pamietam) i generalnie jest super sa tylko troche glosne ale to chyba po czesci wina szerokosci kapcia - niestety nie mam skali porownawczej aby odniesc to do innych produktow (producentow)
jesli chodzi o trakcje jest oki
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 09.maja.2002 23:24:48 
Użytkownik

Przemku , co prawda nie jezdze S2 ani RS2 ...narazie... ale na pewno sie odezwe jeszcze do ciebie bo baaardzo mnie te autka interesuja z reszta jak kazdego audi maniaka , poza tym mysle nad czyms takim jak quattro club , z wyjazdami w alpy , do szwecji i wszedzie tam gdzie tylko quattro jest góra ... mozna na przyklad polaczyc takie wypady ze zlotami Audi w danych krajach ... pozdrawiam

Tytuł: zgadles
PostNapisane: 09.maja.2002 23:29:58 
Użytkownik

to koraszewski!!!! tak myslalem ze bedzie go ktos znal w czerwcu mam nadzieje troche z nim pojezdzic (to z nim probuje kupic SPort Quattro). nie chcialbym aby wygladalo ze go na sile zachwalam ale
1. mam doswiadczenia z warsztatami w wawie Sobkol i Wajdemajer Boze uchowaj chuba nigby bym tam juz nie wstawil samochodu z jakas powazniejsza sprawa.
2. duzo (ostatnio) czytam na temat tuningu silnikow spalinowych i napedow AWD i dochodze do wniosku ze Koraszewski ma ogromna wiedze. Sciagam ksiazki na temat audi ze stanow i UK. Teraz bede kupowal filmy z rajdow z lat 80tych (troche z udzialem Audi, uery i sport quattro)

Troche mnie denerwuje ze w Poslce trudno o tuning pisany przez duze T. Ostatnio namierzylem taka firme w UK specjalizujaca sie w tuningu i przebudowach silnikow forda. Zakres uslug jaki oferuja jest ogromy i forma w jakiej to jest podane, pelna profeska.

Tytuł:
PostNapisane: 09.maja.2002 23:36:10 
Użytkownik

Hehe, witam, witam :-)
Kolejny pocisk na dragach eeee sory, drogach w Polsce :P Nieźle, nieźle...
Wychodzi na to, że z moimi 300 KM mogę się schować... A myślałem, że mam szybkie auto :-x

Heh, widziałem u korasia to urquattro. Fajna sprawa. Stara gablota z silniczkiem 2.2T chyba 315 KM. Niedługo znowu tam jadę, może będę miał okazję obejrzeć Twoją eresę?

Pozdrawiam!

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2002 07:58:53 
Użytkownik

Witaj Przemek....
musimy zrobić jakiś zjazd naszych Audiolek, bo się robi
niezłe towarzycho, a i już pare RS4 jeździ po Polsce....
no i chciałbym bardzo zobaczyć RS2 na żywo...
a dla tych co chcą sobie przypomnieć to legendarne autko:

pewnie to przemek widziałeś?
plik do ściagniecia:
http://www.s4-mtm.com/images/RS2_Brochure_1994.pdf

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2002 08:42:57 
Użytkownik

z tego co pamietam to na http://www.starsze.audi.prv.pl/ w sekcji klub widzialem quattro sport lokalizacja chyba krakow

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2002 09:28:10 
Użytkownik

przemek podaj jakis tel .. najlepiej na komorke .. potrzebuje konkretnego info na temat dodatkowych zegarow .. mam audi s2 tuningowane w niemczech na 300 km i przymierzam sie do takich zegarkow ale nie wiem jakie trzeba kupic (napewno cisnienie w turbinie i mysle nad temperatura gazow wylotowych)..
tel mozesz wyslac na priva!!

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2002 12:04:49 
Użytkownik

Dzieki wszystkim za odpowiedzi. Klub Quattro?? Zajebiscie.
Czy jest na formu ktos kto jezdzi RS2???
Jakie opony stosujecie, pytanie to adresuje zwlaszacza do tych z was ktorzy maja mocne furki??

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2002 12:48:07 
Użytkownik

no ja mam u siebie na 100ce koleczka wprost z RS2 320 konnego i sa tam oponki Continental ContiSportContact 225/50/16" ale jak bede zmienial to na Dunlop SP 9000 i tez 225/50/16" ale tobie polecalbym cos szeszego w stylu 245 , 255 ...

a co do quattro club to chyba jest cos takiego na bazie oficjalnej strony audi ale nie mam pojecia jak tam sie dostac ... wiec moze faktycznie samemu cos wskrzesic ... proponuje omowic szczegoly na jakims spotkaniu czy zlocie ... tak konkretnie z zaplanowaniem kalendarza ...

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2002 18:17:20 
Użytkownik

Nie kupujcie Dunlopów, one są najlepsze na deszcz. Na suchą kupcie Pirelli P Zero Rosso - najlepsze opony. Drugie miejsce yokohama. Resztę można sobie darować.

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2002 18:29:32 
Użytkownik

ja sobie bardzo chwale bridgestone S02 potenza
.. przemek rs2 i jak z tymi dodatkowymi zegarami!!

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2002 18:55:10 
Użytkownik

Volki, wyslalem ci maila z tel.

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2002 20:00:04 
Użytkownik

OZ , a co na mokrym ? jak te oponki ktore polecasz zachwuja sie na mokrym ? ... przeciez nie bede zmieac kol jak deszcz bedzie padal ? no nie ? ... napisz cos wiecej o tych oponkach , ale z tego co mi sie o uszy i oczy obilo to opony o ktorych piszesz sa glownie do suchego asfaltu , z woda nie radza sobie juz tak dobrze ... ?

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2002 21:58:57 
Użytkownik

Również witam Ciebie Przemku. :)

Tytuł:
PostNapisane: 10.maja.2002 23:16:42 
Użytkownik

A wiesz, Volki, że ja też chcę te wskaźniki ?! NO! To proszę ładnie je nabyć, a potem dać znać, że działają i że można je dostać tak i tak. :grin: :-D :lol: :P

NO!

Tytuł:
PostNapisane: 11.maja.2002 10:38:29 
Użytkownik

Hansik napisał(a):
OZ , a co na mokrym ? jak te oponki ktore polecasz zachwuja sie na mokrym ? ... przeciez nie bede zmieac kol jak deszcz bedzie padal ? no nie ? ... napisz cos wiecej o tych oponkach , ale z tego co mi sie o uszy i oczy obilo to opony o ktorych piszesz sa glownie do suchego asfaltu , z woda nie radza sobie juz tak dobrze ... ?

Na suchy asfalt są Pirelli P 0 Corsa, drogę hamowania potrafią skrócić o 4-5 metrów. P 0 Rosso być może na deszczu zachowują się trochę gorzej niż Dunlop, ale przecież i tak większość szasu jeździ się po suchym, a podczas deszczu i tak trochę się zwalnia (przynajmniej ja tak robię). Jak założę i pojeżdżę po mokrym, to będę wiedział na 100 proc. Ale w tej chwili myślę, że są najlepsze.

Tytuł:
PostNapisane: 11.maja.2002 14:20:04 
Użytkownik

Pirelli PZero Nero chyba najlepsze teraz na suche + deszcze, a na deszcz najlepsze Bridgestone Potenza S-03 (20.000km i do kosza niestety).

Tytuł:
PostNapisane: 11.maja.2002 14:22:31 
Użytkownik

Jak dobrze pojdzie panowie to w przyszlym roku szykuje sie na S2 lub RS2 i zamierzam ja zrobic na 400-500 KM. Tak licze, ze tutaj Przemek i inni oczywiscie podzielicie sie z reszta swoja wiedza. A moze by ktos z Was napisal jak krok po kroku zrobic z S2 lub RS2 prawdziwego szatana...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 40 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1