Eee... od czego by tu zacząć :oko: ... Witam wszystkich jako , ze jestem tu nowy , bardzo sie ciesze ze odnalazlem takie forum bo sam jestem posiadaczem audi i mysle , ze pomoze to mi zaglebiac sie w tematy , zasiegac rad od innych i dzielic sie swoimi doswiadczeniami
... ok do rzeczy... Jestem posiadaczem Audi 100 C4 2.8 quattro , moze nie jest to szczyt marzeń ale nie chodzi tutaj o to... autko całkiem nieźle mi się sprawuje , ale jest jeden problem - silnik ma już 331 tys. przebiegu... działa i to nie tak źle , ale napewno przydałby mu się remont etc. Więc pomyślałem , ze moze mozna by go wymienic na cos , bo czuje tez lekkie niedobory mocy :grin: ... Myslalem o silnikach 2.2 Turbo lub 4.2 V8 i mam pytanie , czy ten uklad quattro ktory mam w 2.8 bedzie dobrze z tym wspolpracowal? Bo z tym , ze trzeba bedzie wymienic skrzynie i sprzeglo to tez sie licze... No i jaka by byla orientacyjna cena takiej zabawy? Raczej sklanial bym sie ku silnikowi 2.2 turbo , jest lzejszy od V8 i ma nieograniczony wrecz potencjał tuningowy
... Moze ktos ma juz podobne doswiadczenia? Co byscie radzili? Moze pozbyc sie auta i kupic sobie roczne tico
?