.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 13:50:57

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Proszę o opinię n/t Audi 90 2.3 20V quattro
PostNapisane: 14.maja.2002 11:05:20 
Możliwe, ze będę kupował takie auto rocznik 1990.
Na co zwrócić uwagę, jakie są koszty ekploatacji, paliwo, klocki, ceny innych częsci, co pada itp Plusy i minusy.
Z góry dzięki...

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2002 11:15:26 
Użytkownik

sprawdz date produkcji podawanej przez sprzedającego z datą wyczytaną z numeru silnika

części ok, auto jeszcze bardziej ok

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2002 11:45:20 
Użytkownik

no autko jest suuuper ale pogadaj z MJ , on ma takie cudo ... :D

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2002 13:21:41 
Użytkownik

Ano mam tylko nie quattro, to bylaby wtedy super zabawa.

Oprocz quattro sluze info, a co do quattro to niech ktos inny sie wypowie co trzeba sprawdzic przy kupnie (dyfer, buczenie, zgrzytanie czy co tam jeszcze !?)

Pozdrowko MJ

SUZUKI BANDIT 600

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2002 13:55:52 
Użytkownik

Ja tyż mam takom kupeje jak MJ tylko z Quattro. co do quattro to koniecznie tylne zawieszenie i wahacze. najważnieszą sprawą som amorki. jak do dupy to niech obniża cene. s9ilkik czy nie ma wycieków. oleju czu nie bierze. a najlepiej niech ci da tydzień takiej rejkomi na sprawdzenie furki i sam sie przekonasz czu buczy, huczy, piszczy, zgrzyta........... lub wydaje jeszcze inne dźwięki niż te które znasz, a tak strasznie dokuczają w czasie jazdy. tłumik zobacz jaki ma, spytaj sie o różne nie fabryczne innowacje w pojeźdźie bo ludzie mają tyle fantazji i finezji w kostrukcjach które przeczą wszystkim prawom mechaniki że hohoho :-D :-D . powodzenia w kupnie furki ........

TRAFNY WYBÓR

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2002 14:04:09 
Użytkownik

lightmen napisał(a):
Ja tyż mam takom kupeje jak MJ , spytaj sie o różne nie fabryczne innowacje w pojeźdźie bo ludzie mają tyle fantazji i finezji w kostrukcjach które przeczą wszystkim prawom mechaniki że hohoho :-D :-D

A jak daleko jest Glogow od Poznania - orientujesz sie?? Moglibysmy sie kiedys spotkac i porownac autka :D

I bardzo mi sie podoba to o finezji konstrukcyjnej - czysta prawda.

Pozdrowko MJ

SUZUKI BANDIT 600

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2002 14:16:23 
Użytkownik

Głogów jest o całe 120 km od poznania i w lesznie uderzasz na wschowe i szlichtyngową i jesteś w glesgow. pozdro możemy sie ustawić w lesznie któregoś pięknego dnia i pogadać .........czemy nie????????????????? 8-)

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2002 14:23:40 
Użytkownik

OO jak na leszno to spoko, kumpel tam mieszka wiec bedzie mu na reke jak go podrzuce, a i 2 znajome tam mam wiec sie i na plywalnie mozna wybrac. Teraz zaczynam walke z mieszkaniem ale jak sie uporam to sie musimy styknac.

Pozdrowko MJ

SUZUKI BANDIT 600

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2002 14:26:45 
lightmen napisał(a):
Ja tyż mam takom kupeje jak MJ tylko z Quattro. co do quattro to koniecznie tylne zawieszenie i wahacze. najważnieszą sprawą som amorki. jak do dupy to niech obniża cene. s9ilkik czy nie ma wycieków. oleju czu nie bierze. a najlepiej niech ci da tydzień takiej rejkomi na sprawdzenie furki i sam sie przekonasz czu buczy, huczy, piszczy, zgrzyta........... lub wydaje jeszcze inne dźwięki niż te które znasz, a tak strasznie dokuczają w czasie jazdy. tłumik zobacz jaki ma, spytaj sie o różne nie fabryczne innowacje w pojeźdźie bo ludzie mają tyle fantazji i finezji w kostrukcjach które przeczą wszystkim prawom mechaniki że hohoho :-D :-D . powodzenia w kupnie furki ........

'"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
A jak wygląda kwestia przegubów, bo domyślam się, ze z przodu są podobne do takiego z przednim napędem, antomiast tylne???
Są trwałe???
Domyślam się, ze nie mzna rwać lacza bo się pali sprzegło??
Jaki koszt sprzeęgła???
A co do innowacji to widziałem w Mercedesie W124 amorki od Zuka jak padło Nivo (hydropneumetyczne zawieszenie)

TRAFNY WYBÓR

Tytuł:
PostNapisane: 14.maja.2002 16:12:00 
Użytkownik

Nie wiem jak to jest z ich podobienstwem. Byly wlasnie sprawdzane i sa oki. Sek w tym ze nie wiem kiedy byly wymieniane. Od ostatnich 23 tys nie ma problemow.

Ile sie powinno normalnie na takich przegubach przejechac??

Co do sprzegla to pogadaj z Miodem ma co prawda B4 2.8 V6 ale wlasnie quattro i z tego co mi wiadomo to zarznal juz 2 skrzynie a ile sprzegiel to nawet wole nie myslec - i zawsze gdy szalejemy brzeczy ze mu sprzeglo zaczyna siadac.

Pozdrowko MJ

SUZUKI BANDIT 600

Tytuł:
PostNapisane: 15.maja.2002 09:02:58 
Użytkownik

Eh MJ, nie brzeczy tylko sie martwi, niestety quattro ma to do siebie ze jak chcesz pare razy pod rzad wystartowac na pelnym gazie to zacznie sie palic, objawy te przechodza po schlodzeniu. Generalnie sprzeglo bez problemow a skrzynie wymienialem bo podejrzewam ze jakies trefne byly. Na razie jest OK i mam nadzieje ze tak zostanie. A moze mini spocik w Lesznie ? To polowa drogi z Wrocka i Poznania i Glogowa i moze tam zrobimy jakas majowke ?

Audi Klub Polska #51

Tytuł:
PostNapisane: 15.maja.2002 09:59:58 
Użytkownik

zajebisty silniczek no i quattro wg. mnie najlepszy silnik audi oprocz oczywiscie 2,2 turbo jaki byl w tamtych czasach robiony!!!

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1