Czesc, jestem tu nowy gdyz dopiero teraz znalazlem te liste. Jezeli chodzi o moje zainteresowania to Audi, napedy na 4 kola (wlasnie sciagnalem zajebista literature z US na temat AWD), historia Audi, modele samochodow RC (spalinowe i elektryczne). Biore udzial w listach dyskusyjnych o Audi w Szwajcarii i UK (tam pracuje, ale duzo jestem w wawie). Generalnie w wolnych chwilach przeszukuje WWW pod katem quattro, SPort Quattro(tego modelu co tylko 214 sztuk zrobiono) i RS2. Sam jezdze RS2, mocno przebudowanym. Zmieniony uklad dolotowy i wylotowy (75mm), ECU z MTM, nieseryjne Bilsteiny (auto jest obnizone), kola Porsche CUP II J9x17R ET55 lub 18stki z Porscha 959. Wieksza turbina (daje troche duzy turbo lag ale za to powyzej 3500 to autko zamienia sie w pocisk). Teraz przygowtowywuje sie do przebudowy na ok 480-500PS (bez nitro, chyba nigdy bym nie wlozyl Nitro do mojego auta). bede wymienial wlaek rozrzadu na rajdowy, turbine na hybrydowa (rozne wielkosci wirnikow), wtryskiwacze paliwa, i troche innych duperelkow. Ma z tego byc ok 480PS. Wlasnie dzisiaj przywiozlem z UK odlotowy wskaznik cisnienia Turbo firmy Defi (pare godzin temu siedzialem na lotnisku i go 'glaskalem'
) Dlugo sie zastanawiale ktorej firmy wskaznik kupic i zdecydowalem sie na Defi bo oni maja caly modulowy system wskaznikow. Blitz (obie firmy sa japonskie) robi tez odlotowe wskazniki. Chcialem kupic w Polsce ale tylko sie wscieklem bo tekich rzeczy to do Polski sie nie sporwadza (albo ja zle szukalem a troche firm obdzwonilem). Chetnie udziele inofrmacji na tema osiagalnosci rzeczy tego typu za granica. Czlowiek ktory to bedzie przebudowywal moja erese i zakladal wskaznik jezdzi na Audi S2 na wyscigach (wczesniej na rajdach) od wielu lat i prowadzi chyba jeden z lepszych warsztatow tuningowych i servisowych dla Audi w Polsce (teraz buduje odlotowa rajdowke na bazie UR-quattro).
Generalnie szukam ludzi ktorzy maja doswiadczenia z tuningiem RS2. Szukamy tez (z kolega) SPort Quattro (aby je kupic). Zdaje sobie sprawe ze w Poslce moz nie byc ani jednego takiego samochodu. Czy mam racje czy ktos wie o takim aucie w Posce albo na sprzedaz.
Chcialbym kupic nowe opony. Czy macie jakiec doswiadczenia z oponami Goodrich lub Toyo lub Yokohama?
Zalaczam link do mojego nowego
http://www.scoobymania.co.uk/site_flash.asp?page=gauges
Pozdrawiam i licze na nawiazanie kontaktu z ludzmi ktorych kreci quattro i silniki spalinowe V5 o wielkich mocach.
Pozdrawiam
Przemek