.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.lis.2024 06:28:43

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Czy ktoś zna te numerki???
PostNapisane: 16.sie.2002 21:09:06 
Użytkownik

Witam

mam drobny problem i nie moge sie nigdzie doszukac informacji.

ma ktoś może w ETCE lub ELSIE info na temat numerów sterowników VAG?

Jaka jest różnica miedzy sterownikiem VAG: 035 905 383S a 035 905 383T , bo ja zbaraniałem. :0 :-( :0

W/g moich informacji to podobno niczym ale podstawiając ten drugi ster. zapłon zachowuje sie jakby był troszkę opózniony.

Pomocy, bo osiwieję
PZDR

Tytuł:
PostNapisane: 16.sie.2002 21:35:18 
Użytkownik

jeden numer to numer sterownika a drugi numer to zamiennik tego pierwszego ...czyli z punku widzenia Etki to jedno i to samo :)

Tytuł:
PostNapisane: 17.sie.2002 16:55:22 
Użytkownik

Dzieki wielkie Hansik :D :D :D

aczkolwiek ból głowy mam dalej gdyz sprawdziłem osprzet silnika nawylot, wszystko jest OK a sterownik delikatnie opóznia zapłon :-( ,

sterownik podobno sprawdzany w innym aucie chodził jak nalezy

jeszcze z nim powalcze troche

a pytanko jeszcze jak jestes oblatany w temacie Audi: czy nagrzewnica w 5000 jest taka sama jak w setce z np.86 r. z klimatronikiem i gdzie to mozna dostac w normalnych pieniazkach?

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 17.sie.2002 19:31:28 
Użytkownik

Audi 5000 to wersja 100ki przygotowana na rynek amerykanski ... dodatkowy wypas w standardzie inne lampy , inne zderzaki itp. , ale zasadniczo to to samo ... wiec nagrzewnica jest ta sama ... ale dostac to na rynku wtornym to prawdziwy cud ... tego nie ma ... czsami zdazaja sie zwykle klimy ale o elektronicznej to mozna pomazyc ... no chyba ze pojedzisz do niemiec na szrot i cos tam wydlubiesz .. ale to tez watpliwe biorac pod uwage ze od dawna polscy i rosyjscy handlarze tam prawie mieszkaja ...

Tytuł:
PostNapisane: 18.sie.2002 15:21:52 
Użytkownik

jeszcze raz DZIEKI

to juz chyba wiem wszystko, oprócz tego dlaczego to cholerstwo nie chce pracować jak należy :( :( :bardzozly: :bardzozly:

A znalazłem jeszcze jedną ciekawostke w sieci: że ster. z literką S inaczej MAC-10 był identyczny jak ten z T (MAC-11) i były wstawiane do tych samych silników z jedną różnicą: stopień sprężania. a i inne cisnienie doładowania.

podejrzewam ,że stąd ta różnica w pracy
W 86 r. technologia niebyła jeszcze chyba tak wyżyłowana aby niewielka różnica w stopniu sprezania powodowała duze zmiany w Knock sensorze a widzac to sterownik az tak by opózniał zapłon,, no chyba ze nie mam racji i cała moja teoria i praktyka bierze w łeb. :( :( :(

PZDR

Tytuł:
PostNapisane: 18.sie.2002 22:38:45 
Użytkownik

Moze tu bedzie nagrzewnica :grin:

"Klimatronik do Audi 100 (cygaro) i wiele innych części. Ceny do uzgodnienia Kontakt: 0606-60-34-99 mik1000@o2.pl 04.08 Lubelskie "

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1